sewcio Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Bardzo ładne. Podoba mi się! Czekam na dalsze postępy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 28 Maj 2009 Autor Share Napisano 28 Maj 2009 Powoli zacząłem teksturować hangar narazie nic nie bede renderował ani swiatla ustawial bo nie mam czasu szkola (oceny ale to tylko do jutra). hangar bedzie blisko lasu obrosniety bluszczem i trawka (zrobie ja vray scatterem). W srodku bedzie stalo ufo oraz chyba(?) niemiecki żołnierz. w tle bedą jakieś wybuch. no jeszcze w powietrzu będą sie unosić 2 horteny . W jakimś miejscu zrobie wywiesze flagę wermchtu. narazie tyle wrzuce lepiej wyglądający hangar z teksturami musze jeszcze je troche poprawic. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 podpowiedz- uważaj z tymi flagami hitlerowskimi. Jakiekolwiek przetważanie swastyki jest na granicy prawa, co do flag typu wehrmacht nie wiem jak to sie ma, ale lepiej przerób ją tak zeby byla podobna, a nie byłaby kompletną kopią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Gocze (Horteny) w powietrzu, nie ma co, tam ich miejsce i tam najlepiej wygladaja. Planujesz jeszcze inne niemieckie samoloty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Jeszcze nie wiem wszystko sie wyjasni w niedlugim czasie mecze sie z teksturami narazie cos mi marnie to wychodzi. Dokłanie musze jeszcze przemyśleć sam kadr. A przy okazje bawie sie afterburn aby jakis horten spadal paląc się. Nie wiem jak renderować ogien czy osobo czy razem z całą sceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancubus Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Zapowiada sie naprawde fajnie. Sam planowalem zrobic cos w tym stylu ale bardziej pojsc w SF (niemiecki robot kroczacy w dzungli :P) Niestety dzungla przy czasie zostalym do nominacji by mnie przerosla. Powodzenia z texturowaniem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Ja nie był bym tego powien że to będzie fajna praca lecz postaram się zacząłem teksturować hortena narazie mam takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 całkiem ładnie :) nie wiem czy tył samolotu będzie widać na renderze ale części koło silników powinny być chyba trochę osmolone od ognia i temperatury tam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 (edytowane) Nie wiem czy Ci sie jeszcze przyda, ale znalazlem taka oto stronke: http://www.bibliotecapleyades.net/ufo_aleman/esp_ufoaleman_3.htm + http://www.greendevils.pl/rozne/hyperborea/nowa_szwabia/1_nowa_szwabia.html Edytowane 13 Czerwiec 2009 przez Stalker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Żeby nie bylo że nic nie robie narazie mysle nad kadrem cos tam otexturoalem wieczorem wrzuce razem z hortenem i ufo. Ostatnio nie miałem czasu nic robić zrobilem sobie przerwe ale teraz musze cos dodac przed eleminacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ver-1 Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 z tymi fpsami chyba jest cos nie tak :) i roslinnosc troche wielka, ale rozumiem ze to tylko naznaczone, model ufo mi sie podabal, ale w wersji z wiekszymi kolami, moze wygladal bardziej bajkowo, ale sama idea ufo na kolkach jest dla mnie tak zabawna i odjechana ze wcale nie przeszkadzalo :) poszedles w nieco powazniejsza strone wiec czekam na jakis render jak chcesz to przedstawic, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 30 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2009 mam narazie tyle zastanawiam sie jeszcze nad kadrem nie weim dokońca jak uchwycić caly hangar zostalo mi jeszcze otoczenie trcohe tekstu i oświetlenie Macie może jakieś pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Gratulujemy nominacji! Przypominamy, iż prace końcowe należy oddać najpóźniej 12 lipca o godz. 23:59 (do ostatniej sekundy 12 lipca). Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Zacznę od tego ze jest mi niezmiernie miło że jestem nominowany. Jest to dla mnie wielki sukces ponieważ grafiką zajmuje się dopiero od niedawna Niestety znów screen bo musze przeedytować plik boot.ini bo inaczej max mi sie zamyka ale światelko mam już tak mniej więcej nie wiem co jeszcze dodać czy zmienić kadr może trochę pomożecie. Gratuluje wszytkim nominowanym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 tej gwiazdy bym sie pozbyl gdyz amerykankie pojazdy byly tak znakowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Sibu ma racje - usuń gwiazdę bo jest to ewidentnie amerykańskie oznakowanie z II WŚ - jeżeli to ma być miejsce starowe UFO to skombinuj jakiś neutralny znak bo wkoncu byl to projekt scisle tajny i nawet oznaczenie na ziemi nie powinno zdradzac niczego niezwyklego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iacu Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 zapowiada sie super. .czekam na oswietlenie ! powodzenia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2009 Mam narazie tyle i szczerze mowiąc nie wyglada to za dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Zbyt rozmyte wszystko. Filtr AA typu Gauss? (zmień). Zanurzyłabym tylną część garażu w mroku, oświetlając rannym słońcem przednią część ufo. Ewentualnie jakieś żółte lub pomarańczowe lampy na suficie jako doświetlenie tyłów, ale nie za jasne. Osobiście zrezygnowałabym z cepelina i tego samolota, bo tylko odciągają uwagę. Wiem że kosztowało roboty je zrobić, ale jakoś tu za dużo tego latającego sprzętu. Zbyt pełno się robi. Ładne te cienie drzew na ścianie, ale zrobiłabym je głębsze i może bardziej w niebieskawy fiolet. Przyciemniłabym ten cały bałagan naokoło włącznie z niebem, i skierowała uwagę widza głównie na to ufo. Brakuje jakiegoś obiektu na pierwszym planie, może być puszka po piwie, kanister z paliwem, jakaś roślinność czy cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 ja do hangaru dałbym Świetlówki ze 3 podwojne w odstepach takie jak sa w garazach. Cos w tym stylu http://www.evermotion.org/tutorials/show/7859/self-emitting-lamp moze jakby troche wiecej nieba bylo widac byloby lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Wrzuciłem już końcową prace moze jeszcze cos w post produkcji zrobie Niestety moje umiejętności sa jeszcze słabe Gratuluje wszystkim i dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Gratulacje!! super Ci to wyszło, tylko nie wiem o co chodzi z tymi piorunami, ale i tak jest spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Praca została pobrana dla jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi