William.M Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 Witam wszystkich! Jestem tu nowy więc postanowiłem zacząć od działu "WIP". Tym robo pojazdem zajmowałem się jakiś czas temu, jak widać to prosty modelik nie posiadający materiałów, ale początkowo nie miałem nawet zamiaru texturować, opieram się na bardzo prostym "studio setup". Jestem ciekaw Waszej reakcji. Pozdrawiam Will
Jonasz_Real Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 bardzo mi sie podoba.....dobrze bylo by zrobic krotka animke
William.M Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 Dzięki za miłe słowa, w rzeczy samej mam taki zamiar, ale najpierw pobawię się jeszcze z tym obrazkiem
mirach Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 Kurcze, czy ten robot nie wystepowal w jakims filmie z lat 80? Model bardzo ladny tak na pierwszy rzut oka (zostawiam sobie miejsce na drugi rzut i ewentualne marudzenie :D ) witam na forum.
William.M Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 Zgadza się Mirach. Inspirowałem się miedzy innymi filmem z lat 80'tych pt "Short circuit" (1986) nie bazowałem na referencyjnych materiałach, ale miałem w pamięci dosyć charakterystyczny wygląd robota. Panom z Pixara najwyraźniej też ten film zapadł w pamięć. :)
Szwadron Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 Ładny robocik ale taki chudy jakiś :p nie no żarcik oczywiście bardzo ładnie się zapowiada :)
Destroyer Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 robocik bardzo fajnie się prezentuje animacja musi być! za ładny jest żeby nie było :D
mis3k Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 coś mały ten renderek, daj większy bo na podstawie tego niewiele można powiedzieć.
William.M Napisano 5 Luty 2009 Autor Napisano 5 Luty 2009 mental ray, dof owszem przesadzony, ale to kwestia ustawień. tak na szybko sprawdzałem jak wyjdzie.
Camel Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 to jest całkiem dobre, sporo szczegółów - pora poprawić nieco światełko i dać całkiem realistyczne materiały ;)
William.M Napisano 6 Luty 2009 Autor Napisano 6 Luty 2009 Postaram się dorenderować nowy materiał jak tylko mi czas pozwoli.
Rekomendowane odpowiedzi