Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

wrzucam ostatnie wizualizacje wygenerowane dla producenta podłóg postarzanych

Tym razem technologia LWF

Jak zwykle z góry dzięki za C&C

antique_1.jpg

antique_2.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ładne światło. Fajne kasztany. Podłoga przez bump wygląda trochę jakby była mokra.

DOF renderowany czy postprodukcja?

Napisano

oba rendery bardzo ładne świetne materiały i bardzo ładne światło 4*

Napisano

no i teraz jak nie sprobowac LWF`a :) Jak sie oglada takie renderki to motywacja jest b duza :) A jak to zrobiles ?;) Podloga i scena genialna chociaz scena starsza ? ;)

Pozdrawiam

Napisano

Szczena opada... gratulacje. Jedynie bump wydaje mi sie za gleboki ale to raczej kwestia gustu, czy tez produktu ;)

P.S.

Producent nie oferuje listw wykonczeniowych?;)

Napisano
  • Autor

witam jeszcze raz

dzięki za komentarze

pionix

tak podchodząc do tematu samokrytycznie - podłoga w pierwszym renderze nie za bardzo mi się podoba szczególnie odbicie od okna - tam cos jest dziwnie woskowego (jekieś braki w shaderze) Nie mogłem lepiej nad tym zapanować :)

Świecenie z kolei w drugim renderze moźe trochę duże ale to chyba juz kwestia gustu

DOF tym razem post

Korbol

trochę zażartuje ale w reklamie wszystko musi byc wypastowane :D

hcpiter

:)

Nie wiem jak to zrobiłem ... wziąłem starą scenę (jak zauważyłeś) też z LWF-em, zmieniłem podłogę i parę rzeczy i flipnałem ją horizontalnie,

kasztany wrzuciłem do smaku, pogrzebałem troche w szopie i tak wyszło

Tak na powaznie: deski i kasztany to prace modelera. Wiadomo w zbliżeniu trzeba było trochę podciągnąć.

Dużo tutaj jak zwykle szopowej kompozycji.

wuj

tak wczesniej pisalem juz o podlodze.

co do listew to wiesz że mamy kryzys !?

Trzeba oszczędzać ! :)

Pozdrawiam

Edytowane przez wamhouse

Napisano

Podłoga cudna, ale scenka jakaś kiepska. Nijak ma się ta ściana z dekorami czy co tam do tej starej ramy i dziwnej kanapy. No ale pewnie nie o to chodziło.

Deski i tak nadają ton całości.

Napisano

no niezle foty a gdize rendery ? jaja sobie robisz ? :P

bomba :]

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Witam i dzięki za komentarze

ktoś na priv zadał pytanie odnośnie LWF-a, o 'żyletowatośc' w sensie ostrości

wszystkie pytania wrzucam na forum - po to ono jest :)

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to problem z jasnością/kontrastem w LWF-ie może powodować dublowanie gammy 2.2

Wtedy na gammę 2.2 jest nakładana kolejna gamma 2.2 i powoduje to znaczne rozjaśnienie obrazka.

Wyrównianie kolorów (nie textur) oczywiście uzyskuje się nakładając 'color corect'

Jeśli to nie jest przyczyyną to pozostaje jeszcze kwestia postprodukcji

Graniczną "żyletowatość" i tak uzyskuję w PS-ie

Mam nadzieję że pomogłem

Pozdr

Napisano

Witam.

Może jestem głupi ale nie bardzo zrozumiałem ten wykładzik. Możesz jaśniej?

Pozdrawiam

Napisano

kolorystycznie fajnie (tzn zakładam że te podłogi mają takie kolory), zdjęcia desek dostarczone przez producenta?

1 obrazek fajny i w 2-3 minuty nie rzuca się nic w oczy co by mnie raziło - no może poza szerokimi szparami między lamelami podłogi - nawet rustykalna podłoga chyba ściślej powinna przylegać do siebie.

2 obrazek co od razu rzuca się w oczy - skala leży i kwiczy niestety (kasztany vs książki vs deski podłogi - sęki itp. Dodatkowo DOF'em to podkreśliłeś, IMO 2 obrazek nie udany kompozycyjnie.

Edytowane przez Loki

Napisano

Bardzo przyjemne widoki. Przepiękne światło i kolory. DOF za duży IMO, ale ogólnie bardzo ładnie.

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności