Destroyer Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Temat: Martial Arts Training Regulamin Bardzo szeroki temat ale co przez to rozumiem? Trening dowolnej sztuki walki, może być karate, oldschoolowe wywijanie szabelką lub komandos bawiący się nożem w środku lasu :) Ograniczenia: Trenuje tylko jedna osoba Gołe ręce lub broń biała/ kontaktowa nie mozna używać broni dystansowej jak łuki, kusze, proce a już napewno nie można używać broni palnej ;) to nie modern arts ;) Można złamać kredkę z 'karata' :) można też betonowy blok jak ktoś preferuje :) albo rozwalić głową mur może to być tening boxerski albo wolniejszy trening ciała i ducha :) można ćwiczyć z patykiem mieczem nunchuckiem albo jakąkolwiek inna bronią ćwiczenie nie musi być udane ;) i jeszcze animka klik myślę, że tyle inspiracji wystaczy żeby załapać o co mi chodzi :) powodzenia speedownicy! ;) Cytuj
mastahcez Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 zapowiada sie fajnie, do kiedy czas? ja to cos tak podejzewam, ze jakiego nindża zrobie;) pozdr Cytuj
brumugun Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Ok , podłączam się, na sneak'a się nie wyrobiłem. ;) Cytuj
Destroyer Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Napisano 5 Kwiecień 2009 mastahcez wszystko jest podane tak szczegółowo jak jeszcze nigdy nie było, zadaj sobie troszkę trudu i przeczytaj :) brumugun no to wrzuć linka do wątku roboczego ze speedem sneak, już po ptakach ale może dostaniesz feedback i pracka nie zginie tak całkiem :) Cytuj
mastahcez Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 a to jeszcze miasiac, musialem to przeoczyc:) ee to ja ide na dobranocke. zaczalem juz sorybord rysowac, moze niedlugo wrzuce, tylko sie nie przerazcie bo rysuje jak lewa stopa... pozdr i gud lak wszystkim! Cytuj
sly Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Wszystko pięknie. ja tam się nie pcham do animowania chociaż temat "jaknajbardziejszy"... ale Twój avatar mnie zdołował... pozdrawiam. Cytuj
mastahcez Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 jakby co to przyjmuje zlecenia na sorybordy hehehe... no dobra, nie trzymalem olowka w rece od plastyka, wiec troche wyrozumialosci bo rysowalem to 3x dluzej niz mialem nadzieje to zrobic:) keyposy chyba zlapalem nie? ok, juz nie przynudzam, co sie z nim dzieje i co stanie dalej, dowiecie sie w nastepnym odcinku.... dobranoc:) Cytuj
Destroyer Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Napisano 5 Kwiecień 2009 sly why not ? im więcej tym weselej ;) mastahcez ale wystrzeliłeś ja się jeszcze nie przeciągnąłem a tu bam! ;) jutro skończyś czy dasz radę jeszcze dzisiaj? :D a mówiłeś, że nie umiesz rysować :P fajnie wyszło na trampolinie "skika"? :) btw Władza już wie o regulaminie i za niedługo tam zajrzy poprawi i przyklei, więc jak wątek zostanie przyklejony warto będzie tam zajrzeć i zobaczyć co się jeszcze ostało :D Cytuj
brumugun Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Tak jeszcze odnosnie regulaminu , gupie pytanie "Animacja tylko z perspektywy" , czyli tu chodzi o ustawienie polozenia kamery, czy widoku ortogonalnego i perpective, bo sie gubie , to taka animka jak Destroyera z side'a na postac np, nie przejdzie? Cytuj
Destroyer Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Napisano 5 Kwiecień 2009 moja animka była z kamery perspektywicznej ale ustawiona z boku i takie coś powinno być ok bo z takiego widoku najlepiej było ją widać z kamery ortogonalnej nie przejdzie chyba o to chodzi, zresztą nie wiem, kto w ogóle ten regulamin wymyślał !? :D Cytuj
mastahcez Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 a takie tam thumby, siedzialem 85 godzin:P a co do kamery to chyba nie trzeba tego ograniczac do nieruchomej perspektywy, bo czasem samo operowanie kamera w animacji moze byc rownie waznym srodkiem wyrazu jak ruch czy wszystko inne. poniedzialek, 8 rano a ja juz na forum... ide po kawe;) Cytuj
sly Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 DObra kawa, dobra... mastahcez - onimęła Cię dyskusja o "regulaminie" speedów. Podobno pokazać można będzie tylko animkę z viewportu i do tego bez shade... po prostu "wire objects" albo "bounding box'y" skaczące... tylko czarno-biało... i max. 15 klatek na sec. :p (no co..? wcześnie jest.) pozdrawiam. Cytuj
mastahcez Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 chodzi mi o to, ze render czy shake kamery to takie upiekszacze, moznaby zaliczyc do efektow, to nie jest jakos strasznie potrzebne do animacji. a ruchoma kamera czy zmiana kadru duzo wnosi wiec nie ma co dyskwalifikowac tego. (tak przypomnialem sobie apropos regulaminu). co do kamery ortogonalnej to troche sie zgodze bo przy takim splaszczaniu do 2d duzo animacji 3d ginie i upraszcza sie do sylwetki. gdyby sie przyjzec takiej postaci z innej perspektywy to nie bylaby prawidlowa. dobra, wracam do roboty. pozdr. Cytuj
SEB Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Ojjj co za topic :D ... mam nadzieje ze tym razem uda mi sie cos wrzucic :]. Pozdrawiam. USSSSSS Cytuj
Kusanagi Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 o kurde - moje ulubione ;) moze cos skrobne na lunch timie Cytuj
mastahcez Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 ok, dalej to bedzie tak: w sumie chyba sie z tym nie zmieszcze w 14 sekundach. moze zrezygnuje z ktorejs glupiej pozy na rzecz jakiegos ultra-kombosa z polobrotu bo srorybord i tak sie kupy nie trzyma. starczy tego rysowania. biore sie za jakies 3d bo w tym sie duzo lepiej czuje. pozdr! Cytuj
mastahcez Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 cos sie topik nie rusza, ktos cos zrobil juz moze? ja powiem szczerze, ze jeszcze nie tknalem mai... troche rozpracowalem to na kartce ale niewiele :) przegladalem te filmiki od sly i stwierdzam ze ci goscie sa szybsi niz moje mozliwosci percepcyjne... Cytuj
Destroyer Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 ja też jeszcze nic nie zrobiłem, ale myślę o tym :D jest jeszcze dużo czasu więc nie ma co się śpieszyć :) Cytuj
sly Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 ja też jeszcze nic nie zrobiłem, ale myślę o tym :D lol. Grunt to pomyślunek i dobre chęci. Cytuj
Destroyer Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Napisano 18 Kwiecień 2009 taaaak :) etap przygotowania i planowania jest bardzo ważny ;) na razie się przygotowują zbierając siły (Anticipation) :P a potem pewnie ze dwa dni przed deadlinem szybko trzasnę na odwal kolejną dupiatą animkę :D btw fajny berecik :P Cytuj
sly Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 Fajnie... trzyma punkt ciężkości i wogóle... ale możnaby poprawić moment obrotu - nie widać żeby ludek odbił się od prawej nogi (która dziwnie się przemieszcza), bez tega odbicia nie obróciłby się tak gwałtownie... poza tym dla mnie bomba. pozdrawiam. Cytuj
Destroyer Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Napisano 22 Kwiecień 2009 no nareszcie ktoś coś wrzucił :) jest bardzo fajnie ! fakt że z obrotem coś nie tak ale poza tym jest git :) Droga do trzeciego zwycięstwa jak na razie nie zagrożona :D Cytuj
SEB Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 No Bobi jak dla mnie to jest to najlepsza animka Twojego wykonania. Następnym razem pamiętaj, że przy uderzeniach lewy, prawy (czy to prosty, czy to śierp - doesn't matter) główna siła jest nadawana NAJPIERW z biodra (skręt), potem z barku a na końcu łokieć i pięść która ma zadanie tkz. finiszera. Pozdrawiam. Cytuj
adrian2608 Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 No to pora na mnie: Kung-Fu Bunny ;] adrian2608 Cytuj
Destroyer Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 adrian2608 nie no nie wierzę! :) miałem zrobić coś bardzo podobnego nawet tą samą postać chciałem użyć :D w poprzednim speedzie też mieliśmy podobne motywy złodziej, diament na cokole etc. ;) ale teraz to przegięcie, dziwne to ;) ale w mojej wesji miał kilka razy głową uderzać i zęby pogubić :D A co do animki to całkiem spoko, skok za lekki na takiego tłuściocha :) i jakoś za wolno się wybija jakiś lag tam jest niepotrzebny :) i koniec taki wydaje się rozciągany do tych regulaminowych 14s :) ale sama końcówka jak łapie się za brzuszek bardzo fajna haha :D git malina :) i btw jak wrzucacie wersje do oglądanie to dajcie też wersję z "*" to twórca sony którym przypadkowo jestem ja sam :) będzie mogł sobe te kody pokopiować :) Cytuj
SEB Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Adrian jeżeli chodzi o pomysł to spoko natomiast co do kwestii technicznej to na pierwsze 2 razy rzuciło mi sie w oko: - brak slow in/out przy skoku - walk to praktycznie tylko 2 stride'y (brak breakdownow - góra, dół np. ... biodra nie pracują). - nie ma antycypacji przy uderzeniu w belke ... - no i to co najgorsze to źle dobrany timing bo wolno nie znaczy ciężko. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Bobi87 Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 :) coś mało uczestników. mastahcez zaszczycisz nas swoja animacja czy tylko na storyboard się skończyło:>? Co do uwag i komentarzy do mojej animacji to bardzo dziękuje za pochwale i krytykę;) Pozdrawiam Cytuj
mastahcez Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 poki nie skoncze to nie:) robie ostatnia poze i jeszcze tylko kupa roboty... :> Cytuj
adrian2608 Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Adrian jeżeli chodzi o pomysł to spoko natomiast co do kwestii technicznej to na pierwsze 2 razy rzuciło mi sie w oko: - brak slow in/out przy skoku - walk to praktycznie tylko 2 stride'y (brak breakdownow - góra, dół np. ... biodra nie pracują). - nie ma antycypacji przy uderzeniu w belke ... - no i to co najgorsze to źle dobrany timing bo wolno nie znaczy ciężko. Pozdrawiam. Dzięki ,konkretne uwagi tego mi brakowało ,niby wiem o tym wszystkim a jednak. Też trochę napaskudziłem w kluczach i nie bardzo mi się chciało potem to odkręcać, trzeba się bardziej przyłożyć następnym razem, pozdrawiam. Destroyer- A no rozciągany ,bo już sam nie wiedziałem co mam z tym zrobić ;) hehe właśnie obiło mi się o uszy, że tłuścioch do mayki został prze-konwertowany:D A tam dziwne, po prostu mam dar przepowiadania przyszłości, to sobie przepowiedziałem na speeda, a że leń jestem to podebrałem Ci pomysł (już 2 raz) :D P.S Aha i wersja z "*" [*URL=http://vimeo.com/4303403][*B][*SIZE=4]adrian2608[/size][/b] [/url] [*URL=http://vimeo.com/4303403][*IMG]http://www.vpx.pl/up/20090424/speed_1.png [/img][/url] Cytuj
animator Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 może być z dźwiękiem i drugie ujęcie ze slow mołszyn Cytuj
Gość Bobi87 Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 O to wy renderowana wersja http://www.youtube.com/watch?v=5V12H-0VOwM:) Cytuj
animator Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Druga animacja do której się przyłożyłem po skoku o tyczce mam nadzieje że się spodoba pozdrawiam ps miało być tak dużo uczestników animator Cytuj
sly Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Hmm.. Jeśli uczyłeś się wykonywać Kata kiedyś, to powinieneś wiedzieć jak się wykańcza ruch/cios/blok... tutaj brakuje akcentów/wykończenia... tempo/timing jakby niezdecydowane.. myślę że dałoby się to poprawić na węzłach... - wydłużyć dojście i skrócić wykończenie... wiesz, takie szarpnięcie... pozdrawiam. Cytuj
Destroyer Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 A tam dziwne, po prostu mam dar przepowiadania przyszłości, to sobie przepowiedziałem na speeda, a że leń jestem to podebrałem Ci pomysł (już 2 raz) :D Masz szczęście, że regulamin tego nie zabrania :D i dzięki za wersję do sondy :) I od razu informacja do wszystkich żeby umieścili kod z gwiazdami "*" do sondy zaraz pod wersją do oglądania to nie zaginie w gąszczu postow I kolejna sprawa: najprawdopodobniej nie będe w stanie założyć sondy w terminie więc jeśli np do 16:00 sonda się nie pojawi to niech ktoś to zrobi za mnie :) Cytuj
mastahcez Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 ok, ten miesiac kompletnie nie nadawal sie do pracy domowej, mam nadzieje to skonczyc i zupdejtowac niedlugo. wrzucam co mam mastahcez [*URL=http://vimeo.com/4425490][*B][*SIZE=4]mastahcez[/size][/b][/url] [*URL=http://vimeo.com/4425490][*IMG]http://i162.photobucket.com/albums/t272/mastahcez/nindzia.png[/img][/url] Cytuj
Riko Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Tak pod koniec i na szybko to i ja coś wrzucę :) Riko [*URL=http://www.vimeo.com/4426108][*B][*SIZE=4]Riko[/size][/b] [/url] [*URL=http://www.vimeo.com/4426108][*IMG]http://img100.imageshack.us/img100/1571/akrothumb.jpg[/img][/url] Pozdrawiam. R. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi