Napisano 20 Marzec 200915 l Witam mam do Was pytanie. Obecnie uczę się 3d maxa przeglądając tutoriale czasami mam wrażenie, że Maya jest dużo prostszym programem do obsługi i modelowania. Czy jest to tylko złudne wrażenie czy tak jest naprawdę? Jeśli tak jest to czy bęzie trudno mi się przestawić z 3d Maxa na Maye?Pozdrawiam:)
Napisano 20 Marzec 200915 l Czy jest to tylko złudne wrażenie czy tak jest naprawdę? sciagnij demo, przekonaj sie. Max vs Maya to temat walkowany na tym forum zbyt wiele razy...
Napisano 20 Marzec 200915 l Ja mialem zupelnie odwrotne wrazenie. Grunt by pracowac w czym Ci wygodniej.
Napisano 20 Marzec 200915 l powiedzcie maxowcom, że jest taki temat! zrobimy wielką bitwę Maya vs. Max vs. XSI vs. Blender!!!
Napisano 20 Marzec 200915 l UWAGA podaje odpowiedź : MAYA oczywiście !!!! A tak na serio to dla mnie maya jest bardziej intuicyjna w obsłudze, prostsza hmm tego nie wiem, za to zdecydowanie szybciej i przyjemniej mi się modeluje, ale to zdecydowanie zależy od Ciebie.Ja bym zrobił jak Mirach podpowiada
Napisano 20 Marzec 200915 l Maya czy 3d Max zdecydowanie blender! ;) żeby decyzja nie była za łatwa :D
Napisano 20 Marzec 200915 l zdecydowanie Max, modelowanie w Maya to koszmar :) a tak powazniej Max - do wizualizacji i stilów Maya - do animacji
Napisano 20 Marzec 200915 l Maya vs Max, hmmm... jako ze w Mayi nigdy nie pracowalem, tylko w Maxie, to polecam Maye. Pozdro!
Napisano 20 Marzec 200915 l jako ze w Mayi nigdy nie pracowalem, tylko w Maxie, to polecam Maye. podpisuje sie pod tym!
Napisano 20 Marzec 200915 l Polecam Blendera. Oszczędzi ci problemu zastanawiania się między Maxem a Mają i oprócz tego ma ładniejsze logo.
Napisano 20 Marzec 200915 l jako ze w Mayi nigdy nie pracowalem, tylko w Maxie, to polecam Maye. Pozdro! hehe mógłbym to odwrócić gdyby nie to, że w maxie też kiedyś trochę pracowałem dlatego polecam blendera :D (od którego zaczynałem ale prawie nic nie pamiętam ;)) Chyba tylko blenderowcy i hudiniowcy polcają soft na których pracują :D A pozostali mają nadzieję, że ten drugi jest jednak lepszy ale jest tylko inny i inaczej ograniczony :D Edytowane 20 Marzec 200915 l przez Destroyer
Napisano 20 Marzec 200915 l maxiu ma jednak lepsze narzędzia do modelowania a z w wersjią 2010 będzie tego dużo więcej.
Napisano 20 Marzec 200915 l e tam maya SUX! :P and max SUX even more :D A obie te padaki służą złuuuu! ;) Prawda jest taka, że nie ma idelanego programu/ narzedzia:( ostatnio próbowalem nawet tak super zachwalanego pluginu i też dupa blada :F eh... nie ma łatwo na tym świecie :D
Napisano 20 Marzec 200915 l O_O lol ! dobre hehehe :D A ja szukalem tego pluginka pod maxa, a to jednak okazalo sie ze ta wersja jest tylko pod majke ;) TrzyDeDtudioMax wymiata !