Posted February 4, 200916 yr Witam wszystkich! Jestem tu nowy więc postanowiłem zacząć od działu "WIP". Tym robo pojazdem zajmowałem się jakiś czas temu, jak widać to prosty modelik nie posiadający materiałów, ale początkowo nie miałem nawet zamiaru texturować, opieram się na bardzo prostym "studio setup". Jestem ciekaw Waszej reakcji. Pozdrawiam Will
February 4, 200916 yr Author Dzięki za miłe słowa, w rzeczy samej mam taki zamiar, ale najpierw pobawię się jeszcze z tym obrazkiem
February 4, 200916 yr Kurcze, czy ten robot nie wystepowal w jakims filmie z lat 80? Model bardzo ladny tak na pierwszy rzut oka (zostawiam sobie miejsce na drugi rzut i ewentualne marudzenie :D ) witam na forum.
February 4, 200916 yr Author Zgadza się Mirach. Inspirowałem się miedzy innymi filmem z lat 80'tych pt "Short circuit" (1986) nie bazowałem na referencyjnych materiałach, ale miałem w pamięci dosyć charakterystyczny wygląd robota. Panom z Pixara najwyraźniej też ten film zapadł w pamięć. :)
February 4, 200916 yr Ładny robocik ale taki chudy jakiś :p nie no żarcik oczywiście bardzo ładnie się zapowiada :)
February 4, 200916 yr robocik bardzo fajnie się prezentuje animacja musi być! za ładny jest żeby nie było :D
February 5, 200916 yr coś mały ten renderek, daj większy bo na podstawie tego niewiele można powiedzieć.
February 5, 200916 yr Author mental ray, dof owszem przesadzony, ale to kwestia ustawień. tak na szybko sprawdzałem jak wyjdzie.
February 5, 200916 yr to jest całkiem dobre, sporo szczegółów - pora poprawić nieco światełko i dać całkiem realistyczne materiały ;)