bartekb89 Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 robi się kosmos z renderka :) oby tak dalej progress szedł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 13 Luty 2009 Autor Share Napisano 13 Luty 2009 Eden3d: dzięki bartekb89: do kosmosu brakuje jeszcze troche ;) Maly update , w nowym studiu bez Hdr ;) nawet nawet wyszło ... ciemny klimat chciałem uzyskać ... Szumy mi troche wyszły na chromie , musze subdivision podkrecić troche ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 AA leży i kwiczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 (edytowane) AA to jedno. Ale zawsze warto render z maxa "pofotoszopować" Ja jestem w tym słabym, ale jak widac ktoś dobry mógłby z tego rendera jeszcze sporo wycisnąc, tak więc warto. |---usuniete---| Edytowane 13 Luty 2009 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 No i tak jak myślałem jeszcze może być fajnie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 (edytowane) No nieźle to wygląda :) Zmieniłbym tylko czarne tło bo góra samochodu staje się mniej widoczna. I co do postprodukcji - polecam renderować z VRayMtlId - później można łatwo zaznaczać odpowiednie części samochodu w psie poprzez maski ;) Edytowane 13 Luty 2009 przez KamillM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 KamillM: Oooo wielkie dzięki Kamil bo właśnie kiedyś widziałem jak koleś miał fajnie na warstwy podzielone i nie wiedziałem jak to zrobił :] dzięki ! Heh a co to postprodukcji to na szybkiego zaznaczałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 13 Luty 2009 Share Napisano 13 Luty 2009 Od siebie tylko dodam ze veyrony sa przewaznie dwukolorowe, pomysl cos nad tym zeby render byl jeszcze smaczniejszy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 13 Luty 2009 Autor Share Napisano 13 Luty 2009 (edytowane) Nvidia:No no mozesz wywalić ;p bo chcem raczej żeby były tu moje zmagania ,a w PS sie pobawie spokojnie ;) poki co chce maxowy render dopracować :] 3DSign:;) KamilM:Dzięki , jeszcze daje sobie Tydzień na niego wiec cos jeszcze wymysle pewnie ;) [MB]:hehe niech najpierw wyglada dobrze w jednym ;) i pomysle nad drugim :) Pozdro Edit: tu juz aa chyba wpozadku Edytowane 14 Luty 2009 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 16 Luty 2009 Autor Share Napisano 16 Luty 2009 W ramach odpoczynku chwilowego od samochodu kanape robie dla odstresowania ;) Pomysł podpatrzyłem bo ktoś ostatnio wrzucał jakieś kanapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Luty 2009 Share Napisano 16 Luty 2009 wow! przerobiłes vejrona na kanape... niezły concept! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 No coraz więcej detali ;p Zerwi dwie nocki i bd gotowe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 18 Luty 2009 Autor Share Napisano 18 Luty 2009 (edytowane) Nom kanapa czeka az mateusz troche unwarpa ogarnie a poki co dalej samochodzik bo widze ze kanapa mniej interesujaca ;) :D i wyszło mianowicie tak :) szyby chciałem przyimitować ale umiejetności w ps sie kłaniają i troche kulawo to wyszło .... ale nic wrzucam bo nie lubie jak mi wątek sie zatrzymuje ;) Czysty render (tez jeszcze ma do życzenia troche ,np.aa) :] i troche w PS (nie bijcie za przednia szybe ;p juz nie mam sily dzisiaj poprawić) PS. brakuje cześci lewej lampy bo zapomniałem symmetry włączyć ;p Dobranoc :D albo dziendobry w sumie juz chyba ;p Edytowane 18 Luty 2009 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 mnie zastanawia czemu dajesz zblurowany lakier:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tpborek Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 (edytowane) Witaj Mumin Śledzę Twoje poczynania i naprawdę wielki szacun. Choć swego czasu jak post miał 12 stron dołączyłem tutaj, a dopiero dzisiaj zabieram głos. Zabawne jest to, że też chciałem swojego bugatti zamieścić, tyle, że mi idzie zdecydowanie woooooolniej. Choć teraz jak już to napisałem to pewnie dobrze by było się pochwalić, tylko spoglądając na pracę kolegi nie wiem czy jest czym. Chyba zbyt długo dopracowuję szczegóły zamiast brnąć do przodu w modelowaniu. Mam na razie samą blachę, felgi do przeróbki i trochę*światełek plus małe drobne detale - klamka, wlew paliwa. Silnika brak, lusterek brak, o wnętrzu nie wspomnę. A włączyłem się do dyskusji bo rzucił mi się taki szczegół, mianowicie ta blacha za drzwiami to powinna chyba za wlot powietrza robić, u Ciebie zamyka się od razu. Czyli trzebaby ją wyekstrudować najpierw do tyłu, a potem do drzwi. Myślę, że wiesz co mam na myśli. Generalnie naprawdę kawał dobrej roboty. Pozdrawiam, szególnie modelerów z Kielc, widzę, że siła w Kielcach :) Tomek Edytowane 18 Luty 2009 przez tpborek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 18 Luty 2009 Autor Share Napisano 18 Luty 2009 JohnZi: lakier nie jest tak bardzo zblurowany , ale bede dzisiaj cos wlasnie go poprawiał bo jeszcze cos mi nie gra w nim ;) tpborek: Witamy na forum :) jako ze pierwszy post :) widzisz bardzo dobrze ze dopracowujesz szczegóły , ja dzisiaj nad nimi posiedze bo troche zostało do poprawienia. A model ma jeszcze troche do życzenia szczerze mowiąc ;p wiem o wlocie moze zrobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Faktycznie neverending story :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Widzę, że zaciągnąłeś moich rad i słusznie ;) Widać postęp. Imo wersje standardową można lepiej przerobić ale możesz popracować jeszcze nad materiałem szkła i felg w maksie aby mieć lepszą bazę pod ps'a. Widzę, że według moich zaleceń dodałeś refleksy na szybach ale średnio wyszły, jakieś naturalne fizyczne z maxa byłyby chyba lepsze niz te gradienty aczkolwiek photshop moze zdziałać cuda, więc pracuj pracuj :) Mi się coraz bardziej podoba, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 18 Luty 2009 Autor Share Napisano 18 Luty 2009 BlackPantera: no chodziło mi ogolnie o moj wątek ale bugatii niebawem koniec ;) Nvidia: :) mowiłem nie mowić o szybach hehe ;p no no poprawi sie ale to jak nastepny render puszcze , poki co tył staram sie ogranąć. Dzięki ;) ciesze sie ze sie juz podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Lepiej neverending story niż miałby skończyć za wcześnie. Sam często nie mam motywacji dłubać jednego projektu, dlatego podziwiam Twoją wytrwałość, 09121986. Ja już bym dawno poległ :) Render wygląda coraz lepiej, chociaż ta pustynna kolorystyka jakoś mi nie podchodzi :f Zwróć uwagę na okolice klamki - przez odbicie światła widać, że jest krzywo. Możesz albo poprawić, albo zamaskować to zmieniając wielkość i miejsce odbicia ;) Tarcza hamulcowa wygląda na ogromną, nie jest trochę za duża? No i oczywiście odbicia na szybach - może nie dawaj takich mocnych, żeby lepiej wyeksponować wnętrze, które chyba ma nieco detali? :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tpborek Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 (edytowane) Pokazać nie pokazać, biję się z myślami. A niech tam. To mój vayron, na bardzo początkowym etapie. Materiały to narazie kwestia eksperymentowania mało udolna, ale powiedzcie co sądzicie o bryle pomijając oczywiście materiał i detale typu światła, felgi, klamki, itp. http://picasaweb.google.pl/tpborek/Bugatti# Jutro zajrzę. Edytowane 18 Luty 2009 przez tpborek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 18 Luty 2009 Autor Share Napisano 18 Luty 2009 KamilM:no mi juz duzo cierpliwosci nie zostało ciągne do wtorku go i koniec :) spróbuje zimne kolorki dać nie mowie ze te mi nie pasuja ale sprobuje inny klimat ;) potem grzane winko i deska w górach , jak powroce czas na wizki :] ale obiecałem scenke jeszcze i będzie ;) ale to na weekendzie bo trzeba by sesje zamknąć a jeszcze mam plecy lekkie :) tpborek: załóz wątek to Ci ludzie pomogą bo nie zrażając cie ale no moje oko to dobrze nie jest ale bardzo zle też nie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tpborek Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) Nie no zrażać się nie będę, mam za mało czasu, aby nad tym posiedzieć, ale może powoli dokończę. Przyznam, że miałem problem z rozcinaniem blach i początkowo były porozcinane. Niektóre rogi było pozaokrąglane więc spowrotem połączyłem i teraz chcę wytłoczyć do środka. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale zostawiłem to na koniec. Z innej beczki z tego co u ciebie czytałem szyby masz z box'ów, u mnie karoseria i szyby to jedna siatka. PS. Tak wogóle to trafiłem dawno temu na Twój wątek wpisując słowo "karoseria" :) bo właśnie z tym oddzielaniem drzwi, klapy, błotników, itp od siebie stwarzało mi problem. I tak metodą prób i błędów powstał taki bugatti wielkie słowo, raczej jego namiastka. :) Poza tym ja mój etap pracy przyrównuję do Twojego pierwszego etapu vayronka ze str 12, choć zdecydowanie dłużej przy nim siedziałem. Pozdrawiam Edytowane 19 Luty 2009 przez tpborek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Powrót ;) i taki tescik ... jeszcze małe plany tu mam ale potem już do FW leci , bo juz nie mam siły go męczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Cześć;) No fajnie to wyglada. Tylko jakby szyb nie bylo. i boczny wlot zaskepiony? i ten chamfer przy przednim kole na bumperze powinien wygladzac sie wczesniej. Bez podsufitki i uszczelek dach wyglada jak kartka papieru. Nie poddawaj sie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 No tak wprawne oko to zobaczy :) , moje zobaczyło brak kierowcy.. hehe żartuje :) , modelik i tak fajny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 GrześDuro - dopiero wrociłem z gór i dzisiaj pare godzinek posiedziałem. Szyb nie ma :) hehe bo sie skasowaly jakos ;p reszte co powiedziales zrobie ;) Vorenus - No brak brak ;p przednia szyba jakos to zakryje ze nie bedzie widac ;P heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 oo ktos widze sie rozkreca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 No super :) Wydaje mi się, że cień jest ciut za ostry i ciemny. Dopracujesz resztę i będzie git! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 opona stoi w miejscu a samochód jedzie jak to możliwe :P może się myle ale chyba nie ma jednak blura na oponie ?? ale jest do przodu, tylko że ten dach dalej kiepsko wygląda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 Reflectvision - Dzięki ;)) ooo :) podbudowałeś mnie pięknie zabieram sie teraz ostro ;) KamilM - Dzięki :)) Wiem własnie Kamilu , moze ktos wie jak zmiekczyć dobrze cień vrSuna ? bo nie da sie tam UVW area shadows przestawic , mój mistrzu mi podpowiedział i size zwiekszyłem bardzo ale nadal cień jest prawie jak od zyletki :/ moge podmalować w szopie ale musi sie dać to zrobić w maxie jakoś - anyone wie cos ? RallyMan - no fakt :D hehe :) jeszcze posiedze nad tym ;) wkońcu miałem coś pożądnego zrobić ;) Dzięki za komentarze panowie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 No no ... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Usuń to lustero wsteczne bez textury ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Krawędzie grilla dziwnie coś wyglądają .Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Według mnie z krawędziami jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 4 Marzec 2009 Autor Share Napisano 4 Marzec 2009 (edytowane) Spokojnie panowie ;) :)) ja tu oporowo testuje i robie co moge grill rzeczywiscie nie bardzo ale juz poprawiony , walcze z szybami bo mam jeden taki problem , do konca tyg. postaram sie juz w FW zamiescic studio wraz ze scenka ;) pozdro E: No rendery i poprawki zajęły wiecej niz myslałem , jeszcze jutro zabawa w szopie i powinno być na niedzielny poźny wieczór wszystko ;) Edytowane 7 Marzec 2009 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Ale masz Mumin cierpliwość męczysz to i męczysz he:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Hm a kierowca będzie? Chyba że to następca Knight Rider'a ;) Ogólnie fajnie se wygląda nawet. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Kierownica jest ale jest tak nisko osadzona w tym samochodzie ,że jej nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 szyby by sie przydały bo chyba nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Ferni heh nareszcie sie nauczłem cierpliwości do projektów ;) cośna poziomie trzeba wkońcu zrobić :)) Godzil zkierowcą będzie ciężko :)heh .. dzięki zolwik już są ... :) JEdnak jutro podrzuce do FW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 Skonczone :) Zapraszam do FW -> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=57438 No i czas na wizki , zamykam ten wątek ;) otworze nowy DZieki za pomoc wszystkim udzielajacym sie w wątku !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi