bapi23 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Od niedawna robie sobie taką wizkę ( jak narazie 20h): Jak się wam podoba sam projekt pokoju. Zastanawiam się w czym to wyrenderować (mental ray, vray, a może indigo). Czekam na komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMoonwalker Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 mi sie podoba, dosyc bogate wnetrze. Ja bym probowal mentala, ale tylko dlatego ze go znam :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 świetnie modelujesz interior! mam prosbę powiedz jakiego masz procka ;) -V-ray nie jest pamięciożerny jak Mental. -do dywanika można użyć V-Ray fur, bo to robi geometrię ale bez marnowania RAM'u -zależy jaki procek, to Mental bedzie sympatyczny a V-Ray będzie mulił albo odwrotnie. -dostosuj renderer do tego jakiego oświetlenia i materiałów chcesz używać -mam Core 2 Quada kazdy rdzen 2.50 GHz i uważam że V-ray jest dla mnie lepszy niż Mental. Pozdrawiam ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 Ja też znam mentala, vraya tylko trochę. Procek to c2duo 1,6:D. Dywanik jest na razie ustawiony pod MR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 ładnie sobie bapi poczynasz, dość bogata "sceneria", ładny finish się szykuje. czekam na upki pozdro p.s stół trochę za ostry, chyba chamfer by się przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Chamfer! Go, do that ;) będzie ładniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Pięknie się zapowiada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 4 Marzec 2009 Autor Share Napisano 4 Marzec 2009 Ten stolik w rzeczywistości ma krawędzie jak brzytwa:D, ale jeżeli będzie lepiej wyglądał z chamferem, spróbuję. ps..Dzięki za komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 -zależy jaki procek, to Mental bedzie sympatyczny a V-Ray będzie mulił albo odwrotnie. co to za bzdura? to co na danym procesorze szybszy jest vray a znow na innym mental? nie kumam wcale tego zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Za duzo ksiazek , zajedziesz sie jak to bedziesz mapował ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 czemu? a moze juz zmapowal jedna ksiazke a pozniej zrobil kopie i przeskalowal co niektore ksiazki heh nierozumiem co w tym takiego klopotliwego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Byłeś blisko Temporal, nie kopie a dziesiątki instancji jednej książeczki (przy takiej ilości poly, moja maszyna do pisania nie wytrzymałaby:D), oczywiście zmapowane:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Bapi23 kiedy to skończysz? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Jak możesz to pokaż siatkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 no ale instancja tez jest rodzajem copy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Mi się podoba. Tylko zastanawiam się co to za maczuga na 3 screenie po lewej :D Edit:// Dobra już wiem co to jest :D Dzbanek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 (edytowane) jeśli możesz to pokaż siateczkę tej sofy :D bo mnie ciekawi jak robicie ten efekt "naciągniętej skóry", że ona się tak fajnie "marszczy" ? mam pewien pomysł, ale nie do końca nie jestem tego pewien :) a co do wystroju to jest ładnie i przestronnie aczkolwiek salonem bym tego nie nazwał :D Tylko taką jakąś czytelnią przez te wielkie regały z książkami Edytowane 21 Kwiecień 2009 przez Eddy__ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 pierwsze rendery wstępne: siatka sofy jest po smoothu, więc wątpie, że ci to coś pomoże;/ Jest mnóstwo niedoróbek, ale to tylko test maxwella Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 ogólnie bardzo fajnie, szczególnie materiały, ale ten dywan :( p.s jak zrobiłeś te firanki, plugin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 w końcu świetne interiory walnąłeś! Do dzieła z trzepaniem dywana i mniej ziarna :D // V-Ray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 // V-Ray? Maxwell... Czytaj pod moim wcześniejszym postem:D Firanki to maxowy garment maker+cloth simulation ps. zastanawiam się czy wizka nie traci na tej kolorystyce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 No, krucabomba, nie powiem, całkiem przyjemnie... Zdecydowanie bez tych świateł z sufitu. Jeszcze zobaczymy tą scenę na froncie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Wszystko ładnie, ale ten dywan... jakby z plasteliny ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Kurczę, Ty lubisz bawić się silniczkami typu unbiased :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Update dywanu na szybko, przyczyną "plastelinowego" dywanu było światło:D jestem w trakcie renderowania scenki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 ladne modele,jak dla mnie kolory i render psuja wszystko,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2009 "Poproszę 3 m^2 ksiązek":D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 a nie lepiej v-ray? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 v-ray, tak lepiej gdybym miał na tą wizkę oreślony czas i robił ją dla kogoś, wtedy liczyłby się szybki rendering, ale na szczęście wizkę robię dla siebie... ps. niedługo renderowanie w innych silnikach niż vray będzie herezją;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Mały up, bo dawno nic nie wrzucałem, ale nie wiem kiedy dokończę inne ujęcia, a to będzie jeszcze w świetle dziennym, prawdopodobnie reszta renderowana będzie mentalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Gdybyś zmienił dywan, dodał widok za oknem, było by lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 6 Maj 2009 Autor Share Napisano 6 Maj 2009 Zmienił na co? Taki jest w refce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 pokaż tą refkę... przecież ten dywan wygląda strasznie =/ za to fajne materiały kanapy i foteli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Mnie się dywan podoba, wystarczy, że skrócisz "kłaczki" tego dywanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 powiem tak, materiały wyglądają bardzo dobrze , ale design ssie strasznie, na przyszłość znajdź sobie jakąś fajną refkę, bo mógłbyś zrobić naprawdę dobrą wizkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Mnie się nie podoba kolorystyka. Sofa i fotele jak by z dwóch różnych światów. Do tego w inny deseń poszły jeszcze firanki. Tak poza tym to bardzo mi się model podoba :) A do tego tak się zastanawiam... Czy stolik który ma płaski spód ma szansę stać stabilnie na tak futrzastym podłożu? Raczej w to wątpię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi