Chrupek Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 szary zawsze jest fajny, dopiero tekstury dają po dupie :D Mnie się światło podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Może coś konkretnego - nie znam się za bardzo na vrayu, ale jest tam coś takiego jak light i dark, radziłbym trochę obniżyć to light czyli miejsca, gdze jest naprawdę biało, lub zmniejszyć siłę vray light. Shadery do poprawy - fakt, jeżeli jeszcze nikt tego tu nie pisał to radziłbym zacząć od gotowych shaderów, zobaczysz co i jak wtedy, i oczywiście rendering regionem! szary zawsze jest fajny, dopiero tekstury dają po dupie :D Mnie się światło podoba. Jeżeli są dobre to nie dają:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2009 @bapi23: W light i dark mam sporo ustawione :) żeby tyle nie pisać dam screeny ustawienia rendera i camery. W ustawieniach vraylight nic nie zmieniałem wstawiłem i tak zostawiłem. http://www.fototube.pl/pictures/110.jpg http://www.fototube.pl/pictures/27.jpg http://www.fototube.pl/pictures/310.jpg http://www.fototube.pl/pictures/44.jpg @adam_m: Nie robię oczywiście renderingu próbnego przez tyle czasu :) Światło próbowałem na tej scenie, ale bez szafek itp. Wszystko było ukryte tylko ściany zostały. @chrupek: dzięki za to światło Jak ktoś by mógł niech napisze coś o moich ustawieniach rendera i camery :) Będę wdzięczny i na pewno się odwdzięczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 A przerabiałeś to? http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior01.htm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2009 (edytowane) Nie tego nie przerabiałem. Dzięki. + rep. Już nie mogę dać drugi raz :D Edytowane 14 Styczeń 2009 przez Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 A może spytam tak. Co tutaj jest źle. Bo prawdę mówiąc nie widzę błędów (jeśli chodzi o proporcje) :D Nie mam jeszcze tak zaawansowanego oka do tych rzeczy :D Błędy typu lewitacja itp. to poprawię. Przejże tego tutka co dałeś i może coś wypatrzę nowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 No jak juz tak pytasz...to dla mnie to wciaz slabo wyglada, proporcji nie poprawiles (pisalem 2x juz) wszystko jest jakies plaskie...malowidlo za oknem wogole nie przypomina widoku, przerazający niebieski kolor, jakies plamy na suficie i wszedzie, ciemno, kafle na podlodze przeskalowane....przepraszam. Widze ze robisz juz to 3 miesiace, polecam zapomniec o tym i zaczac cos innego, zawsze tak jest ze jak za dlugo na cos patrzysz to bledow nie widzisz...powodzenia...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 No fakt 3miesiące :D Ale licząc to nie do końca :D Bo przez połowę grudnia (większa) nie otworzyłem max'a. Też tak patrząc to osiągnąłem swój cel, który sobie postawiłem :) * Poznanie bardziej vraya * Liznąć chociaż textury * Światło też poznać * I wiele więcej :) Proporcje są skopane to wiem na pewno xD Puki co zostawię tą kuchnie, ale do niej wrócę jak bardziej poznam o co dokładnie chodzi w robieniu poprawnych proporcji, materiałów no i światełko :) Póki co dziękuje wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 nie poddawaj sie i zacznij cos od nowa, im wiecej nowych rzeczy zrobisz/zaczniesz to w kazdej cos nowego...znajdz jakas fote w gazecie, czy na necie i sproboj to w maxa wklepac...a o proporcjach to na poczatek miarke wez i najpierw wysokosc pomieszczenia a na koncu kubek zmierz...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Puki co zostawię tą kuchnie, ale do niej wrócę jak bardziej poznam o co dokładnie chodzi w robieniu poprawnych proporcji, materiałów no i światełko :) Hehe też tak sobie wmawiałem :D ;) hehehe Jedziesz z czymś nowym bo słabiutko wyszło na moj gust .... Grunt żebyś sie motywował tą wypowiedzią a nie defił :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 Właśnie jadę :) Już nawet zacząłem :P Wstawię pewnie do tego temu tylko zmienię nazwę tematu :P Ale tutaj już robię dokładniej (tak mi się wydaje xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 Rozpocząłem robić pokój :) Mam 2 renderingi, ale zmienia się tylko stół :D Jest tutaj kilka rzeczy do zrobienia, ale co mi szkodzi wstawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Kanapa nie bardzo ten tego , ale masz plusa za stół z lustrem :D hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 znowu okno płytko osadziłeś (w kuchni zostało niepoprawione) i ściana ma grubość na ok z 10-12 cm. Tyle to mogą mieć jakieś tymczasowe domki budowane gdzieś w słonecznej kaliforni, w warunkach polskich typowa grubość to ok 35-45 albo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 jest lepiej,jak masz refke to ja tu wrzuc,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 Referkę znalazłem na stronie z meblami chyba :) Szukałem sobie jakiś szafek i takie coś znalazłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 bys musial kanape poprawic,bo twoja odbiega ksztaltem , dlugoscia od tej na refce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 Zrobiłem nową kanapę :) Inną niż na refce. http://www.fototube.pl/obrazek,soefa11.jpg.html http://www.fototube.pl/obrazek,soefa21.jpg.html http://www.fototube.pl/obrazek,soefa31.jpg.html 3 zdjęcia ponieważ zmieniłem tylko oparcia (wyżej, niżej itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skynyrd Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 (edytowane) Wyglada jak z kamienia :-) - chamferuj troche edge i TS albo MS naloz, potem jakiegos FFD i moze zacznie wygladac. Ale nie krytykuje bo sam poczatkujacy jestem. Powodzenia Edytowane 16 Styczeń 2009 przez skynyrd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Troche ciężko wygląda , jak bloczki betonowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 na kanapie nie ma szfow a to przestępstwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2009 No i sofe poprawiłem tylko nie wiem czy teraz jest dobrze. Dodałem szwy, meshsmooth no i materiał :D (żeby zobaczyć jak szwy będą wyglądać). http://www.fototube.pl/obrazek,soefa.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Kaszanka ta sofa ... Szwy nie w tym miejscu co trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Stary załatw sobie tutorial , Digital Tutors - Interior modeling , tam masz ładnie pokazane jak zrobić dobrą kanapę poduszki ;) http://www.digitaltutors.com/store/product.php?productid=3573&cat=107&page=1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2009 Ok dzięki :) A oprócz kanapy reszta jest dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Ok dzięki :) A oprócz kanapy reszta jest dobrze? czy jest dobrze ? :| jest rewelacyjnie !! jedziesz dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 Nadałem już materiały i wstawiam z nocnego renderingu :D Tutaj orgianł: A tutaj poprawione w photoshopie :) Do poprawienia mam jeszcze: * Dywan * Tło za oknem * Materiał stołu (chodzi o te nogi) * Kolor kartonu (za bardzo się rzuca w oczy xD) * Kolor drzewa (ustawione jest na biały) Według mnie to wszystko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Zdecydowanie za jasno.Nogi ławy dziwnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Albo mi się zdaje , albo oknami są 2 dziury w ścianie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 Racje masz :D Robiłem tak jak na referce :D Referka też ma 2 dziury :P Muszę dopracować kilka rzeczy bo niezbyt dobrze mi idzie z dywanem, oświetleniem, oknami i jeszcze więcej, ale powoli już łapie o co chodzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Na referce na 100% są framugi okna tyle że ich nie widać w cieniu.To jest niemożliwe żeby szyby były sobie ot tak przytwierdzone do ścian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi