martez Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 Witam! Nie mam praktyki w modelowaniu maszyn, jest to moja pierwsza proba, a chciałem zrobić jakiś samolot szturmowy, więc zaczynam swoje męki. Na początek chciałbym byście mi podpowiedzieli jaką metodą najlepiej będzie robić taki model, właśnie co zacząłem za pomocą splajnów, ale może lepiej będzie inaczej sie do tego zabrać ?
Nimrod Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Już jest jeden Mustang w WiPach :), a technika to kwestia gustu.
Falcrum Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 A to na 100% jest Mustang ?? Na blueprincie raczej przypomina Mi Me 109...:| Ale powodzenia...:) Pozdr
Lucas Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 No... to bez wątpienia jest Bf109 a nie P51 ale Messerschmit też jest fajny:).
martez Napisano 1 Marzec 2004 Autor Napisano 1 Marzec 2004 Czizes racja, wybaczcie pomyłke, ściągnełem nie te blueprinty co trzeba, skoro tak to niech już będzie Messerschmit :), co do metody to waszym zdaniem jechać dalej splajnami ?
DarkStar Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 No co ty?! Wszyscy wiedzą że P-51 ładniej się prezentuje (ale moim skromnym zdaniem to Spitfire Mk IX Rulez!)
kulexy Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 chyba najlepiej robic to poly a nie splajnami... Ale jak kto woli... :P
martez Napisano 1 Marzec 2004 Autor Napisano 1 Marzec 2004 Dzięki za rady, jednak polece dalej splajnami jakoś powoli idzie ;)
martez Napisano 1 Marzec 2004 Autor Napisano 1 Marzec 2004 Obecnie tak to wygląda...niestety jak widać końcówka skrzydełka troche marnie wyszła
Kajzer Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Witam, wreszcie ktoś postanowił zrobić jedną z moich ulubionych maszyn :D samolot szturmowy I tak przy okazji to Bf-109 nie jest samolotem szturmowym tylko rasowym myśliwcem, a wersja F to jedna z najbardziej udanych wersji tego samolotu :) Z niecierpliwościa czekam na dalszse screeny :)
Archangel Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 no nareszcie mamy kolejna maszyne wojenna [piwo] pracuj pracuj bede sie przygladal i trzymal kciuki !! Pozdrawiam
martez Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 No to jadzięm dalej. Troche sie zagalopowałem i połączyłem już połówki, teraz modelowanie detali będe musial robić po obu stronach modelu :/. Macie pomysł jak ładnie zrobić te wcięcia, zaznaczone strzałkami...
martez Napisano 8 Marzec 2004 Autor Napisano 8 Marzec 2004 Wiem, model wyszedł troche jak z papieru :)
Toudajew Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 hmm zapowiada sie ciekawie :D moze jakas scenka ??
tomek Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Zmien kolor na bardziej naturalny i nadaj troch brudu.Wiem że to troche Ci zajmie bo sam z tym się mecze .A i zmien ostrosc bo wyglada jak cpykniety cyfra na makro :)
Pablo Napisano 8 Marzec 2004 Napisano 8 Marzec 2004 Tak jak mowisz...z papieru..i do tego wyglada jak zabawka... pozdr
Rekomendowane odpowiedzi