anusia86 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Witam mam do Was pytanie. Obecnie uczę się 3d maxa przeglądając tutoriale czasami mam wrażenie, że Maya jest dużo prostszym programem do obsługi i modelowania. Czy jest to tylko złudne wrażenie czy tak jest naprawdę? Jeśli tak jest to czy bęzie trudno mi się przestawić z 3d Maxa na Maye?Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Czy jest to tylko złudne wrażenie czy tak jest naprawdę? sciagnij demo, przekonaj sie. Max vs Maya to temat walkowany na tym forum zbyt wiele razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Ja mialem zupelnie odwrotne wrazenie. Grunt by pracowac w czym Ci wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 powiedzcie maxowcom, że jest taki temat! zrobimy wielką bitwę Maya vs. Max vs. XSI vs. Blender!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Z ustawka w lesie jak kibole hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marten Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 UWAGA podaje odpowiedź : MAYA oczywiście !!!! A tak na serio to dla mnie maya jest bardziej intuicyjna w obsłudze, prostsza hmm tego nie wiem, za to zdecydowanie szybciej i przyjemniej mi się modeluje, ale to zdecydowanie zależy od Ciebie.Ja bym zrobił jak Mirach podpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Maya czy 3d Max zdecydowanie blender! ;) żeby decyzja nie była za łatwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 zdecydowanie Max, modelowanie w Maya to koszmar :) a tak powazniej Max - do wizualizacji i stilów Maya - do animacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekt186 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=47726&highlight=maya+max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Maya vs Max, hmmm... jako ze w Mayi nigdy nie pracowalem, tylko w Maxie, to polecam Maye. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 jako ze w Mayi nigdy nie pracowalem, tylko w Maxie, to polecam Maye. podpisuje sie pod tym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Polecam Blendera. Oszczędzi ci problemu zastanawiania się między Maxem a Mają i oprócz tego ma ładniejsze logo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 (edytowane) jako ze w Mayi nigdy nie pracowalem, tylko w Maxie, to polecam Maye. Pozdro! hehe mógłbym to odwrócić gdyby nie to, że w maxie też kiedyś trochę pracowałem dlatego polecam blendera :D (od którego zaczynałem ale prawie nic nie pamiętam ;)) Chyba tylko blenderowcy i hudiniowcy polcają soft na których pracują :D A pozostali mają nadzieję, że ten drugi jest jednak lepszy ale jest tylko inny i inaczej ograniczony :D Edytowane 20 Marzec 2009 przez Destroyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 maxiu ma jednak lepsze narzędzia do modelowania a z w wersjią 2010 będzie tego dużo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 a maya jest i tak lepsza!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 od maxa to wszystko jest lepsze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 e tam maya SUX! :P and max SUX even more :D A obie te padaki służą złuuuu! ;) Prawda jest taka, że nie ma idelanego programu/ narzedzia:( ostatnio próbowalem nawet tak super zachwalanego pluginu i też dupa blada :F eh... nie ma łatwo na tym świecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 spadłem z krzesła... hahahhahaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 O_O lol ! dobre hehehe :D A ja szukalem tego pluginka pod maxa, a to jednak okazalo sie ze ta wersja jest tylko pod majke ;) TrzyDeDtudioMax wymiata ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi