Traitor Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Hej, Takie maleństwo sie wylęgło:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 uuuu ... ostre! chyba za krótki jestem, żeby mieć się do czego przyczepić :( tak trzymaj stary ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Super. CoolPixel 5700? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 leander:) hehe maxus3d scanline 5100:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Piękny render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Kamyczek troszeczkę sztuczny ale ogólnie wypas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 ładne texturki, szkoda ze zle ustawiony DOF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mawo Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 scenka i teksturki mocne, ale dof faktycznie siada, czuje sie jak z wadą wzroku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 No wlasnie traci ostrosc w dziwnych momentach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinkit Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 jak dla mnie to nie mozliwe do osiagniecia, zarombisty fw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Pracka wyszła nieźle. bardzo fajno odwzorowałeś detale tego dzikiego zwierza :) Jednak w zestawieniu z kamykiem, który pożera prawie 1/2 kadru wiele z tego uroku ginie... na niekozyść stinga niestety.... bo przecież nie kamień jest tu najwazniejsze tylko robal. A niestety kamień z nim mocno rywalizuje. Ma mocną fakturkę, ma dość duży kontrast plam i jest w centrum ostrości. Trochę to wysło tak, jakby ten kamień miał stinga zaraz rozpłaszczyć o krawędź kadru... ciasno mu pewno tam jest.... To tyle słów krytyki z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 owadzik jest COOL! jedyne co mi nie pasuje pomijajac faktycznie dziwna ostrosc to tekstura kamyka nie jest zla tylko przed stopa jest na tej ciemnej plamie laczenie i tam chyba widac ze sie nie zgrala zbytnio. ogolnie jednak spas :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Ile czasu robiłeś tą scene? Wg. mnie trzeba troszke wyostrzyć w miejscach bliżej kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 Pussik: Ciezko powiedziec ile to robilem. Zaczelem jakos poltora tygodnia temu pracujac od 5min dziennie do kilku godzin. Zaleznie jak mialem czas i checi.:) Blur na glowce to wynik ustawienia targetu kamery bardziej na korpusie co spowodowalo, ze xdof zrobil glebie na glowie. Dlaczego? Liczylem to wczesniej wg sztuki tak jak powinno sie to robic, lecz wynik byl jak dla mnie mniej interesujacy. Zauwazcie,iz grafik zazwyczaj dazy do odwzorowania niedoskonalosci aby uzyskac wiekszy stopien realizmu. Ja tym razem sprubowalem zrobic to zmieniajac ustawienia kamery na bardziej bledne. Wynikiem jest blur w obrebie glowy. Mi osobiscie ta zblurowana wydaje sie bardziej przekonujaca niz ta z dobrymi ustawieniami dlatego zostawilem taka jaka jest.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 no jaa...: -odpadłem -usiadłem -podziękowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Kamyczek jest \"nieteges\". Wygląda jak geosfera z noisem. Ale model owada jest jak najbardziej super. Ogolne wrazenia bardzo pozytywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabbol Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Dla mnie rewela i wypas:) Po prostu Klekajcie Narody... Więcej nie powiem bo i nie ma co :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 hmmmmmmmm bzzzzzzzz bzzzzzzzzzz nie mogę nic więcej dodać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Super, extra, exellent, nic dodac nic ujac (moze troche kamyk sztuczny) Jak wy to robicie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 hmm ja myszka szorowalem po stole az sie cos urodzilo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 super, po prostu super. Czy to powaznie scaneline jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 :) tak to jest scanline. Zawsze uzywam scanlina. Bałwanka kiedys tylko liczyłem vrayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 a tutaj znajdziecie wersje zanimowaną : http://traitor.mp4.com.pl/anim/the_sting_xvid.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Swietne ruchy odwloka az mi sie dzieciaki wystraszyly.[lol2] A mnie podoba sie wlasnie taka\"niedoskonala\" opcja ostrosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 animka wypas, ale ten dźwięk ... uch jakieś trzaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 Rzeczywiscie kamień wyłazi na pierwszy plany (albowiem tam jest.... :) ) ale robal ginie, nie wspominając o tym ze generalnie zlewa sie z tłem :) ale tak czy siak mi sie podoba, kurde tez kiedys zrobie robala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Swietnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Ależ Traitorze! Uciete czułki, odwłok i nóżki pszczółki!!! Tak nie robimy! :) poza tym GO trafia na kamien zamiast na owada, a niepisana zasada makrofotografii jasno mowi ze obiekt musi byc maxymalnie naostrzony! Poza tym ladne bardzo i naturalne - mozna by powiedziec ze to lekko nieudane zdjątko! pozdrowionka Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 8 Marzec 2004 Autor Share Napisano 8 Marzec 2004 Alez MareG:) Zasady sa po to aby je lamac:) Tak samo robimy gdy tworzymy raye. Niszczymy powierzchnie, koloryzujemy obraz, czy robimy INNE nieokreslone operacje z obrazem. Ja poszedlem tym tokiem i postanowilem zrobic \"amatorska fotke\". Nie lubie idealizacji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 Odpowiedz w pelni satysfakcjonujaca ! Hehe chcialem sie tylko troche podraznic! ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garfield_junior Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 A mnie to wygląda jakbyś nie bardzo wiedział co ma być głównym obiektem sceny... ostry obraz na nóżce i kawałku kamienia sugeruje że właśnie nóżka osy jest głównym obiektem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi