Napisano 17 Luty 200916 l Witam wszystkich wrzucam ostatnie wizualizacje wygenerowane dla producenta podłóg postarzanych Tym razem technologia LWF Jak zwykle z góry dzięki za C&C
Napisano 17 Luty 200916 l zadam bardzo głupie pytanie co to jest techmologia LWF? Rendrki bardzo ładne
Napisano 17 Luty 200916 l http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=37838&highlight=linear tu jest cały wątek o tym
Napisano 17 Luty 200916 l Ładne światło. Fajne kasztany. Podłoga przez bump wygląda trochę jakby była mokra. DOF renderowany czy postprodukcja?
Napisano 17 Luty 200916 l http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=37838&highlight=linear tu jest cały wątek o tym dzieki , musialem przeoczyc ten wątek
Napisano 17 Luty 200916 l no i teraz jak nie sprobowac LWF`a :) Jak sie oglada takie renderki to motywacja jest b duza :) A jak to zrobiles ?;) Podloga i scena genialna chociaz scena starsza ? ;) Pozdrawiam
Napisano 17 Luty 200916 l Szczena opada... gratulacje. Jedynie bump wydaje mi sie za gleboki ale to raczej kwestia gustu, czy tez produktu ;) P.S. Producent nie oferuje listw wykonczeniowych?;)
Napisano 17 Luty 200916 l Autor witam jeszcze raz dzięki za komentarze pionix tak podchodząc do tematu samokrytycznie - podłoga w pierwszym renderze nie za bardzo mi się podoba szczególnie odbicie od okna - tam cos jest dziwnie woskowego (jekieś braki w shaderze) Nie mogłem lepiej nad tym zapanować :) Świecenie z kolei w drugim renderze moźe trochę duże ale to chyba juz kwestia gustu DOF tym razem post Korbol trochę zażartuje ale w reklamie wszystko musi byc wypastowane :D hcpiter :) Nie wiem jak to zrobiłem ... wziąłem starą scenę (jak zauważyłeś) też z LWF-em, zmieniłem podłogę i parę rzeczy i flipnałem ją horizontalnie, kasztany wrzuciłem do smaku, pogrzebałem troche w szopie i tak wyszło Tak na powaznie: deski i kasztany to prace modelera. Wiadomo w zbliżeniu trzeba było trochę podciągnąć. Dużo tutaj jak zwykle szopowej kompozycji. wuj tak wczesniej pisalem juz o podlodze. co do listew to wiesz że mamy kryzys !? Trzeba oszczędzać ! :) Pozdrawiam Edytowane 17 Luty 200916 l przez wamhouse
Napisano 17 Luty 200916 l Podłoga cudna, ale scenka jakaś kiepska. Nijak ma się ta ściana z dekorami czy co tam do tej starej ramy i dziwnej kanapy. No ale pewnie nie o to chodziło. Deski i tak nadają ton całości.
Napisano 17 Luty 200916 l no niezle foty a gdize rendery ? jaja sobie robisz ? :P bomba :] pozdrawiam
Napisano 18 Luty 200916 l Autor Witam i dzięki za komentarze ktoś na priv zadał pytanie odnośnie LWF-a, o 'żyletowatośc' w sensie ostrości wszystkie pytania wrzucam na forum - po to ono jest :) Pierwsze co mi przychodzi do głowy to problem z jasnością/kontrastem w LWF-ie może powodować dublowanie gammy 2.2 Wtedy na gammę 2.2 jest nakładana kolejna gamma 2.2 i powoduje to znaczne rozjaśnienie obrazka. Wyrównianie kolorów (nie textur) oczywiście uzyskuje się nakładając 'color corect' Jeśli to nie jest przyczyyną to pozostaje jeszcze kwestia postprodukcji Graniczną "żyletowatość" i tak uzyskuję w PS-ie Mam nadzieję że pomogłem Pozdr
Napisano 19 Luty 200916 l Witam. Może jestem głupi ale nie bardzo zrozumiałem ten wykładzik. Możesz jaśniej? Pozdrawiam
Napisano 20 Luty 200916 l kolorystycznie fajnie (tzn zakładam że te podłogi mają takie kolory), zdjęcia desek dostarczone przez producenta? 1 obrazek fajny i w 2-3 minuty nie rzuca się nic w oczy co by mnie raziło - no może poza szerokimi szparami między lamelami podłogi - nawet rustykalna podłoga chyba ściślej powinna przylegać do siebie. 2 obrazek co od razu rzuca się w oczy - skala leży i kwiczy niestety (kasztany vs książki vs deski podłogi - sęki itp. Dodatkowo DOF'em to podkreśliłeś, IMO 2 obrazek nie udany kompozycyjnie. Edytowane 20 Luty 200916 l przez Loki
Napisano 20 Luty 200916 l Bardzo przyjemne widoki. Przepiękne światło i kolory. DOF za duży IMO, ale ogólnie bardzo ładnie. Pozdrawiam