lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) jak zrobić płytki łazienkowe na ścianę za pomocą ''checker''?? chodzi mi o to że miedzy jedna a drugą kostką żeby była fuga. czekam na na odpowiedź. Z góry dziękuje. Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez lukasz2q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Witaj na forum. Jaki soft? Najlepiej wymodelować. Popraw tytuł wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 A nie da się za pomocą tekstury zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 uzyj materiał tiles zamiast checker pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Użyj Tiles jak chcesz fugi i zamiast koloru płytek czyli tam gdzie pisze "Tiles setup" wstaw checker z podwójnym tilowaniem albo zostaw jak jest a zmniejsz Horiz. Count i Vert. Count do 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 dzięki wielkie o to mi chodzilo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby żarówka była światłem?? Żeby oświetlała pomieszczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Umieść w żarówce światło typu omni i wyłącz ścianki żarówki z oddziaływania cieni (ustawienia światła). Na żarówkę daj materiał z self-illumination. (o ile to scanline). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 a możesz napisać dokładniej jak bo trochę nie rozumiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 jak wyłączyć ścianki żarówki z oddziaływania cieni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 W opcjach światła jest opcja shadows, albo exclude, albo jakoś tak. Nie mam teraz jak sprawdzić. Trzeba tam wejść i zrobić żeby żarówka nie rzucała cienia, inaczej światło omni nie przejdzie przez żarówkę. spróbuj poszukać F1 > exclude from shadow casting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Dokładnie tak jak piszesz Ania, opcja exlude w światełku zaznaczasz "shadow casting" lub "both" jeśli nie chcesz by światło świeciło no obiekt. I wrzucasz wybrany obiekt z listy po lewej na prawą:) Jeste jeszcze podobna opcja ale ma inne zastosowanie, mianowicie klikasz prawym na obiekcie, wybierasz properties i odznaczasz "receive shadows", "cast shadows" itp. Przydatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz2q Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Zrobiłem jak pisaliście i jest wszystko oki poza jednym nie ma cienia na innych elementach jak to zrobić żeby żarówka się świeciła i był cień?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindlar Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Wejdź w opcje światła General Parameters i załącz shadows na ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi