Gość oktem Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 wnętrze salonu na konkurs KLER jest to moja pierwsza scena i render w maxie, w konkursie nic nie wygrałem, ale zgłębiłem trochę wiedzy, wielkie dzięki dla MaGuu za pomoc i odpowiedzi na miliard pytań, które miałem i jeszcze będę miał ;D oczywiście na bank są błędy, więc możecie wytykać je do woli tutaj link do prac które wygrały: http://www.kler.pl/page,art,id,35,POKONKURSOWE_INFORMACJE.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 no ładny debiut na forum! bardzo ładnie wyszło! naprawdę. dziwię się, że nic nie wygrałeś bo Twoje rendery sa lepsze od paru z tych wyróżnionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwq Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Powiem szczerze, że Twoja praca jest moim zdaniem lepsza od tych wszystkich, które zostały tam pokazane (przynajmniej mi się bardziej podoba) i nie rozumiem dlaczego nie dostała chociażby wyróżnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Super! Wojewódzki mi tam nie pasuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Wyniki konkursu - żal.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 co do konkursu to Pani K. w jury i wszystko jasne. Kolejna konkursowa żenada. Pozwolę sobie przytoczyć np. argumentację dla zwycięzcy: Koncepcja mieści się w bardzo realnej przestrzeni, w określonym miejscu na świecie i , co cenniejsze , dodatkowo zakłada różne sposoby wypoczywania komentarz myślę zbędny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Faktycznie świetne wizki, ale moi drodzy zwróćcie uwagę, że to był konkurs na najlepszą aranżację wnętrza, a nie najlepszą wizualizację... chociaż uważam, że również na tym polu bijesz zwycięzców na głowę. Net mi muli i wolno mi się te prace wczytują... ale bijesz nawet na kilka głów! Jeez, jako architekt mówię tym pracom stanowcze "nie!" Pierwsza nagroda może i faktycznie nie jest najgorsza, ale... Żal, na prawdę żal, bo uważam, że zasłużyłeś na conajmniej jakieś wyróżnienie, ale cóż, jak widzę całe jury oprócz jednej osoby to ludzie około 50tki, bez polotu i finezji jak widać. Co do samych renderów to czepiał się nie będę, bo i chyba nie ma czego, no może poza plamami nad regałem na drugim renderze. ;) Byłbym za to bardzo wdzięczny za info na temat zielonego szkła butelek. ;) Pozdrawiam Szymon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Dzizus. Jak więdzę KLER to na wymioty mnie zbiera. A tu mój faworyt: i jeszcze ten: oktem-> jak na pierwszą scenę w maxie to jestem pod głębokim wrażeniem. Fajne wnętrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Powiem krótko, nie wierze Ci że to jest Twoja pierwsza praca :] Bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Połowy z tych prac nawet siłą nie można podciągnąć pod termin "aranżacja wnętrza". W "Niebie" nie ma wnętrza, a postawienie jednej sofy, plus ewentualnie stolika, to jeszcze nie aranżacja. Do takich konkursów to chyba tylko na haju można podchodzić. @oktem: twoja praca jest wybitna na tle tych, które zwyciężyły :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Rzeczywiscie prace ktore wygraly slabe :) az dziw. Co bylo za 1 miejsce btw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Wyniki konkursu bardzo rozczarowują. Twoja praca zasługuje co najmniej na wyróżnienie. Nie jest to może jakiś rodzynek, ale w porównaniu do reszty zdecydowanie wyróżnia się. Meble Klera to wielkie nieporozumienie i ten konkurs tylko potwierdza żenujący poziom designu tej firmy. Bardzo fajne światelko w renderach, szczegolnie ujęcia nocne fajnie wygladają. Mógłbys podzielić się teksturą podłogi i napsać kto jest producentem lampy na stole w jadalni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 ciekawe kto wybierał te prace. raczej nikt związany z designem, projektowaniem, reklamą, grafiką itd. Może konkurs był robiony pod konkretne osoby np. córka szefa uczy się 3d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 ciekawe kto wybierał te prace. raczej nikt związany z designem, projektowaniem, reklamą, grafiką itd. Masz na myśli Ewę K. i Romualda L.? ;) http://www.kler.pl/UserFiles/Regulamin.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 obrazki bardzo ladne :) A co do wynikow to chyba nie ma sie co dziwic bo oferta meblowa podobnie "interesujaca" jak te wygrane aranzacje :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 No ja sie dolacze do kolegow, aczkolwiek moze problem byl w tym ze twoja praca wyglada jak wizka konkretnego mieszkania i moze to ich "zmylio" sam nie wiem... mzoe nie potrzebnie bylo sugerowac tyle detali, przez co odbiorrca skupia sie na WSZYSTKIM, bo wyzstko jest u ciebie ladne, a nie na samych meblach... mzoe w tym tkwil problem?. ps. tez nie wierze ze to jest 1 wizka :D, ale jezeli tak to NIECH KTOS MNIE TEZ TAK NAUCZY !!!:(:(:(:(....... chlip... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 nocne wersje najlepsze;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barel Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 (edytowane) No i pewnie nie wygrałeś przez Wojewódzkiego :) Bo jury przeszkadzało wszystko, heh. Ale gdybyś "włożył" to wnętrze do jakiegoś u-boota, to pewnie to by ich przekonalo w pewien sposób. Co do prac konkursowych to rzeczywiście brak słów. I mimo, że bawię się w maxie, i to pewnie krócej niż Ty oktem, sądząc po tych wizualizacjach, to poziom prac wyróżnionych i nagrodzonych był miejscami żałosny... I moim zdaniem również zasłużyłeś przynajmniej na wyróżnienie. Pozdrawiam. Edytowane 23 Listopad 2008 przez barel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Masz na myśli Ewę K. i Romualda L.? ;) http://www.kler.pl/UserFiles/Regulamin.pdf chyba byli zajęci czym innym albo rzeczywiście nie mieli z czego wybierać. rozumiem że w konkursach nie liczą się wizki a pomysły ale w wyróżnionych pracach ani wizki ani pomysłu. większość prac z wątku "rendery testowe" na max3d.pl jakby miały meble klera były by o poziom wyżej jeśli chodzi o pomysły i wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figofago Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 oktem litości kto projektuje tv na wprost okna przecież w słoneczny dzień nic nie widać a te panele na suficie czy co to tam jest to tragedia i może opowiedz coś o tym projekcie jaki był pomysł bo ja tu nie widzę żadnego fajnego pomysłu.Rendery bardzo ładne chociaż według mnie to zabardzo bije po oczach portret K.W chyba że to ten pomysł mieszkanie K.W.A co do samego konkursu to nie było tam jakiś powalających prac a ta z niebem to wymiata "wieczny odpoczynek..... " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość oktem Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 dzięki za komentarze i że się podoba pressenter: szkło, ale i tak zmieniałem później w szopie Kubaswielgus: tekstura http://img527.imageshack.us/my.php?image=01rotateqd7.jpg nie mam pojęcia czyja jest lampa, wiem że taka jest na kilku wizkach tamizo Morphe: zgodzę się z tobą, na początku miałem zamiar umieścić tam tylko meble plus kilka niezbędników, ale im dłużej siedziałem nad tym to pojawiało się coraz więcej szczegółów i może to im nie przypasowało, ale cóż ;D figofago: nie wiem kto, ale akurat tutaj po to są zasłony żeby światło nie przeszkadzało, pomysł miałem taki żeby połączyć coś retro z czymś 'nowoczesnym' nie wiem czy wyszło, no i dodam że jest to pierwsze wnętrze które zaprojektowałem i nie mam w tym doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Wizki b. ładne, wnętrze takie sobie a meble kler...nie będę się wypowiadał. Dziwne meble, dziwny konkurs, dziwni zwycięzcy, dziwne jury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi