Napisano 2 Luty 200916 l Jako niedoszły gitarzysta wymodelowałem sobie legendarnego Gibsona Les Paul, aby choć troszkę poczuć jego magię. 3ds Max + Vray + Ps
Napisano 2 Luty 200916 l bardzo przyjemny render... nawet szczegół na strunach jest :). Shaderem to zrobilesz ?
Napisano 2 Luty 200916 l Autor Szczerze to AA spowodował ze struny wyglądaja jak prawdziwe, bo tam jest tylko metaliczny materiał
Napisano 2 Luty 200916 l korpus wy.ebisty ale od gryfu az po głowke to troche gorzej..... zrob wersje black beauty:P:D
Napisano 2 Luty 200916 l Chce takiego :D ! Co do modelu bardzo mi sie podoba, z teksturami włącznie :)
Napisano 2 Luty 200916 l Ehh, chciałbym wreście dostać taką gitare, ale narazie muszę się zadowolić Ibanezem :<. render dobry ale co potencjonometry mi nie zbyt pasuj> Super :)
Napisano 3 Luty 200916 l Jako gitarnik będę się czepiał ;) Struny powinny być jakoś zawinięte wokół kluczy, poza tym albo źle widzę albo są tylko 2 grubości strun zamiast 6 różnych. Jak kolega wyżej - potencjometry nie są jak w oryginale (no chyba że też customowe ;)), te skrzydełka na kluczach też jakieś takie dziwnie okrągłe, nie ma szpary między przetwornikiem a ramką, no i dziwne drewno na podstrunnicy. A, no i markery raczej perłowe powinny być ;) Ogólnie mi się bardzo podoba, a te uwagi wyżej to już czepianie się :) e: aaa i jeszcze jedna ważna rzecz: kiepskie połączenie gryfu z korpusem. Gibole mają gryf wklejany i to łączenie jest bardziej wyprofilowane. Poza tym nie wyobrażam sobie grania powyżej 17 progu na wiośle z takim gryfem jak tu - dostęp chyba niemożliwy :P Edytowane 3 Luty 200916 l przez halset
Napisano 8 Luty 200916 l Bardzo ladny renderek i shaderki, wydaje mi sie ze gryf przy koncu jest troche za szeroki i fajnie jakbys te biale oznaczenia na gryfie (nie wiem jak to sie nazywa ;p) zrobil z masy perlowej, ale to juz takie czepianie, ogolnie fajna pracka. PS Moglbys powiedziec skad masz logo "Gibson", albo czy moglbys wyslac na maila, najlepiej kabys mial w wektorkach, chcialbym dla ojczulka na koszulke :)
Napisano 8 Luty 200916 l Autor Dzieki za komentarze Pawelkos poszukaj w google jest teogo masa do wyboru do koloru
Napisano 12 Marzec 200916 l piekna :D:D troche na renderze wyszla pikselioza na strunach ale sprawia wrazenie realistycznych strun :)) na takiej to bym pogral :D:D