wamhouse Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Witam wszystkich wrzucam ostatnie wizualizacje wygenerowane dla producenta podłóg postarzanych Tym razem technologia LWF Jak zwykle z góry dzięki za C&C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 zadam bardzo głupie pytanie co to jest techmologia LWF? Rendrki bardzo ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 LWF - linear workflow drugi render wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 siwy - tłumacz jak głupiemu. Dzisiaj mam jakieś zaćmienie mózgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=37838&highlight=linear tu jest cały wątek o tym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Ładne światło. Fajne kasztany. Podłoga przez bump wygląda trochę jakby była mokra. DOF renderowany czy postprodukcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Ładna drewniana podłoga, że tak powiem. Taka wypastowana :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=37838&highlight=linear tu jest cały wątek o tym dzieki , musialem przeoczyc ten wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 oba rendery bardzo ładne świetne materiały i bardzo ładne światło 4* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 no i teraz jak nie sprobowac LWF`a :) Jak sie oglada takie renderki to motywacja jest b duza :) A jak to zrobiles ?;) Podloga i scena genialna chociaz scena starsza ? ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuj Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Szczena opada... gratulacje. Jedynie bump wydaje mi sie za gleboki ale to raczej kwestia gustu, czy tez produktu ;) P.S. Producent nie oferuje listw wykonczeniowych?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wamhouse Napisano 17 Luty 2009 Autor Share Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) witam jeszcze raz dzięki za komentarze pionix tak podchodząc do tematu samokrytycznie - podłoga w pierwszym renderze nie za bardzo mi się podoba szczególnie odbicie od okna - tam cos jest dziwnie woskowego (jekieś braki w shaderze) Nie mogłem lepiej nad tym zapanować :) Świecenie z kolei w drugim renderze moźe trochę duże ale to chyba juz kwestia gustu DOF tym razem post Korbol trochę zażartuje ale w reklamie wszystko musi byc wypastowane :D hcpiter :) Nie wiem jak to zrobiłem ... wziąłem starą scenę (jak zauważyłeś) też z LWF-em, zmieniłem podłogę i parę rzeczy i flipnałem ją horizontalnie, kasztany wrzuciłem do smaku, pogrzebałem troche w szopie i tak wyszło Tak na powaznie: deski i kasztany to prace modelera. Wiadomo w zbliżeniu trzeba było trochę podciągnąć. Dużo tutaj jak zwykle szopowej kompozycji. wuj tak wczesniej pisalem juz o podlodze. co do listew to wiesz że mamy kryzys !? Trzeba oszczędzać ! :) Pozdrawiam Edytowane 17 Luty 2009 przez wamhouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Podłoga cudna, ale scenka jakaś kiepska. Nijak ma się ta ściana z dekorami czy co tam do tej starej ramy i dziwnej kanapy. No ale pewnie nie o to chodziło. Deski i tak nadają ton całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 piękne te rendery, świetne kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Bardzo przyjemne renderki, kasztany super :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 no niezle foty a gdize rendery ? jaja sobie robisz ? :P bomba :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wamhouse Napisano 18 Luty 2009 Autor Share Napisano 18 Luty 2009 Witam i dzięki za komentarze ktoś na priv zadał pytanie odnośnie LWF-a, o 'żyletowatośc' w sensie ostrości wszystkie pytania wrzucam na forum - po to ono jest :) Pierwsze co mi przychodzi do głowy to problem z jasnością/kontrastem w LWF-ie może powodować dublowanie gammy 2.2 Wtedy na gammę 2.2 jest nakładana kolejna gamma 2.2 i powoduje to znaczne rozjaśnienie obrazka. Wyrównianie kolorów (nie textur) oczywiście uzyskuje się nakładając 'color corect' Jeśli to nie jest przyczyyną to pozostaje jeszcze kwestia postprodukcji Graniczną "żyletowatość" i tak uzyskuję w PS-ie Mam nadzieję że pomogłem Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash23 Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Witam. Może jestem głupi ale nie bardzo zrozumiałem ten wykładzik. Możesz jaśniej? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 ladne kolory,ogiolnie przyjemnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) kolorystycznie fajnie (tzn zakładam że te podłogi mają takie kolory), zdjęcia desek dostarczone przez producenta? 1 obrazek fajny i w 2-3 minuty nie rzuca się nic w oczy co by mnie raziło - no może poza szerokimi szparami między lamelami podłogi - nawet rustykalna podłoga chyba ściślej powinna przylegać do siebie. 2 obrazek co od razu rzuca się w oczy - skala leży i kwiczy niestety (kasztany vs książki vs deski podłogi - sęki itp. Dodatkowo DOF'em to podkreśliłeś, IMO 2 obrazek nie udany kompozycyjnie. Edytowane 20 Luty 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Bardzo przyjemne widoki. Przepiękne światło i kolory. DOF za duży IMO, ale ogólnie bardzo ładnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi