Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Miałem nie renderować tego modelu, pózniej stwierdziłem że sobie protestuje motion blura na nim i tak zrodził sie ten render:)

Dzieki Kliment za trafne uwagi.

driftum1.jpg

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Super! Tylko jeśli on robi bączka, pali gumy w miejscu czy nawet zawraca to uważam że przednie koła powinny być wyraźne bez tego efektu że są w ruchu bo przy czymś takim to przednie koła raczej wolno się obracają:P

Pozdrawiam

Edytowane przez TooL666PL

Napisano
  • Autor

On nie robi żadnej z tych rzeczy które wymieniłes:) Blur na przednich kołach jest jak najbardziej wskazany w tym przypadku.

Napisano

Jeśli nie bączek, wychodzi na to, że poślizg kontrolowany;p dym sugeruje hamowanie, czyli tylne koła powinny być przyblokowane, więc motion blur trzeba by ściągnąć z tylnych kół;p Chyba, że jest jeszcze inna koncepcja;p

Edit: No i kurdę, bardzo pikny model;)

Napisano

dym nie sugeruje wcale hamowania, tylko przy kontrolowanym powinno byc go wiecej po prawej stronie a nie pod samymi oponami. Ladnie wyszlo i tak i tak :) szkielka swiatel maja zly IOR :)

Napisano
  • Autor

Zabijasz mnie człowieku, jak to zauważyłeś?:D

Stwierdziłem że nie będę poprawiał bo nie ma najmniejszego sensu:P

Z tym dymem niekoniecznie sie zgodzę:)

Napisano

Nie myśl że szukam błędów na siłę ale razi mnie jeszcze kontrast między przodem a podłożem. Według mnie podłoże jest zbyt rozmyte w tym miejscu:P Nie mam więcej uwag bo reszta jest cacy^^

Napisano
  • Autor

TooL, Touch, na prawdę nie słyszeliście o czymś takim jak drift? Podłoże jest rozmyte bo jest na nim motion blur, wszystko wyszło z maxa (motion blur), nie dodawałem go w żadnym programie, samochód jedzie bokiem w kierunku lewej strony obrazka i pali gume żeby był poślizg na tyle. Zresztą zobaczcie sobie na czym drift polega:P

Napisano

Wieeem co to jest:P Sam tak jeżdżę maluchem jak spadnie śnieg bo inaczej to tym się nie da:D

Napisano

A mi na bardzo podoba :)

Jedynie co mogło by byc dodane to to że samochód w ogole sie nie przechylił.

4*

Napisano

Z motion blurem wsio ok - tak to wygląda właśnie, jak się leci bokiem ;)

Ale atrapka mi się nie podoba - w oryginale jest bardziej owalna.

Zderzak też nie do końca taki, jaki być powinien.

Lusterka trochę małe i nie do końca takie, jak w realu.

Ale ogólnie scenka fajna, chociaż powinienem posłać bluzgi za latanie bokiem Jaguarem :D

Pozdro.

PS. A niewielki przechył widać, moim zdaniem...

Napisano

Ładny ;)

Trochę mnie razi w oczy ten kotek, chociaż z drugiej strony działa na plus jeśli chodzi o kompozycję, bo przód i tył najbardziej przyciąga wzrok i kieruje od kotka, przez odbite światło do 'palonej gumy'.

Rozmyte podłoże jest prawidłowo zrobione, wychodząc z założenia że jest to zdjęcie - a jak robi się zdjęcia sportowe? Podążamy aparatem za ruchomym celem, czego rezultatem jest poruszenie całej reszty kadru, zgadza się? :P

Napisano
  • Autor

Dzieki

Black Mamba-jest przechylona nawet sporo, zaufaj mi:)

Napisano

Drift w jagu? extrawagandzko ale, podoba mi sie;) Miejscami render świetny. Sama scena drifting dżagiem w dokach na bruku(chyba)w dodatku i troche mechu(chyba). Nie potrafie sobie do tego wyobrazic histori. No moze ze gosc go skroił i jedzie do dziupli go rozbebeszyc;) A tak to naprawde fajnie i przechylu rzeczywiscie brak. W czym robiony dym? pzdr!

Napisano
  • Autor

Czy ja post wcześniej nie mówiłem że przechył jest? Z tej perspektywy i przy przechylonym kadrze może nie być widać ale jest.

Dym robiony w paint shop pro czyli trochę gorszym fotosklepie:P

Napisano

Mnie się podoba. Raz że render fajny, dwa, że Jaguar. :) Poza tym w wielu (ale nie we wszystkich) skończonych pracach "samochodowych" pojazd stoi. Czy to w studio czy to w plenerze, ale generalnie mamy do czynienia z zaparkowanym wozem. Albo jedzie, ale jakoś tak ot... Po prostu... Ulicą... A tu jest dynamika. Fajne.

Napisano

mi się najbardziej bok podoba. Jest super! Z przodu jakby troszkę refleksów zabrakło :) Może zrób jeszcze ujęcie jak jedzie poprostu po prostej drodze :D

Napisano

mi też się podoba i tego jeszcze nie wiesz, o a teraz już wiesz.

Ja bym tylko pobawił się jeszcze krzywymi w PS

Napisano

tak jak SWRSC prawi, chwila w PS i obrazek inaczej zaczyna wyglądać. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ;)

carpt4.th.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Niezły render i dynamiczne ujęcie. Model ok, ale nie pasują mi płaskie szyby boczne, "wybrzuszony" dach i za małe lusterko.

Napisano
  • Autor

Dzieki.

Tweety - na ja niestety jeżeli chodzi o postprodukcje jestem kaleki i bardzo cierpię z tego powodu:( Trzeba przyznać że jest lepiej.

pecet - ha! to nie wszystko znalazłeś xD Ale nie szukaj więcej ok?:P

Napisano

serwus :)

bardzo przyjemnie to wyglada :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.