peterr Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) Witam, na cgtalku jest nowa mini bitwa "80's Cartoons" , do niej modeluję chatke muminków ,główne problemy to brak super refek (HQ z filmu) ,oraz różny wygląd tego domku na różnych filmikach/ujęciach , porobiłem sobie tylko screeny z dość słabej jakości filmików na youtube , dzisiaj mi print screen przestał działać ,dlaczego?:D pare refek żeby nie było ,nie jade prosto z tego domu (ostatnia refka po prawej) ,dopiero jak coś jest naprawde ciężko z filmu animowanego dojżeć to się tym sugeruje.. pozdrawiam ostatni up; Edytowane 12 Marzec 2009 przez peterr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion85 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 no praca fajna tylko co z tymi oknami jest?? chyba troszkę są źle usadowione?? czekam na dalsze efekty powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 okna latają bo je modeluje i pozycjonuje jeszcze ,potem trzeba będzie to wszystko wyciąć "do środka" domku :) dzięki ,wie ktoś czemu print screen nie działa czasami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Nawet nawet . Filmików szukasz na YT czy korzystasz z kreskowka.pl lub kreskowa fani ?Dlaczego wybrałeś to anime ? Czemu nie coś Polskiego jak Reksio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 lubie ta bajke,pracka zapowiada sie fajnie ,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 haha muminek:D reksio reksio...nie wiem tak po prostu ,lubiłem muminki a ten budynek wydawał się całkiem przyjemny + troche detalu... szukałem po google ,na youtubie znalazło ,narazie mam problem z brakiem print screena w nocy dam update pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) A może wcześniej mały "up" ,męcze okna ,są dość nudne gdzieniegdzie więc chyba je lekko pozmiękczam (tutaj przesadziłem na renderze) edit: i kamyki ,nie wiem czy finished ale są pzdr Edytowane 11 Marzec 2009 przez peterr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 ja tez kocham Muminki :D....będę zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Dlaczego wybrałeś to anime ? Czemu nie coś Polskiego jak Reksio :D No padłem ze śmiechu :D Muminek pyta czemu nie wybrał reksia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 Okna są już ok ,nie są wycięte ale to potem ,narazie z tyłu domu zewnętrzną częśc piwnicy trzeba zrobić ,mały detal na dachu przy wejściu (chyba jakiś ptak jest w bajce ,rozmazane bardzo) a potem pokombinuje czy okna są w dobrych miejsach w stosunku do wnętrza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 kamienie wymodelowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 yup, jak modeling to modeling :D może jeszcze je poprawie w zb ,może zoptymalizuje bo walnąłem na mental-proxy 500k poly... pzdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 testuje różne dachy któreś się bardziej podoba ? oba do bani? co się nie podoba? git? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 zdecydowanie drugi, w pierwszym zbyt mało "dachówek" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 kurcze akurat to się da zrobić ,chodzi mi o to czy raczej takie puchate[:D] czy bardziej płaskie , dzięki za opinie ,czekam na jeszcze;P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 bardzo ciekawie ci to wychodzi. Pamiętam, że ktoś jeszcze robił podobną pracę z muminkami, też modelował ich dom. Powodzenia w tej bitwie widziałem, że strasznie dużo jest tam dobrych prac. tak na marginesie, zawsze się zastanawiałem jak mama i tata muminka mają na imię, każda postać miała imię w tej bajce i czemu mama muminka robiła pranie, skoro sam muminek nie miał rzadnych ubrań, ona sama miała tylko fartuch a tata muminka cylinder, może dla całej doliny robiła pranie, coś jak miejska pralnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 ptaszek nad daszkiem;0 jeszcze mi nie do końca leży ,zwłaszcza nogi ,pasuje dodać piórka na skrzydłach tak jak na tym na dole, ale to zaraz.. zapowiada się brak większych up-ów przez weekend jako że studia heh. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 nieźle wyszedł ci ten ptak :) przez weekend jako że studia heh. niestety znam ten ból, a co studiujesz jeśli to nie jest tajemnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 fajne, to będzie sam dom, czy mieszkańców też przewidujesz? wiesz buka, bobek, ryjek i te sprawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 to tak ,studiuje na ekonomicznej ;) czasu zostało jeszcze miesiąc minus tydzień dla bezpieczeństwa na poprawki/optymalizacje/rendery zostaje 3 tygodnie ,narazie chce zrobić dom i nad tym się musze skupić ,jak czas pozwoli to zrobie jakiegoś/jakieś muminy:P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 mam nadzieję, że pojawi się cała rodzina muminków plus buka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Małą Mi zrób jeszcze to najważniejsza postać:)A skrzydełka u ptaszka trochę jak płetwy wyszły;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 dokładnie:) na bukę też liczę. fajnie by to wyglądało, wiecie, cała rodzinka +buki, ryjki i inni, wszyscy ładnie ustawieni przed domkiem, pozują do zdjęcia rodzinnego, wszystko miło i ładnie. albo wszyscy ładnie stoją, czekają na zdjęcie a buka zdziela ryjka przez łeb, bo się szczerzy do zdjęcia hehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 hehe :)) troche tych postaci tam jest https://research.wsulibs.wsu.edu:8443/dspace/html/2376/1535/moomin.htm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 chodziło mi o te najbardziej rozpoznawalne, wiesz te z najbliższej muminkom rodziny:) ale spoko, najpierw skoncentruj się na budynku. będę trzymał kciuki za powodzenie w bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 oglądałem twój wątek na cg powinieneś poprawić okna zwłaszcza te które są wyżej, użyj bend żeby je dopasować do kształtu budynku, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 dzięki za odpowiedzi tutomash - to oczywiste ,ale to jest za bardzo in progress chyba żeby się tym zajmować,po prostu może mnie czekać dużo skalowania przesuwania obiektów;p troche rzeczy lewituje ,kanapa chyba za długa ,część wymaga poprzesuwania vertexów i takie tam ,walcze z ogólnym ustawieniem i wielkością rzeczy na podstawie różnych screenów .. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 23 Marzec 2009 Autor Share Napisano 23 Marzec 2009 Dużo się zmieniło przez ostatni tydzień ,w sumie parter jest na wykończeniu ,renderuje i poprawiam bugi ,są schody ( narazie nie renderuje ) .. wyciąłem okna i drzwi na parterze także światło mogłoby już wpadać:P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 witam na początku wydawało mi się, że będzie scena z zewnątrz i jakieś postacie, ale widzę ze concept się zmienił, czemu? czyżby bardziej pasował by ci inter niż scena z zewnątrz, szkoda bo dom coraz bardziej przybierał kształtów, brakowało już upragnionych przez wszystkich muminków i buki rzecz jasna, bez niej to nie będzie skonczona praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 nie nie na początku zakładałem że zrobie exterior ,z myślą o późniejszym wnętrzu ,będzie full 3d po prostu ,można sobie otworzyć drzwi itp :P poprawie bugi z docinania parteru ,save i skasuje co się da bo mam 0-5fps .. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 by się przydało tatusia muminka walnąć na fotel z gazetą, mamuśke do garów, muminek może latać za ryjkiem:) w sumie to dużo roboty z muminkami by nie było; robisz muminka, dodajesz cylinder, fartuch, i rodzinka jest:) textura też chyba skomplikowana nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 jakiegoś muminka zrobię jak mi totalnie zbrzydnie robienie wnętrza;P jako przerywnik .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Prffffff....... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 mam nadzieje że nie długo będzie można zobaczyć jakiegoś muminka :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Wow, dołączam się do grona kibiców :D Planujesz jakąś animacje z tym zrobić albo wcisnąć to do jakiegoś silnika, żeby ludzie sami sobie pochodzili? :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 uhh muminka(raczej) nie będzie ,"coś" mi urwało 2 tygodnie ,ale już dzisiaj coś pokaże;D będzie szybka końcówka ,bo zostało 4-5 dni ,na szczęście chatce i tak nie wiele brakuje :) pzdr i dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 w przyszłości na pewno będzie, szkoda tylko, że się do konkursu nie wyrobi. a to niepunktualny muminek:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 bardzo z grubsza renderek :D troche mi max już przymula (1kk poly) ,renderowało się to pare minut ,no ale rozdziałka mała i sampling też.. testuje wszystko naraz materiały ,światło itd.. GI wyłączyłem bo nawet mi nie zaczynało renderować,najwyżej na koniec sie z tym pomęcze... następne renderki chyba dopiero w nocy;p pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 i jeszcze jeden test..troche powycinałem itp..biore się za materiały wnętrza,reszte dopicuje w locie bo czasu mało:/ rendertime:30min elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 nie za niski ten twój dom w bajce wydaje mi się że był zdecydowanie wyższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 dobrze Ci się wydaje ,tzn nie do końca bo raz że rysunek zewnętrza był różny i miał się czasami nijak do wnętrza ,dwa że kamera ustawiona odpowiednio troche go "rozciągnie":) strasznie mnie ten domek irytuje;P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 hmm ok wywaliłem z FW ,brak krytyki może źle wpłynął na to jak wygląda ( imho opinie kogo sie pytałem były różne - fajne kolorki - mdłe - zaje.. chatka muminka itp) materiałów na chatce i chatki raczej nie zamierzam już poprawiać,otoczenie czemu nie.. licze na jakąś konstruktywną krytykę,najwyżej na cgt pójdzie to a tutaj sie dorobi lepsze otoczenie... ostatni progress komentujcie ! najgorsza krytyka to brak krytyki;/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchu Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Klimat bajkowy zaczyna się czuć :) jednak... Porozkładałbym na Twoim miejscu więcej drzewek, szczególnie na drugim planie. Nie za bardzo pamiętam tą bajke, ale moze pomodeluj troszke kamieni, mniejszych krzaczków i zacznij wypełniać przestrzeń. Pokusiłbym się rownież o trawe w stylu choinek, albo przynajmniej kępki trawy. Głównie chodzi o modele które nieodbiegałby od stylu. Naświetlenie sceny też pozostawia pewien niedosyt. Glownie chodzi o kontrast między cieniem a miejscem gdzie pada światło. Zmniejsz troszke enviro i daj mocniejsze lekko światlo. Ogolnie pobaw się tym :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 dzięki za odpowiedź.. ogólnie pasuje - zrobić trawe tak jak mówisz -kamyki -poprawić dach albo od nowa;/ -kolory bardziej żywe/kontast (to może jednak dam speculara:P ) -drugą góre z prawej strony ....thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marten Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Ale co się stało się ?? Gdzie rodzinne zdjęcie muminków przed domkiem ?? czy to tylko mój koncept był :D A co z interiorami, narobiłeś się i nic ??, może jakiś set out i in ?? Też już widziałem że finala na Cg dałeś, ale dalej można dużo pokombinować jeżeli masz jeszcze siłę. No i naprawdę żal, że muminki się wyprowadziły 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Witam Sory, że byłem bezlitosny, ale po prostu nerw mi skoczył. Słabo to wygląda przez światło centralnie z góry - brak jakiegokolwiek cienia. Dałbym szyby (jeśli nie ma) i coś w odbicia wrzucił. Kawałek gór z lasem czy coś. Trawa, drzewka, materiały - do wymiany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2009 starocia psd zachowam sobie dla porównania :P jak uważasz że miałeś racje to nie masz za co przepraszać,niech domek będzie ładniejszy.. test "wszystkiego" tj narazie starałem się doświetlić,żywe kolory[?] i lepszy czas renderingu.. co do interiorów - miało być ale nie ma szans że zrobie materiały i oświetle teraz i będzie wyglądało lepiej niż źle;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 O ile dobrze pamiętam, w Muminkach wszystko było przesadnie blade, więc IMHO wczorajsza wersja bardziej pasuje klimatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Cukierkowo, ale obejrz choc Muminki na dobranoc jeszcze dokładniej - spróbuj dokładniej naśladowac kolorki i krajobraz :D Cos mi się wydaje że liczysz na V-Rayu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Jeśli chodzi o wersję nocną: (klik) swoją drogą, uspokoiłem się czytając komentarze, bo myślałem, że tylko ja się bałem Muminków w dzieciństwie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi