Napisano 3 Marzec 200916 l Od niedawna robie sobie taką wizkę ( jak narazie 20h): Jak się wam podoba sam projekt pokoju. Zastanawiam się w czym to wyrenderować (mental ray, vray, a może indigo). Czekam na komentarze.
Napisano 3 Marzec 200916 l mi sie podoba, dosyc bogate wnetrze. Ja bym probowal mentala, ale tylko dlatego ze go znam :) :)
Napisano 3 Marzec 200916 l świetnie modelujesz interior! mam prosbę powiedz jakiego masz procka ;) -V-ray nie jest pamięciożerny jak Mental. -do dywanika można użyć V-Ray fur, bo to robi geometrię ale bez marnowania RAM'u -zależy jaki procek, to Mental bedzie sympatyczny a V-Ray będzie mulił albo odwrotnie. -dostosuj renderer do tego jakiego oświetlenia i materiałów chcesz używać -mam Core 2 Quada kazdy rdzen 2.50 GHz i uważam że V-ray jest dla mnie lepszy niż Mental. Pozdrawiam ;))
Napisano 3 Marzec 200916 l Autor Ja też znam mentala, vraya tylko trochę. Procek to c2duo 1,6:D. Dywanik jest na razie ustawiony pod MR.
Napisano 3 Marzec 200916 l ładnie sobie bapi poczynasz, dość bogata "sceneria", ładny finish się szykuje. czekam na upki pozdro p.s stół trochę za ostry, chyba chamfer by się przydał
Napisano 4 Marzec 200916 l Autor Ten stolik w rzeczywistości ma krawędzie jak brzytwa:D, ale jeżeli będzie lepiej wyglądał z chamferem, spróbuję. ps..Dzięki za komenty
Napisano 5 Marzec 200916 l -zależy jaki procek, to Mental bedzie sympatyczny a V-Ray będzie mulił albo odwrotnie. co to za bzdura? to co na danym procesorze szybszy jest vray a znow na innym mental? nie kumam wcale tego zdania.
Napisano 5 Marzec 200916 l czemu? a moze juz zmapowal jedna ksiazke a pozniej zrobil kopie i przeskalowal co niektore ksiazki heh nierozumiem co w tym takiego klopotliwego
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Autor Byłeś blisko Temporal, nie kopie a dziesiątki instancji jednej książeczki (przy takiej ilości poly, moja maszyna do pisania nie wytrzymałaby:D), oczywiście zmapowane:D
Napisano 20 Kwiecień 200915 l Mi się podoba. Tylko zastanawiam się co to za maczuga na 3 screenie po lewej :D Edit:// Dobra już wiem co to jest :D Dzbanek :P
Napisano 21 Kwiecień 200915 l jeśli możesz to pokaż siateczkę tej sofy :D bo mnie ciekawi jak robicie ten efekt "naciągniętej skóry", że ona się tak fajnie "marszczy" ? mam pewien pomysł, ale nie do końca nie jestem tego pewien :) a co do wystroju to jest ładnie i przestronnie aczkolwiek salonem bym tego nie nazwał :D Tylko taką jakąś czytelnią przez te wielkie regały z książkami Edytowane 21 Kwiecień 200915 l przez Eddy__
Napisano 22 Kwiecień 200915 l Autor pierwsze rendery wstępne: siatka sofy jest po smoothu, więc wątpie, że ci to coś pomoże;/ Jest mnóstwo niedoróbek, ale to tylko test maxwella
Napisano 22 Kwiecień 200915 l ogólnie bardzo fajnie, szczególnie materiały, ale ten dywan :( p.s jak zrobiłeś te firanki, plugin ?
Napisano 22 Kwiecień 200915 l w końcu świetne interiory walnąłeś! Do dzieła z trzepaniem dywana i mniej ziarna :D // V-Ray?
Napisano 22 Kwiecień 200915 l Autor // V-Ray? Maxwell... Czytaj pod moim wcześniejszym postem:D Firanki to maxowy garment maker+cloth simulation ps. zastanawiam się czy wizka nie traci na tej kolorystyce...
Napisano 22 Kwiecień 200915 l No, krucabomba, nie powiem, całkiem przyjemnie... Zdecydowanie bez tych świateł z sufitu. Jeszcze zobaczymy tą scenę na froncie...
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Autor Update dywanu na szybko, przyczyną "plastelinowego" dywanu było światło:D jestem w trakcie renderowania scenki...
Napisano 24 Kwiecień 200915 l Autor v-ray, tak lepiej gdybym miał na tą wizkę oreślony czas i robił ją dla kogoś, wtedy liczyłby się szybki rendering, ale na szczęście wizkę robię dla siebie... ps. niedługo renderowanie w innych silnikach niż vray będzie herezją;p
Napisano 5 Maj 200915 l Autor Mały up, bo dawno nic nie wrzucałem, ale nie wiem kiedy dokończę inne ujęcia, a to będzie jeszcze w świetle dziennym, prawdopodobnie reszta renderowana będzie mentalem...
Napisano 6 Maj 200915 l pokaż tą refkę... przecież ten dywan wygląda strasznie =/ za to fajne materiały kanapy i foteli.
Napisano 6 Maj 200915 l powiem tak, materiały wyglądają bardzo dobrze , ale design ssie strasznie, na przyszłość znajdź sobie jakąś fajną refkę, bo mógłbyś zrobić naprawdę dobrą wizkę
Napisano 15 Maj 200915 l Mnie się nie podoba kolorystyka. Sofa i fotele jak by z dwóch różnych światów. Do tego w inny deseń poszły jeszcze firanki. Tak poza tym to bardzo mi się model podoba :) A do tego tak się zastanawiam... Czy stolik który ma płaski spód ma szansę stać stabilnie na tak futrzastym podłożu? Raczej w to wątpię...