adek Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Guillermo Leal Llaguno stworzył bardzo przydatny skrypt dla programu 3ds Max o nazwie MultiLight, który pomoże Wam w ustawieniu oświetlenia Waszych scen. Skrypt współpracuje z takimi rendererami jak: V-Ray, Mental Ray, FinalRender i Brazil. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=542
Mr_SAN Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Powiem jedno - jak dla mnie masakra! Nie wiem ajk wam, ale mi to ułatwi strasznie robote. Wreszcie nie bede musial renderowac jednej sceny po kilkadziesiat razy zeby sprawdzic jak bedzie dane oswietlenie wygladac. Ktos moze powiedziec, ze jeszcze troche i powstana przyciski MAKE RENDER a praca grafika bedzie sie ograniczac tylko do usatwienia przedmiotow i wpisania godizny reprezentujacej pore dnia :D
Levus Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Ja dziś zawędrowałem na stronę tego pana w poszukiwaniu automatu do konwersji sceny z vraya na mental (głównie o materiały chodzi). Również dobra sprawa, przycisk "convert":) Multilight też właśnie zauważyłem, niewątpliwie przydatna rzecz! W dodatku że supportuje aż 4 renderery.
hcpiter Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Fajnie wyglada, ale ktos juz to odpalal ? Bo jak narazie nie moge znalezc jakiejs demo wersji niestety.
mirach Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 To sie pojawilo jakis czas temu na cgtalku gdzie gosc pokazywal bete tego i video. Nie odpalalem, na na video wygladalo przyjemnie.
MRay Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Zachwyca bo ktoś ruszył głowa i wykorzystał coś co jest w zasięgu reki każdego MAX'owca i nie tylko... ;)
rly Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Wszystko ladnie pieknie ale troche wymaga to renderowania, z tego co pamietam kazde swiatlo musi byc osobno przerenderowane.Niemniej jednak fajnie wyglada
DraB Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 No właśnie jest jakies demko? Wygląda obiecująco.
pressenter Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 Może i ciekawie, ale tylko do najbardziej c... wersji maxa.
Rekomendowane odpowiedzi