wizz Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Witam mam takie pytanko, na załączonym screenie widać ten obszar który mnie interesuje. Po co tam mozna tak otworzyc jak nic sie nie da tam wrzucić ?:P Próbowalem sobie tam jakies menu wciepnac czy cos ale nie da sie. Co tam można wrzucić ? Jeśli nie mozna nic to po co to :)
streaker Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Da sie, da, tylko trzeba umieć :P Ja tam zawsze trzymałem brushe
wizz Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 trzeba umieć ? :D to niepowiesz mi jak ? :D
mafida Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Da sie, da, tylko trzeba umieć :P Ja tam zawsze trzymałem brushe E tam to się chyba nie da to jakieś zscript area czy coś(jak uruchomisz scrypt to tam się pojawia),troche wyżej to można coś wrzucić tylko ciężko trafić;)
streaker Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Ja pamiętam, że na dół wrzucałem brushe... może rzeczywiście nad tym ? Dawno zbrusha nei używałem, to nie pamiętam ;)
Tomala Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 w prawym górnym rogu ekranu(na samej górze) są przyciski do zmiany ui w którymś tam na dole ale nie w tym miejscu co wizz pyta tylko zaraz pod canvasem są brushe i wtedy już łatwo trafić jak sie swoje wrzuca.
mafida Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 w prawym górnym rogu ekranu(na samej górze) są przyciski do zmiany ui w którymś tam na dole ale nie w tym miejscu co wizz pyta tylko zaraz pod canvasem są brushe i wtedy już łatwo trafić jak sie swoje wrzuca. Tak tylko się cała reszta przy okazji poprzestawia...
zeet Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Preferences / Custom UI / Enable Customize następnie Ctrl + Lmb przenosi się dowolne buttony -ikonki w miejsce które pasuje po zakończeniu w zakładce Preferences / Config wcisnąć Store Config .
wizz Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 czary panowie , thx :) nieźle ten zbrush zaskakuje :D
gryzon Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Preferences / Custom UI / Enable Customize następnie Ctrl + Lmb przenosi się dowolne buttony -ikonki w miejsce które pasuje po zakończeniu w zakładce Preferences / Config wcisnąć Store Config . Ja tylko powiem że wszystko rzeczywiście fajnie się ustawia, wreszcie mam narzędzia pod ręką. Mam tylko jeden problem, po restarcie Zbrush ustawia mi defaultową rozdzielczość obszaru roboczego. Jak się to ustawia aby zawsze wczytywało mi taką rozdzielczość jaką ja chce ?
mafida Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Mam tylko jeden problem, po restarcie Zbrush ustawia mi defaultową rozdzielczość obszaru roboczego. Jak się to ustawia aby zawsze wczytywało mi taką rozdzielczość jaką ja chce ? Ustaw taką wielkośc dokumentu jaką chcesz mieć zawsze na starcie,teraz save document as i zapisz go pod nazwą StartupDocument.zbr w katalogu ZStartup.Teraz zbrush zawsze będzie się otwierał z nową wielkością dokumentu.
Natka Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 U mnie ten zabieg nie działa. Po zamknięciu i otworzeniu Zbrusha, pole robocze znó jest maciupkie.
Gość Morte Napisano 27 Marzec 2009 Napisano 27 Marzec 2009 mafida, a jak podpinasz pod skróty? Jakis plug? A ja sobie tymczasem pimpnołem zbrusha, żeby mieć wszystkie fajne opcje pod ręka. muszę jeszcze trochę ujednolicić, i bardzie posegregować. Jak ktos chce to mogę wypluć z zbrusha pliczek konfiguracyjny ach i jak zrobic zeby cholernik nie ładował mi defaultowo tego czerwonego syfu?(matriału znaczy
mafida Napisano 27 Marzec 2009 Napisano 27 Marzec 2009 (edytowane) mafida, a jak podpinasz pod skróty? Jakis plug? y Przytrzymujesz ctrl i klikasz lewym przyciskiem myszki na menu albo przycisk do którego chcesz ustawić skróta,u góry pojawi się napis press any key....wciskasz co tam chcesz i gotowe:) Edytowane 27 Marzec 2009 przez mafida
Gość Morte Napisano 27 Marzec 2009 Napisano 27 Marzec 2009 nom to wiem.ale na screenie który dałeś wcześniej masz jakiegoś śmiesznego shelfa... a tego nie mam pojęcia jak ustawić.
mafida Napisano 27 Marzec 2009 Napisano 27 Marzec 2009 A ...sorry żle zrozumiałem-preferences/custom ui/enable customize/create new menu,wpisujesz sobie nazwę.U góry pojawi się nowe puste menu pod nazwą jaką wpisałeś.Przeciągasz menu na boczną belkę żeby było wygodniej i wrzucasz do niego co chcesz np.brushe(trzymając ctrl przeciągasz lewym myszki).Potem wyłączasz enable customize i w preferences/config klikasz store config(albo save ui już nie pamiętam).Do swojego menu przypisujesz hot keya i gotowe:)
Rekomendowane odpowiedzi