Mykel Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 Jako niedoszły gitarzysta wymodelowałem sobie legendarnego Gibsona Les Paul, aby choć troszkę poczuć jego magię. 3ds Max + Vray + Ps
Jonasz_Real Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 bardzo przyjemny render... nawet szczegół na strunach jest :). Shaderem to zrobilesz ?
Mykel Napisano 2 Luty 2009 Autor Napisano 2 Luty 2009 Szczerze to AA spowodował ze struny wyglądaja jak prawdziwe, bo tam jest tylko metaliczny materiał
plasti Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 korpus wy.ebisty ale od gryfu az po głowke to troche gorzej..... zrob wersje black beauty:P:D
slayer2004 Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 Chce takiego :D ! Co do modelu bardzo mi sie podoba, z teksturami włącznie :)
themindfields Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 Ehh, chciałbym wreście dostać taką gitare, ale narazie muszę się zadowolić Ibanezem :<. render dobry ale co potencjonometry mi nie zbyt pasuj> Super :)
halset Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 (edytowane) Jako gitarnik będę się czepiał ;) Struny powinny być jakoś zawinięte wokół kluczy, poza tym albo źle widzę albo są tylko 2 grubości strun zamiast 6 różnych. Jak kolega wyżej - potencjometry nie są jak w oryginale (no chyba że też customowe ;)), te skrzydełka na kluczach też jakieś takie dziwnie okrągłe, nie ma szpary między przetwornikiem a ramką, no i dziwne drewno na podstrunnicy. A, no i markery raczej perłowe powinny być ;) Ogólnie mi się bardzo podoba, a te uwagi wyżej to już czepianie się :) e: aaa i jeszcze jedna ważna rzecz: kiepskie połączenie gryfu z korpusem. Gibole mają gryf wklejany i to łączenie jest bardziej wyprofilowane. Poza tym nie wyobrażam sobie grania powyżej 17 progu na wiośle z takim gryfem jak tu - dostęp chyba niemożliwy :P Edytowane 3 Luty 2009 przez halset
Pawelkos Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Bardzo ladny renderek i shaderki, wydaje mi sie ze gryf przy koncu jest troche za szeroki i fajnie jakbys te biale oznaczenia na gryfie (nie wiem jak to sie nazywa ;p) zrobil z masy perlowej, ale to juz takie czepianie, ogolnie fajna pracka. PS Moglbys powiedziec skad masz logo "Gibson", albo czy moglbys wyslac na maila, najlepiej kabys mial w wektorkach, chcialbym dla ojczulka na koszulke :)
Mykel Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 Dzieki za komentarze Pawelkos poszukaj w google jest teogo masa do wyboru do koloru
Areien Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 piekna :D:D troche na renderze wyszla pikselioza na strunach ale sprawia wrazenie realistycznych strun :)) na takiej to bym pogral :D:D
indian Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Arien patrz czasem na daty, takie "cusie" nad nickiem
Ford Prefect Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 ale nie jest nigdzie zakazane komentowanie starych wątków? :)
Rekomendowane odpowiedzi