Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

[ATTACH]66675[/ATTACH]Witam , wrzucam moj膮 ostaniom prac臋 a dok艂adnie trzeci膮 sko艅czon膮 w ca艂o艣ci na tablecie . Ilustracja skomponowana z kilku referek kt贸re pos艂u偶y艂y mi jako podstawa proporcji , p贸zniej ju偶 tylko czysta kombinacja oraz improwizacja :) Nie mog臋 ju偶 patrze膰 na t膮 prace i pod koniec robi艂em j膮 ju偶 wr臋cz zadzumiony co mo偶na odczyta膰 po plecaku tego cholernie skrzywdzonego przez przysz艂o艣膰 ziomka , ech . Ch艂opaki ( i panie ) chcia艂em was prosi膰 o szczer膮 krytyk臋 , dopiero si臋 ucz臋 kreski na tablecie , chcia艂bym wiedzie膰 co robi臋 zle , co m贸g艂bym poprawi膰 i czy wog贸le si臋 do tego nadaje ( chocia偶 tutaj nie ma osoby , kt贸ra by mnie zniech臋ci艂a - tablet my life :))

[ATTACH]64533[/ATTACH]

a tutaj wida膰 jak odbieg艂em od g艂贸wnego tematu , kt贸ry sobie wcze艣niej narzuci艂em ....

[ATTACH]59432[/ATTACH]

Ni偶ej wrzucam moje wcze艣niejsze dwie prace konceptowe , jak znajd臋 tylko kilka wolnych chwil to zmieni臋 to r贸偶owe t艂o bo wygl膮da jak tapeta Dody , ale maluj膮c pierwszy raz na tablecie co艣 cz艂owiek najwi臋cej my艣la艂 o tle , a przecie偶 to jedna z wa偶niejszych rzeczy :/ Reszta prac to speedy i eksperymenty z brushami , kombinacje itd , og贸lnie moja ma艂a teczka szkoleniowa , postaram si臋 cos wybra膰 i wrzuci膰 tutaj nied艂ugo .

Moja pierwsza uko艅czona praca na tablecie , zainspirowana Crisisem :)

[ATTACH]59433[/ATTACH]

Druga ...

[ATTACH]59434[/ATTACH]

... no a wcze艣niej kiedy jeszcze nie mia艂em mojego wspania艂ego urzadzenia do cyber d艂ubania kre艣li艂em o艂贸wkiem dosy膰 czesto i g臋sto ... no ale teraz tylko tablet :))

[ATTACH]59436[/ATTACH]

... ok dosy膰 sentyment贸w i g艂askania babcin膮 r臋ka po g艂owie , chodzi mi najbardziej o krytyk臋 tej pierwszej pracy . Pozdrawiam .

Edytowane przez Frank600

• Odpowiedzi 81
  • Wy艣wietle艅 13,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Masz swoj styl, to widac...troche dziwny ale zawsze wlasny:) rysunek bardzo fajny ten o艂owkowy....a co do pracy, czekam na update, narazie wydaje sie spox!Kundel za ma艂膮 g艂owe ma... Ale ja sie nie znam:)

Napisano

Mi si臋 g艂贸wka z o艂贸wkowego konceptu bardziej podoba艂a, troch臋 za bardzo rozmyta ta pierwsza praca jak dla mnie... szacun za niesamowity szkic tej kobitki... z tabletem musisz powalczy膰 jeszcze...

Napisano

Tak na moje oko za du偶o mi臋kkich p臋dzli. Spr贸buj tych twardszych. A na mi臋kkich du偶o "gumkuj" tward膮 gumk膮. Gumka to te偶 艣wietne narz臋dzie!

Edytowane przez Belus

Napisano
  • Autor

Wrzucam prace , kt贸r膮 zrobi艂em na Digartowa Bitwe , has艂o ,, Dru偶yna RPG '' . Na dole r贸wnie偶 kilka screen贸w prosto z fabryki :) Pozdrawiam .

[ATTACH]60116[/ATTACH]

[ATTACH]60117[/ATTACH]

[ATTACH]60118[/ATTACH]

nast臋pnym razem ju偶 b臋d臋 na Imagica.pl wrzuca艂 obrazki i kierowa艂 linkiem . Pozdrawiam .

Napisano

Eh, popsu艂e艣 koloruj膮c ;)

Mam wra偶enie 偶e zaczynasz rysowanie od bia艂ego t艂a, spr贸buj dla odmiany zanim zaczniesz rysowa膰 zamaza膰 wszystko jednym kolorem (na boga nie bia艂ym, najlepiej jakim艣 mocno ciemnym) i paroma ma藕ni臋ciami innego koloru.

Dla treningu spr贸buj chocia偶 raz unika膰 mi臋kkich p臋dzli

Napisano
  • Autor

Wiem noiprox o co Ci chodzi i potrenuj臋 z tymi kolorkami jeszcze . A z tymi moimi mi臋kkimi p臋dzlami to ju偶 sam nie wyrabiam , pracuj臋 na Wacom Volito 2 A6 ( stary tablet ) i albo nie ustawi艂em czego艣 w Photoshopie albo po prostu m贸j sprz臋t nie wyrabia ( 2,5 procek po podkr臋ceniu , 1GB RAM , Grafika GeForce 7600 GS ) bo nie wszystkie p臋dzle w Photoshopie s膮 wra偶liwe na nacisk , 偶ebym co艣 zrobi艂 twardym p臋dzlem to musia艂 bym chyba przebi膰 tablet tak musia艂 bym cisn膮膰 偶eby wysz艂a normalna kreska taka jak膮 bym chcia艂 , to samo jest z gumk膮 , ustawiam na 50 a zbiera mi jak przy rozmiarze p臋dzla o grubo艣ci 10 echh . Nie m贸wi臋 ju偶 o Corel Painterze bo tam to mi sie ju偶 wszystko zacina przy wi臋kszych pracach i du偶ych p臋dzlach wrrr . W styczniu kupuj臋 nowy sprz臋t ( 4 rdzenie , 4GB ram , GeForca 9600GT 512 , monitorek 24 pan ) wi臋c mo偶e to mi pomo偶e , przetestuj臋 wtedy moje Volito 2 je偶eli b臋dzie tak samo to kupie w ko艅cu dobry tablet , mo偶e Wacoma Intuos3 A5 Wide a a je偶eli to nie pomo偶e to sie wkurz臋 :) Odpisz co o tym my艣lisz , poradz mo偶e co艣 . Pozdrawiam .

Napisano

Mia艂em podobny problem z pentagramem z kt贸rym m臋czy艂em si臋 przez p贸艂tora roku, tzn mimo 偶e ustawi艂em dynamik臋 opacity na poziom nacisku, to jak mocno bym nie nacisn膮艂 to widoczny efekt nie by艂 nigdy wi臋kszy ni偶 jakby mia艂 50% opacity. chc膮c nie chc膮c musia艂em ka偶d膮 kresk臋 robi膰 kilka razy, co dosy膰 wp艂yn臋艂o na m贸j styl rysowania dzisiaj i mimo 偶e mam lepszy sprz臋t to ci膮gle nie potrafi臋 normalnej kreski postawi膰 ;)

W ka偶dym razie, radzi艂em sobie w ten spos贸b, 偶e kiedy ju偶 sko艅czy艂em rysunek bawi艂em si臋 kontrastem i jasno艣ci膮, a potem dopracowywa艂em kolory p臋dzlem z r贸偶nymi trybami wtapiania, taki szybki przyk艂adzik jakby to mog艂o wygl膮da膰:

postapbu9.jpg

Oczywi艣cie nie jest to jaki艣 mistrzowski overpaint, ale my艣l臋 偶e pokazuje 偶e overlay mo偶e sporo zmieni膰 w obrazku na +

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki noiprox kumam czacz臋 , cenie sobie ka偶d膮 rade poniewa偶 jestem totalnym samoukiem . Po膰wicz臋 . Pozdrawiam .

Napisano
  • Autor

Wi臋c tak jak obieca艂em noiprox speedzik ze zdj臋cia z (kilkoma moimi ma艂ymi dodatkami) z dedykacja dla Ciebie oczywi艣cie :) Naprawd臋 mi pomog艂e艣 i w sumie da艂e艣 kilka ciekawych rad , my艣l臋 , 偶e teraz troszeczk臋 艂atwiej mi si臋 b臋dzie pracowa艂o . Dzi臋ki wielkie i pozdro :)

[ATTACH]60143[/ATTACH]

na dole kilka zoomow ....

[ATTACH]60144[/ATTACH]

[ATTACH]60145[/ATTACH]

zupe艂nie inaczej mi si臋 teraz maluje :)

Napisano
  • Autor

D艂ubie sobie w wolnych chwilach bezstresowo co艣 takiego . W tle chc臋 doda膰 wod臋 i odbicie brzegu , macie jakie艣 uwagi co do tego , na co uwa偶a膰 przy odbiciach wodnych ? A ta 艣licznotka b臋dzie mia艂a pokryt膮 twarz 艂uskami w niekt贸rych miejscach , to samo z ramieniem , bo to taka bagienna miss :)

62347401rq7.jpg

Napisano

Dlaczego ona ma refleks "okna" w oczach skoro jest na otwartym terenie? :)

Co do reszty za w膮ski jestem 偶eby rady dawa膰. Wyr臋cz膮 mnie zapewne inni forumowicze.

pzdr

Napisano

mo偶esz pokaza膰 z czego rysowa艂e艣 bedzie 艂atwiej pokaza膰 gdzie masz b艂臋dy ale i tak ju偶 rzuca si臋 nos jak u boksera i ta broda kopni臋ta w prawo :)

Napisano
  • Autor

Coyote wiem , 偶e tam s膮 b艂臋dy w twarzy ale to jest narazie speedek twarzy , narzucenie kolor贸w itd . to b臋dzie jeszcze ze trzy razy poprawiane i detalowane , b臋d膮 艂uski na twarzy , inne oczka i co艣 tam si臋 jeszcze mo偶e wrzuci , a kobitk臋 rysowa艂em z kalendarza , kalendarz mi sie do skanera nie zmie艣ci :) Ale nie o to mi chodzi艂o , chcia艂em dowiedzie膰 si臋 od forummen贸w czy maj膮 jakie艣 uwagi co do odbicia brzegu w wodzie , wiem jak to zrobi膰 mniej wi臋cej ale uwagi zawsze mile wskazane :) Pozdrawiam .

Napisano

Co do obdicia w wodzie to zale偶y jak idzie perspektywa. Mam na my艣li konkretnie linie horyzontu i oko obserwatora. Je偶eli s膮 na r贸wni (oko i tafla wody)mo偶na za艂o偶y膰 偶e odbicie w wodzie b臋dzie po prostu kopi膮 nabrze偶a odwr贸con膮 wg osi X. Chocia偶 w tym wypadku jest to tak niewielki element obrazu 偶e mo偶na by improwizowa膰. Ta pani w sumie troszk臋 "rozpycha" kadr...hmm.

Edytowane przez emmilius

Napisano
  • Autor

Witam . Nie by艂o mnie tutaj troszeczk臋 . W ko艅cu mam jaki艣 czas i wrzucam prace na 46 konkurs organizowany przez DACAB.PL , praca zwi膮zana z nadchodz膮cym zjazdem Pyrkon 2009 Pozna艅 , og贸lnopolskim zjazdem sympatyk贸w fantastyki , wi臋cej szczeg贸艂贸w tutaj http://moderatorzy.pl/titos2k/dacab/bitwa.php?bitwa=46

patriotka.jpg

Tutaj praca ko艅cowa bez filtra , czyste p臋dzle i dobieranie farb na oko ale niestety wydawa艂a mi si臋 zbyt jasna i 偶ywa jak na 艣wiat po wojnie nuklearnej , wi臋c pokombinowa艂em z filtrami i wysz艂o co艣 takiego ....

patriotkafiltr.jpg

.... my艣l臋 , 偶e lepiej . Chyba , 偶e macie jakie艣 ciekawsze rozwi膮zanie to pisa膰 :)

Edytowane przez Frank600

Napisano

... "wam" trzeba t艂umaczy膰 jak dziecku... niech zobaczy jak powinien wygl膮da膰 tego rodzaju plakat bo to wygl膮da jak niezbyt udana ilustracja z typo... mam pisa膰 co tu nie wygl膮da? Lepiej dla niego jak sam to dostrze偶e, w tym celu odsy艂am go w艂a艣nie do kogo艣 kto lepiej wykona艂 tak膮 prac臋 konkursow膮... anatomia i p艂asko艣膰, za du偶o mi臋kkiego p臋dzla, wszystko na jedno kopyto, faktycznie druga wersja lepsza, ale na tym etapie raczej w膮tpi臋, 偶e sobie autor we藕mie do serca jakiekolwiek spostrze偶enia bo musia艂by praktycznie zacz膮膰 od dobrego szkicu :P pozdro

Napisano
  • Autor

Witam . Windowlicker cenie Twoje cenne spostrze偶enia , ka偶da uwaga jest na wag臋 z艂ota lub brylant贸w szlachetnych :) . Tylko nie mog臋 na razie niczego por贸wna膰 poniewa偶 nie mog臋 wyszuka膰 tego plakatu o kt贸rym piszesz , pod has艂em Little_ninja znajduje tylko jaki艣 zajebis... komiks ale to chyba nie o to chodzi ? Zapodaj link jak mo偶esz . Pozdrawiam .

Napisano
  windowlicker napisa艂:
... "wam" trzeba t艂umaczy膰 jak dziecku...
Ach, wybacz, jam prosty cz艂owiek. Rzek艂bym, 偶e i Ty wolisz d艂u偶sze, rozbudowane komentarze, a nie link i "zobacz se, to b臋dziesz wiedzia艂", ale ....

Moje "dziecinne" pytanie by艂o po to, aby艣 napisa艂:

windowlicker napisa艂:
to wygl膮da jak niezbyt udana ilustracja z typo... mam pisa膰 co tu nie wygl膮da? Lepiej dla niego jak sam to dostrze偶e, w tym celu odsy艂am go w艂a艣nie do kogo艣 kto lepiej wykona艂 tak膮 prac臋 konkursow膮... anatomia i p艂asko艣膰, za du偶o mi臋kkiego p臋dzla, wszystko na jedno kopyto, faktycznie druga wersja lepsza, ale na tym etapie raczej w膮tpi臋, 偶e sobie autor we藕mie do serca jakiekolwiek spostrze偶enia bo musia艂by praktycznie zacz膮膰 od dobrego szkicu :P pozdro
Cho膰, moim zdaniem, gdy u kogo艣 le偶膮 podstawy, to nawet zwr贸cenie na co艣 uwagi czy odes艂anie do przyk艂adu za wiele nie pomo偶e (dlatego dziwi膮 mnie takie lakoniczne rady :D).

Frank600 sprawd藕, czy jeste艣 w stanie zadowalaj膮co (np dla siebie) narysowa膰/namalowa膰 pude艂ko od zapa艂ek. Je艣li nie b臋dziesz, to nie widz臋 sensu w m臋czeniu czego艣 ambitniejszego.

Praca u podstaw. Budowa pewnych fundament贸w, na kt贸rych powstawa艂a b臋dzie reszta. To moja recepta, kt贸r膮 sobie i Tobie Frank600 przypisuj臋.

buzibuzi

Edytowane przez prrrszalony

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki Windowlicker za link , plakatu wcze艣niej nie widzia艂em , jest 艣wietny a Little_ninja poprostu wymiata , no i napewno d艂u偶ej w tym siedzi ni偶 ja , ja si臋 bawi臋 tabletk膮 dopiero nieca艂e p贸艂 roku , do wszystkiego dochodz臋 sam krok po kroczku jak tylko mog臋 tak偶e dzi臋ki za kritiks , przyda si臋 :) Jedn膮 rzecz kt贸r膮 zmieni臋 praktycznie odrazu i ju偶 w kolejnym speedzie lub jakiejkolowiek pracy jak膮 b臋d臋 robi艂 to to , 偶e b臋dzie wi臋cej ostrych p臋dzli bo od tej mi臋kko艣ci ju偶 dupa boli . Prrrszalony Twoje rady te偶 przyjmuje pokornie - postaram Ci si臋 naszkicowa膰 i naspeedowa膰 to pude艂ko od zapa艂ek w kilku wersjach :P Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Witam po ma艂ej nieobecno艣ci - wrzucam kilka speed贸w , Pozdrawiam .

zapaki.jpg

piramidaikula.jpg

imbus.jpg

mrokm.jpg

lalaka.jpg

nimfa2.jpg

nimfag.jpg

..... dajcie jakie艣 noty bo nie wiem czy w dobrym kierunku pod膮偶am .... a rady i uwagi na cen臋 z艂ota :)

Napisano
  • Autor

I jeszcze ma艂y upload do pracki z Pyrkonu , kombinowa艂em , filtrowa艂em i mokre uda uzyska艂em :P

patriotkafiltrnasycenie.jpg

Napisano

Ten drewniany bubek wyszedl swietnie, z nogami tylko cos sie przy skrocie perspektywicznym chyba troche namieszalo :)

Napisano

hehe pude艂eczko wysz艂o bardzo fajnie :) Troch臋 si臋 na nim perspektywa rozjecha艂a i taki jaki艣 jasny (mo偶e to przez otoczenie i 艣wiat艂o). Ale jest dobrze. Gorzej z pozosta艂ymi pracami.

W drugim nie wiem o co chodzi. Na kuli z艂apa艂e艣 艣wiat艂o odbite, chwali si臋 :)

trzecim zabrak艂o ostrych kraw臋dzi (spr贸buj z sharpen i odrobin臋 ciemniejszym to jako艣 zaznaczy膰), zn贸w brak na nim jakiego艣 oddzia艂ywania otoczenia. Jakby艣 w laboratorium mieszka艂 :)

Kobiety maj膮 za du偶e oczy, oko ma szeroko艣膰 nosa (mniej wi臋cej). Oczy nie id膮 na oko艂o g艂owy po walcu (2 obrazek), ale jest osadzone na tej samej p艂aszczy藕nie. Nie maj膮 r贸wnych kszta艂t贸w, inaczej si臋 "ko艅cz膮" a inaczej "zaczynaj膮". To wszystko uproszczenia i u konkretniej twarzy dzia艂a to inaczej, ale to taka baza, od kt贸rej trzeba wychodzi膰. Usta s膮 zbyt proste. Podejd藕 do lustra, na 艣rodku b臋dziesz mia艂 przynajmniej ma艂y dziubek w d贸艂. Vilppu por贸wnuje do do ptaka si臋dz膮c臋go w gnie藕dzie http://img7.imageshack.us/img7/7092/scan10176.jpg (po prawej). Do tego dochodz膮 kanciki ust i inne smaczki. Poobserwuj jak poruszaj膮 si臋 i wygl膮daj膮 z r贸偶nego punktu Twoje usta (s膮 ludzie, kt贸rzy maj膮 proste usta, u nich te krzywizny prawie nie istniej膮, mimo wszystko da si臋 je zobaczy膰 :)).

itd. itp. :) Dzia艂aj :)

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za uwagi Prrrszalony , dzia艂am dzia艂am :) Bior臋 lustro i poobserwuj臋 sobie moje napompowane wargi ustne i zobaczymy co z tego wyjdzie . Pozdrawiam - go go go :)

Napisano
  • Autor

Takie ma艂e 膰wiczenie polegaj膮ce na wydobywaniu bry艂y anatomii z referencji . Ma艂a odskocznia od tabletu .

szkicljz.jpg

szkic1j.jpg

Napisano
  • Autor

Witam . Wrzucam kilka speed贸w i troch臋 o艂贸wka po ma艂ej przerwie . Niestety nie mam czasu ale walcz臋 jak tylko mog臋 w ka偶dej wolnej chwili :)

Na pocz膮tek troch臋 o艂贸wka i jakie艣 tam 膰wiczonka emocji oraz popierdu艂ki ...

szkic1.jpg

szkic6.jpg

szkic7.jpg

szkic9.jpg

szkic2.jpg

Tutaj ma艂e studium chmurek na specjalnych p臋dzelkach , korzysta艂em z referencji w艂asnej roboty :)

chmurkii.jpg

Speed ..... z referki ....

redi.jpg

Speed jakies palmy wielkanocnej z naturki .......

palma.jpg

Tutaj speed z referencji .....

speedyh.jpg

Speed i taki m贸j ma艂y w艂asny projekt , narazie concept najprawdopodobniej prz贸d ty艂 i bok ....

szkic3d.jpg

screenhld.jpg

A tutaj pracka do opisu z ksi膮偶ki Paw艂a Kornewa pod tytu艂em ,,SOPEL'' , jest to Walkiria - wojowniczka lodu lub siostra lodu jakos tak . Pozdrawiam .

szkic4x.jpg

25052333.jpg

Edytowane przez Frank600

Napisano

"Speed ..... z referki ...." kwa艣ny do艣膰......nogi w jend膮 korpus w drug膮 :D Te o艂贸wkowe rzeczy duzo lepsze miom zdaniem, wi臋cej w nich swobody, a patrz膮c na ostatnie prace.....powariuj z kolorem, nie uzywaj tylko tego co widzisz ;)

Napisano

Tradycyjnym o艂贸wkiem lepiej Ci wychodzi :)

Chmury wysz艂y jak dym, bo ich cie艅 powinien by膰 o艣wietlony przez kolor nieba - zauwa偶 偶e cienie chmur s膮 bardziej niebieskie ni偶 szare

Napisano
  • Autor

Witam , wrzucam kilka speed贸w wybranych tak na szybko oraz pracke kt贸r膮 d艂uba艂em przez ostanie p贸艂tora tygodnia . Uwagi jak najbardziej mile widziane , wr臋cz oczekiwane :) a teraz id臋 spa膰 bo o 6 do roboty trzeba wsta膰 echh ... pozdrawiam .

Witam%20,%20wrzucam%20kilka%20speed%C3%83%C2%B3w%20wybranych%20tak%20na%20szybko%20oraz%20pracke%20kt%C3%83%C2%B3r%C3%84%C2%85%20d%C3%85%C2%82uba%C3%85%C2%82em%20przez%20ostanie%20p%C3%83%C2%B3%C3%85%C2%82tora%20tygodnia%20.%20Uwagi%20jak%20najbardziej%20mile%20widziane%20,%20wr%C3%84%C2%99cz%20oczekiwane%20:%29%20a%20teraz%20id%C3%84%C2%99%20spa%C3%84%C2%87%20bo%20o%206%20do%20roboty%20trzeba%20wsta%C3%84%C2%87%20echh%20...%20pozdrawiam%20.

ckm1.jpg

modelkackm.jpg

15072425.jpg

i pracka zatytu艂owana SZAMANKA - Virtuoso \ Photoshop oko艂o 20 godzin d艂ubania .

szamankakoniec.jpg

Napisano

Malujesz za du偶e oczy. Jej prawe posz艂o troch臋 odskoczy艂o. U偶ywaj flip horizontal co jaki艣 czas dla wy艂apania takich drobnych b艂臋d贸w. Post臋p jest :D Nie wiem tylko po co ten dwa skriny z produkcji :P

Napisano

ta ostatnia pani ma charakter ^^, pani z 38 posta tez okej i jakbys jescze j膮 podlubal te.. pare godzin bylbym wdzieczny ^^, tam pani z rewolwerami i... 艂ukiem? po kija jej 艂uk jak ma dwa gnaty? ;P poza tym ktos juz tu na forum malowal laske z pistolkami ale to moze przypadek ;] chmurki z prawej lepsze ale i tak brakuje im czegos :) fajnie ci idzie ^^

Napisano
  • Autor

prrrszalony - z tymi oczkami to chyba powa偶nie przesadzi艂em :) ale za艂o偶y艂em sobie , 偶e punktem mega fokalnym tego obrazka b臋d膮 w艂a艣nie oczy , 艣liczne , tajemnicze i kryj膮ce w sobie jak膮艣 olbrzymi膮 moc , mo偶liwe , 偶e przejecha艂em normy :) ale na b艂臋dach si臋 cz艂ek uczy . A dwa skrinyyy tak wrzuci艂em , chyba bez zastanowienia :) a oczko prawe troch臋 odjecha艂o , za p贸偶no odwr贸ci艂em prack臋 w poziomie i nie chcia艂o mi si臋 d艂uba膰 , kolejny b艂膮d na , kt贸rym cz艂ek si臋 uczy ..

Areien - je偶eli b臋de mia艂 tylko chwile to mazne troszeczk臋 ta suczi z 38 , a je偶eli chodzi o t膮 lateksow膮 xene w red kombinezonie z 艂ukiem i ganami to nie m贸j wymys艂 tylko opisu z ksi膮偶ki pt: ,,SOPEL'' Paw艂a Kornewa , czytaj膮c j膮 spodoba艂y mi si臋 Walkirie - tajne bractwo wojowniczych kobiet , bardzo niebezpiecznych w sol贸wkach jak i w mas贸wkach i chcia艂em sprawdzi膰 si臋 czy potrafi艂bym stworzy膰 sobie poprostu tak膮 posta膰 maluj膮c z opisu . Ksi膮偶ka to 艣wiat potwor贸w , wilko艂ak贸w , czarownik贸w , wampir贸w itd . oraz ludzi , kt贸rzy przenie艣li si臋 do tego 艣wiata z naszego terazniejszego w jaki艣 tam przedziwny spos贸b , przez jaki艣 dziwny peron , las itd . dziwne miejsca jak tr贸jk膮t bermudzki :) i potem ju偶 w 艣wiecie wilkomadefakr贸w pr贸buj膮 przertwa膰 i 偶y膰 poniewa偶 niema chyba z tamt膮d powrotu , tak偶e niekt贸rzy maj膮 gany z terazniejszego 艣wiata , tam za艂atwiaj膮 sobie 艂uki i inne metrowe kosy , 艂膮cz膮 si臋 w grupy , mieszkaj膮 w fortach , przemieszczaj膮 si臋 z fortu do fortu przez dzike i dziwne lasy i okolice i tam naparzaj膮 jakiego艣 brzydkiego potwora itd . Og贸lnie by艂o tam jeszcze kilka fajnych postaci ale moze kiedy艣 namaluj臋 narazie kupa innych pomys艂贸w i tyci czasu echh . Po za tym fajnie , 偶e si臋 podoba , dzi臋ki panowie za mi艂e s艂owo , to daje takiego fajnego kopa do dalszej i jeszcze ci臋偶szej pracy . Pozdrawiam .

Napisano

Szkice o艂贸wem - OK. W Szamance polecia艂a symetria i proporcje (szczena). Kolorki 艂adne. Szkoda pracki - daj sobie 10-15min w PS i zapodaj skraplanie a w mig to nadrobisz. Pzdr

Napisano
  • Autor

Witam , wrzucam dwie pracki , kt贸re w艂a艣nie d艂ubi臋 , mo偶e jakie艣 sugestie co do kolor贸w , w wampirzycy wydaje mi si臋 , 偶e ma zbyt nasycon膮 sk贸r臋 , jak by miesi膮c w solarium imprezowa艂a , nie wiem czy zjecha膰 bardziej do bladego koloru wampira czy tak zostawi膰 ? Pozdrawiam .

82268538.jpg

63691241.jpg

Napisano

mmm gole baby zawsze spoko =]

w przedostatnim, jezeli oceniac to co juz zaproponowales to fajne jest to ze poprzez szczegol zwracasz uwage na twarz, balagan/rajstopy troche psuja ten efekt, wogole zaznaczylbym wyrazniej plany

o ostatnim to sie w sumie nic nie da powiedziec=]

i mniejsze obrazki bym wzucal coby mozna bylo w calosci ogarnac =D

Napisano

mnike tylko niepokoi ta kula po prawej na dole. za du偶o miodu :P praca lepiej bedzie sie czyta艂a je艣li nie b臋dziesz w niej narzuca艂 narracji.

Laska fajna, g艂owa na dole nie potrzebna moim zdaniem.

I faktycznie zmniejsz nasycenie koloru sk贸ry, skoro ma to by膰 wampirzyca. :)

Napisano
  • Autor

Witam po wakacyjnej przerwie , sko艅czy艂y si臋 grille , imprezki i beztroski urlop i trzeba wzi膮膰 si臋 porz膮dnie za kre艣lenie :) Pech chcia艂 , 偶e graj膮c w pi艂ee skr臋ci艂em i naderwa艂em staw skokowy i najprawdopodbniej b臋d臋 na zwolnieniu oko艂o miesi膮ca , czyli przed艂u偶enie wakacji . B臋d臋 mia艂 troche czasu na wyko艅czenie kilku prac , no i oczywi艣cie nie b臋d臋 marnowa艂 czasu w tej mojej g贸wnianej robocie :P , tak b臋d臋 si臋 cieszy艂 jak mnie zwolni膮 ... echh ;\

Ok na pocz膮tek kilka speed贸w , cel 艂apanie kolork贸w , krzta艂t贸w itd . , z g艂owy z referek z natury , og贸lnie jad臋 ze wszystkiego , byle by膰 zadowolonym .... chocia偶 je偶eli o to chodzi to chyba nigdy niejestem wrr ...;/

wwwwz.jpg

wwww2.jpg

antyglob.jpg

naturaka.jpg

Tutaj zacz臋ty i niesko艅czony nawet w po艂owie szkic z Terminatora Ocalenie ...

terminatorl.jpg

Tutaj kilka koncept贸w .....

beznazwy1ar.jpg

calea.jpg

A tutaj moja najnowsza pracka ( najnowsza sko艅czona :)) Tytu艂 ,, TROFEUM WAMPIRA '' , uwagi mile widziane . Pozdrawiam .

trofeumwampira.jpg

Edytowane przez Frank600

Napisano

Moim zdaniem naprawde bardzo fajnie wyszla twarz tej ostatniej pani, troszke gorsze ma piersi, ale moze to wina tego ze jest wampirem ;> Wydaje mi sie ze krew na udach i dloni powinna bardziej podkreslac bryly i podlegac oswietleniu scenki, bo teraz wyglada jakby byla rozmazana na plaskiej powierzchni

Napisano

trofeum wampira? a ja myslalem ze to zona jokera. serio

Napisano

fajne, tylko wkurza mnie ten rozmyty kole艣 na pierwszym planie. wiem 偶e to g艂臋bia ostro艣ci, ale sprawia 偶e oczy mi sie m臋cz膮 jak na to patrze. albo ta g艂owa jest za du偶a albo w zlym miejscu - w sensie 偶e kompozycja jest tak skonstruowana 偶e cz艂owiek sp艂ywa wzrokiem z twarzy bohaterki, wzd艂u偶 n贸g a偶 do tego k膮ta pracy i najd艂u偶ej sie na nim zatrzymuje. przyci臋艂abym kadr z do艂u o jakie艣 dwa lub trzy centymetry i by艂oby wszystko cudn mi贸d i orzeszki :>

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci