Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Moj nowy projekt: prototypowy japonski szybowiec desantowy K5JN, od dawna sie do niego przymierzalem:

k5jnya0.th.jpg

Edytowane przez Horus

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładnie idzie tylko trochę mały render.

Powodzenia.

Napisano

Ładne. Moje klimaty :-))

Troszkę krzywy i kańciaty miejscami, szczególnie na skrzydłach, ale przecież to WIP, więc jak dla mnie super.

Napisano
  • Autor

Nie jestem pewien, czy Matchias ma racje, pogrzebie troche w zrodlach i to sprawdze. A tym czasem renderek bardziej z gory:

75767259ct1.th.jpg

Owszem, miejscami jest krzywo, sie poprawi z czasem ;-)

Napisano

No no, nieźle wychodzi ten Japoński szybowiec;D

Dawaj wiecej ujeć:)

Patrzyłem i szczerze mówiąc nie widzę różnicy miedzy wesja desantową a tą kamikaze no ale ja sie nie znam na tych japońskich.

Napisano
  • Autor

enginerw2.th.jpg

Silnik Nakajima JO-21. Eksperymentalny silnik startowy. Po osiagnieciu odpowiedniego pulapu szybowiec zrzucal silniki ktore opadaly nad lotniskiem na spadochronach i mogly byc uzyte ponownie. Podczas pierwszych testow silnik zdazyl eksplodowac zanim jeszcze szybowiec oderwal sie od ziemi. Malo udana konstrukcja, zreszta wogole sam pomysl tez dziki :-)

Pozniej bywalo lepiej:

pejzaz3yb9.jpg

czyli mniej wiecej cos takiego:

nakajimadw2.th.jpg

przydaly by mi sie zdjecia szyn prowadzacych i systemu odrzucajacego silniki, bo w moich materialach nie mam, wiec jak ktos by posiadal, to niech sie podzieli :-)

Napisano

pokaz rendery szybowca z silnikami. a tą fotke tez mam.. ze akurat sie znalazł w pobliżu ktos z aparatem.. na moich planach nie widac tych szyn za dobrze, więc ci nie pomogą... cóz tak to jest jak sie robi mało znane konstrukcje eksperymentalne. Gdześ czytałem ze zrezygnowali z tego projektu po tym jak jeden z odrzuconych silników wpadł do chałupy jakiemuś notablowi przez dach podczas obiadu :)

Napisano

Ten szybowiec strasznie mi przypomina niemiecki He-111 tyle ze bez silnikow (ktore sobie odlecialy na spadochronach :)). Bardzo mi sie podoba :)

Napisano
  • Autor

Przypomina, bo na nim byl wzorowany :-)

Tutaj renderek z zamontowanymi silnikami:

r4eji0.th.jpg

Napisano
  • Autor

Dodane karabiny i test malowania RLM 70/71/65

A siatka niech zostanie moją tajemnicą :-)

he111h11oe4.jpg

Napisano

Bardzo fajnie Ci idzie! Świetny detal i geometria. Można zapytać jakie przeznaczenie? Still, animacja, czy ćwiczenie?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dziekuje :-) Docelowo bedzie prosta scenka z 3-4 Heinklami, jakies wybuchy szrapnelii wokol, jakis uszkodzony, dymiacy silnik i tyle. Wracajac do siatki moge jeszcze napisac, ze w przypadku kadluba i silnika kazdy fragment jest osobnym elementem, a nie jednym wielkim z extrudowanymi do srodka cieciami blach. Dzieki temu siatka nie musiala byc specjalnie skomplikowana.

Napisano
  • Autor

Wnetrze przedniej czesci bedzie, potrzebowalem chwili przerwy od modelowania. Problemem natomiast jest mocowanie obrotnicy gornego karabinu, na zadnym zdjeciu tego nie znalazlem, przez co caly zestaw wisi w powietrzu :(

Napisano

Pomysł z odrzucanymi silnikami był ciekawy, chociaż moim faworytem japońskim jest podwodny lotniskowiec z tego okresu.

Napisano

podwodny lotniskowiec jest faktycznie supa ale wszystko bije na głowę niemiecki projekt krążownika ziemnego, i tym razem nie żartuje :) Bartek!, przypomnij mi jak on się zwał bo ja stary już jestem i zapomniałem.....

Napisano
  • Autor

P-1000 Ratte :-) Wazacy 1000 ton, uzbrojony w :

2 x 280mm SK C/34 L/54,5

128mm KwK

8 x 20mm Flak 38

2 x 15mm MG 151/15

Wiecej: http://pl.wikipedia.org/wiki/P-1000_Ratte

interpretacja, bo plany nie istnieja (chyba): http://img299.imageshack.us/img299/5483/ratteqs3.jpg

A jeszcze ciekawszym projektem byl P-1500, samobiezne dzialo (na gasienicach) 800mm :-)

http://strangevehicles.greyfalcon.us/picturesm/monster1.gif

Napisano

Prawie poległem...

A co powiecie na Junkersa EF009, Heinkel Wespe, albo Focke-Wulf VTOL, Blohm&Voss P.111, Blohm&Voss P.179. Nie wspominając o szybowcu–bombowcu Segler Bomber. [modele to odnośniki]

Problemem natomiast jest mocowanie obrotnicy gornego karabinu, na zadnym zdjeciu tego nie znalazlem, przez co caly zestaw wisi w powietrzu :(

Posiadam skany z kartonowego modelu He 111. Są tam dość dokładne plany obrotnicy górnego strzelca wraz z rysunkami. Jeżeli nadal jesteś zainteresowany prześlij mi @ na PM.

Edytowane przez infected

Napisano
  • Autor

Dobra, nie robic mi offtopa w temacie :-)

Omapowany, pokolorowany:

he111h11pq9.jpg

Zostaje jeszcze wnetrze kabiny pilota/bombardiera...

Napisano

W życiu nie zabiorę się za modelowanie samolotów, a tak bym chciał. Trza mieć pasje chyba. >:] Nawet czołgi mniej mnie straszą.

A, co do ciekawostki jaką jest krążownik ziemny P-1000, tylko dwa słowa i zmykam: na naszym skromnym IRCu robiliśmy bitewkę-wariację na temat. Topic tutaj.

Edytowane przez Kr3tz

Napisano
  • Autor

Prowizoryczny środek kabiny, zeby juz tak pusto nie bylo:

he111h13ml7.jpg

Mam prosbe, jak ustawic motion blur (vray), bo przy standardowych nie zmienianych ustawieniach:

blurjk1.jpg

przy 8 tysiacach obr/minute smigla jedynie lekko zamazuje poszczegolne lopaty smigła, nie tworzac tego zamazanego okregu, jaki powinien wyjsc :(

Probowalem zmieniac poszczegolne ustawienia na slepo, ale efekt byl zaden.

Napisano

Jednak samoloty z IIwś mają jakiś taki urok w sobie. Pewnie inaczej bym gadał jakby mi dom zbombardował, ale mimo wszystko, te dzisiejsze tego nie mają...