rubinos Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) Witam, witam i zapraszaniam do opiniowania, radzenia itp, musze zdecydowaną czesc prac dopracowac do 23 kwietnia, około 20 muszę wybrać i dopiescic przed wystawą... mam nadzieje że pomożecie mi ;) Prace będe co jakis czas dopisywał, sorki czasem za formę, ale większość rzeczy w życiu robie na dzika, a czas jest moim odwiecznym wrogiem i mnie goni z łopatą siedem dni non stop ostatnio ;) Pozdrawiam speed ze zdjęcia pana Rafała Milacha Także ze zdjęcia jak tamto, bardziej to są speedy max to godzinne, bo raczej nie mam cierpliwości A teraz troszke rzeczy z wyobraźni które troszkę dłużej trwały... To miało trochę zdjęć kiedyś w sobie... ;) Taki pozytyw czasem też trzeba namalować... taki jeszcze jeden pozitive takie cosik jeszcze jedno... i demonikon i dwa Concepty, troche stare już... a i na aktualny koniec, dzisiejszego dorzucania, troche inna bajka ;p ....lol.... Edytowane 13 Marzec 2009 przez miriam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Cytat z zasad tego działu ;) Tytułuj wątki zgodnie z nowo wprowadzonym systemem nazewnictwa: [...] * Teczka 2D: nazwa wątku lub nick autora wątku Nie rozumiem po co piszesz 9 postów po sobie z pojedynczymi grafikami - z jednego postu wynika że wiesz, że można wrzucać parę grafik na raz... I jeszcze zakończone tym 'lolem' ;) Polecam poczytanie o netykiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) jak miło... pozdrawiam ;) cholera nie wiem jak zmienić tą nazwe wątku... Edytowane 13 Marzec 2009 przez miriam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 W podobny sposób jak edytujesz posty - tak tak, nie musisz pisać dwóch postów pod sobą ;) Edytuj pierwszy post i zmień jego 'temat' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) dziękówka... nie skumałem tej opcji wyślij zaawansowanie dokłądnie :P Pozdro Edytowane 13 Marzec 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Witam Nie zawsze "dużo znaczy dobrze" to jeśli chodzi o prace, dokładnie dużo dzieje się na obrazkach (nie piszę tu o 2 pierwszych) natomiast w zasadzie nie ma na czym wzroku zawiesić, imo powinieneś określić temat pracy i na tym się skupić, uwydatnić jeden/2 elementy istotne, resztę potraktować jako mniej istotne. Zmusić widza do tego żeby, załapał o co Tobie w danej pracy chodzi. Po drugie na przyszłość Proszę edytować posty. //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 zawsze miałem problemy z kompozycją, 2 główne elementy powiadasz max, to samo się też w teori tyczy jasnych barw akcentów, przepych nie wskazany...problem to ja z tym mam, doskonale wiem... ale tak to jest jak człowiek się rzuca do pracy, nie dokonca wiedzac na wstępie co chce ukulać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) i speed kilku minutowy maximum który mi zmobilizował do namalowania demonikononu i takie cosik jeszcze coś z innej beczki podkolorowana wersja, według mnie gorsza i pozytyw na koniec Edytowane 13 Marzec 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) dzisiejszy chyba 20 minutowy speed, tak to już bywa że jak człowiek ma coś robić to zawsze od tego ucieknie, nawet na 20 min ble ble ble kilka chwil puźniej Edytowane 14 Marzec 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 wystawa grafik połączona z akademickimi koncertami jazzowymi, całokształt oczywiscie dopasowanych do odbiorcy przygotowanego na raczej tradycyjne podejscie do sztuki... trudne zadanie, zobaczymy co wymysle, puki co demonikon na bank i co najmniej 4 z tych pokazanych prac, reszte dosle, czas mi sie skrócił bo dowiedziałem się dziś że termin mam na 16 kwietnia... mniej czasu a reszta pracy nie czeka... :/ dopiescic mam zamiar w stosunku do wydruków formatu A2 i A3... wiekszosc prac jest raczej w "internetowej" rozdzielczosci więc będzie to przeprawa przez bagno....własne bagno także... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 te oto prace jak zresztą większość została wykonana na tablecie Pentagramu XXL, to była zabawa, malowanie bez możliwości zrobienia prostej kreski ;) jednak Wacom to Wacom nawet penabled w Notkach :D a tu taka jedna tandeta kolorystyczną jak ją nazywam...kojaży mi się ze starymi obrazkami religijnymi z bazarów, nie wiem czemu ;) takie tam...początki w zasadzie... Praca podczas tworzenia której poległ pentagram, nigdy nie ukonczona i może i dobrze i na koniec pozytyw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 oj nie udany debiut. :D jednak mimo wszystko licze na pomoc w gardłowej sprawie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 (edytowane) Edytowane 19 Marzec 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Czemu nieudany :) Trudno od razu konkurowac z takimi Kapitanami Obwjusami. Fajny zapal widać u Ciebie, nie przejmuj sie brakiem odzewu tylko rób dalej swoje! ;) Mi sie np. "ble ble ble kilka chwil puźniej" bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 dzięki za odzew ;) W kwestii nie spójnośći: Wystawe zatutuałowałem "rubinos" gdyż będzie zapisem moich dokonań w zakresie grafiki przez ostatnie 2 lata od kiedy zaczołem na nowo bawić się plastyką. Chciałem zrobić tak z 3 mini działy na osobnych scianach na których to odbiorca będzie mógł zobaczyć odmienne klimatycznie prace, czyli na jednej pozitywie na innej jakies takie bardziej poważne i na trzeciej... hmm generalnie musiałbym najpierw prace wybrać jakies ażeby tak sobie to podzielić... ale na pewno nawet jeżeli nie będzie 3 ścian różnorodnych, to klimatem chce zagrać na różnych frontach. Może to i troszku nie spójne podejscie, ale jak dobrze zagram oświetleniem i klimatem to może wyjsc... Ale Pozitive też chce pokazać plus te z przesłaniem jakies pracki... mimo tego że są inaczej technicznie i klimatycznie zrobione, ale oczywiście wszystko z umiarem. Dodam że będzie to połączona impreza mojej wystawy i koncertu Darka Ziółka, grającego kawałki ze swojej solowej płyty na basie śpiewając skata do tego, będą plakaty po mieście rozwieszane i taki mały informator o mnie rozdawany zwiedzającym, niestety z racji lokalizacji nie będzie mogło być wina jedynie kawa i herbata, ale za to ma być radio i televizja. Napewno nie pokaże konspektów postacji, jakiś scen walk wojowników, oraz prac abstrakcyjnych, bo to by już burdel nastąpił... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 20 Marzec 2009 Autor Share Napisano 20 Marzec 2009 (edytowane) pracka nad którą troche popracuje... tak zwany wip, co sądzicie... prosze o rady,( wiem wiem kafelki mi się nie zgadzają na podłodze :D Edytowane 22 Marzec 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 (edytowane) speed ze zdjęcia, bo w koncu trzeba też się uczyć.... Edytowane 31 Marzec 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 hmm hmm.. jak by to ująć. widać, że masz naprawdę DUŻY potencjał, ale mam wrażenie że masz szczególną słabość do efektów specjalnych, i skupiasz na nich za dużo uwagi. znacznie bardziej podobają mi się Twoje prace w których jest więcej RYSOWANIA niż te, które są nawet w pewnym sensie przeładowane efektami, filtrami i stylami warstw. Spróbuj może zrobić coś gdzie nie będziesz mógł używać efektów specjalnych :) popracuj nad swoim ogólnym warsztatem illustratora; a dopiero gdy będziesz mógł narysować swobodnie prawie wszystko, łap się za efekty. będą działać mocniej, jeśli będą oparte na solidnym rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 powiem Ci że nie kożystam z efektów, moje malowanie ogranicza się do pędzla(często standardowych) gumki, warstw kilku... najczesciej uzywam zwykłego przenikania, niedawno odkryłem surface blur i overlay i multiplay na warstwach...ale żebym na efektach działał i bazował to to mnie w zasadzie może obrazic, bo uważam że malowanie nie polega na rzuceniu efektu i jest....najlepiej samemu to narysowac.... wtedy to jest zabawa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 rubinos przytocze pewnego Pana , ktory napisal cos ,wlasnie na tym forum. ( nia pamietam dokladnie ,ale ...) jesli ma sie cos do namalowania i mozna to zrobic recznie w pare godzin albo texture i zrobic to z podobnym efektem w pare chwil, to wybiera sie texture. Liczy sie efekt koncowy. Choc nie powiem recznie robienie czegos daje wiele doswiadczenia i nauki, akle niektorych rzeczy nie mozna poprostu przeskoczyc i textury,efekty sa lepsze. to tyle. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 no nie wiem, warto poprawiac warsztat, moze kiedyś nie będziesz potrzebował... aktualnie się ucze, moze potem mi się znudzi i będe szedł na łatwizne... choc nie jest to taka typowa łatwizna ale jednak wybieram warsztat i prace....długogodziną pracę.... dopiero od 2 lat znowu maluje i rysuje po 8 latach przerwy wiec sobie chyba jeszcze moge troche rozrywki z tego powyciągac, nieprawdaż.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 prawdaz prawdaz...:P tu juz wchodzi kwestia upodobanbo dla mnie wszystko co orbie na kompie w ps jest rozrywka czy to textury nakladanie czy inne rzeczy ....;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2009 (edytowane) niedopracowany, do dopracowania ;) Edytowane 2 Kwiecień 2009 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2009 dziękuje wszystkim za sugestie i rady... poszerze sobie kadr w lewo i zmienie mu kolor temu z dołu, dzięki magilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 po remaku Autoportret przed kompem Pani ukochany mój demonikon latające miasteczko i lasek trochę bardziej speedowy i oszukańczo podrasowany do formatu A2 z 1000x700px więc musiałem trochę pooszukiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Odnośnie tej teksturki rysowanej ręcznie a przerobionej w parę chwil. Jak przyjdzie zlecenie za kasę i CHOLERNA presja czasu to sami dobrze wiecie jaką drogę wybierzecie. Aktualnie robię prezentację w 3D i jak mi się z niej 20% w miarę podoba to max. Bo presja czasu. Ostatnie dwie pracki super, szczególnie kolorki w lesie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 5 Luty 2010 Autor Share Napisano 5 Luty 2010 Taki koncepcik .. co myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Jako koncept, za malo czytelny, jako game art moze byc, ale twoje prace maja jedna duza wade oczy niebardzo maja gdzie odpoczac, to taki swoisty pokaz sztucnzych ogni w ktorym kazdy ogien chce byc lepszy od drugiego i co chwila odciagaja uwage widze od siebie nawzajem. Polecam zapozanc sie z jakas dobra lektura na temat kontrastow i tzw focal pointow, czyli punktow na ktorych skupic ma sie wzrok odbiorcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 5 Luty 2010 Autor Share Napisano 5 Luty 2010 może polecisz jakąs fajną pozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 na jezdca :) a w natezeniu kolorow pamietaj ze 100% nasycone kolory zawsze dadza malo realistyczny art. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 5 Luty 2010 Autor Share Napisano 5 Luty 2010 czyli że za duzo świecidełek, zwracających uwagę? W sumie jak na to tak spojżeć to faktycznie takim troche tandeciarzem jestem w tej kwestii, niby efektów nie urzywam PS owych, ale tu chodzi o swoistą mnogość akcentów jasnych które to już przestają być akcentami a zwracają bardziej uwagę niż reszta pracy. Dobra podrzucicie jakis link to sobie poczytam i bedem master :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Daję co mam.... masz tam jeszcze linka do art tutoriala z naszej strony, tam jest trochę o focalach. http://gurneyjourney.blogspot.com/ http://jimmurrayart.com/index2.htm http://max3d.pl/tutorial.php?id=97#focus_points EDIT: Ooo, jeszcze tu coś mam, o ile znasz angielski http://www.artrenewal.org/articles/2009/MJAngelBook/PictorialComposition-MJAngel.pdf pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 (edytowane) spoko, dziękuweczka normalnie . . . tylko że bardziej o kompozycyjne tutki, albo link do jakiegoś ebooka z zakresu kompozycji.... coś sprawdzonego i po polsku. .. . nawet do biblioteki bym poszedł :D A tak poza tym troszke aktualniejsze prace, długo tu jednak nie zaglądałem taki speed okładeczka portfolia i cienkopis plus 1% PS wczesniej był tam projekt tatuaża (wydruk)ale mnie poniosło Edytowane 6 Luty 2010 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Brudzisz trochę te prace. Za bardzo działasz czernią. Wydaje mi się, że powinieneś nieco uspokoić malunki- zaakcentować elementy na które chciałbyś zwrócić uwagę widza. Teraz są takie trochę disco polowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Pędzelek na 100% opacity i jedziemy martwą naturkę^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 ćwiczenia zawsze są wskazane.... kurde plastyka jest dla mnie zabawą i w zasadzie realizm nie zawsze jest istotny ale fakt iż trzeba sugerować widzowi kdzie ma patrzeć Stąd pomysł poczytania sobie o kompozycji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 mój ukochany demonikon :) wiem wiem , ten biały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 staram się jakoś jeszcze go uratować, ....w sensie kilku przemyslen, i powiem bonusowo ze juz wiem co poczytam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 ciut lepiej bez białego tła:) a pochwal się co poczytasz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 speed około 2-3 h PS poza tym że brak deszczu u góry to co z tym jeszcze zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 27 Luty 2010 Autor Share Napisano 27 Luty 2010 (edytowane) a może tak? albo tak ? Edytowane 27 Luty 2010 przez rubinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 mi sie ta wyostrzona bardziej podoba - ogolnie jakby to byl jakis mix pierwszej i drugiej wersji to może byś ta ostrością bardziej wydobył głebie - w sensie zmontowal DOF'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Gdybys w tej pracy mial wiecej solidnych plam i wtedy ja wyostrzyl, to efekt byl by o niebo lepszy. Jesli mas zochote to podlub jeszcze przy niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 co o tym myslicie, bawie sie z tym diabłem od wczoraj.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 im nizej sie zjezdza tym gorsze wrazenie. Na dole położyłeś nieco perspektywę. Takie mam wrazenie, jakbys dodal dobrze dopasowany wzór posadzki (np. pasy odchodzace od kolumn) miałbyś bardzo fajny efekt, taki jak planowales - teraz oko się gubi. Sama praca fajna - czuć niepokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 chyba masz racje z tą posadzką... też mi coś nie grało na dole.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 (edytowane) na szybko wrzucona teksturka ale i tak juz widze ze muszą tam byc szczegóły i dobrze to musze namalować :) Edytowane 5 Kwiecień 2010 przez rubinos tak na szybko....i zle ale fakt tam trzeba zrobic posadzke z wzorkami..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi