infected Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Co to jest whatering ?? To jest literówka od weathering - inaczej erozje i starzenie na powierzchni materiałów powodujące bardziej realistyczny wygląd.
Vorenus Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 Zernat - tamta tekstura to VRaydirt tylko tekstura jakichś zacieków dodana tylko do reflect i nic więcej . Kliment - dodaje brud może jest lepiej :). A tym czasem dodałem zabrudzenia jak teraz to wygląda ?.
Zernat Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 A mógłbyś zarzucić jakimś tutkiem albo powiedzieć jak wykonać tego vray dirt ?
Vorenus Napisano 12 Wrzesień 2011 Autor Napisano 12 Wrzesień 2011 Zernat - ja sam za materiały wziąłem się dopiero od początku sierpnia więc wiele nie umiem , poszukaj opisu opcji dirta na necie bo mogę cie wprowadzić w błąd . Tutaj masz jakieś podstawy : http://www.creativecrash.com/3dsmax/tutorials/rendering/c/vray-1-5-dirtmap-tutorial A tu opis opcji : http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vraydirt_params.htm
Vorenus Napisano 25 Wrzesień 2011 Autor Napisano 25 Wrzesień 2011 I kolejny up powoli przechodzę na tył A tu trochę podeptany :d .
bober89 Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Model świetny, teksturki jeszcze lepsze! Musisz jakiś tutorial do tego malowania zrobić koniecznie ;)
goral_44 Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Ślady butów, ok, ale dlaczego to ślady obuwia amerykańskiej armi z lat 80 a nie niemieckich żołnierzy czy ew czołgistów? Do Poprawy, o klocku nawet nie wspomnę. Adam żartuje, swietna praca. Sory za ofa. Adam umieścił w najnowszych Militariach XXw swojego Pancerflaka i z tego powinien być b. dumny. Wspaniałe rendery wspaniałego modelu. Gratuluje.
guffqa Napisano 30 Wrzesień 2011 Napisano 30 Wrzesień 2011 nie było mnie na forum jakiś czas a widzę, że genialnie Ci idzie! ;)
Vorenus Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Napisano 30 Wrzesień 2011 Dzięki chłopaki :] . goral_44 - klocek do poprawy jeszcze. I następny mały up.
Vorenus Napisano 5 Październik 2011 Autor Napisano 5 Październik 2011 Kolejny up i pytanie , chodzi o konkretnie oznaczenia dywizji i numer konkretnego pojazdu Sdkfz 250/9 w takim malowaniu . Ten który jest na modelu jest trochę jak by nie do końca prawdziwy :).
Logos Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Masakra nie mogę pozbierać szczęki z podłogi :D
Rekomendowane odpowiedzi