kubeczek77 Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Parabolowy świat: --- Parabola jest wykresem funkcji kwadratowej (ax^ + bx +c) Od parametru a zależy jak skierowane są ramiona paraboli, jeśli a dodatnie to w górę, gdy ujemne to w dół. --- Nareszcie kończę tą pracę, by zaczynać nowy projekt :) Dziękuje za wszystkie komentarze, krytykę i pomoc w WIPie. PS jak byście przetłumaczyli ten tytuł na angielski? Właściwie to na jednym forum napisałem "Parabolas' world" a na drugim "The world of parabolas", które lepiej? Może jeszcze jakoś inaczej ?
Użytkownik Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Dobre :) gdzieś już coś podobnego widziałem...
Pawelkos Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Wiem co to parabola i wiem od czego zalezy jej wykres, ale mimo to nie wiem co chciales przekazac, ale pomijajac te kwestie super praca, fajny klimacik, w koncu cos innego posrod calego stada wizek. Szkoda ze niektore materialy niedopracowane przez co wyglada troche sztucznie, dlatego ode mnie 4*, gdyby shaderki i swiatlo bylo lepsze dalbym 5*
Morphe Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 jak to co przedstawia, to nie widac? chlopak odrabia zadanie, i go szlak trafil ;) - bardzo zabawne :D podoba mi sie - tak jak wyzej szkoda ze shadery niedorpacowane, ale podejzewam ze celem byly postacie a nie blat;)
batystuka Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 czesc, fajny pomysl, a po angielskiemu:)"Parabola's world" jest niepoprawnie, powinno byc "parabolic world" pozdro
Mkbart Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Bardzo przyjemna praca, można by ciut dopracować materiały, ale ogólnie bardzo pozytywnie. Pozdrawiam! :)
predator747 Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Eheh, fajny pomysł:) Podoba mi się. Mogłeś zrobić jeszcze parabolową kobietkę gdzieniegdzie:) Spodobało mi się w pracy to najbardziej, że jako jedna z niewielu, na które patrzyłem, przy pierwszym spojrzeniu, odniosłem wrażenie, że zaraz klatka się zmieni i zobaczę cały pokój. A to bardzo ważne, bo to znaczy, że ujęcie to, dobrze działa na wyobraźnie, czyli na to, czego nie widać. Po głębszym wejrzeniu było mniej kolorowo, ale i tak masz + ode mnie:) 4/5 ;)
J|L Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 fajny pomysl i niezła pracka... podobać mi sie :D pozdrawiam
Pussik Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Fajny toonkowy styl oraz pomysł. Tylko cienie słabe. :( Zwłaszcza przy kubku. By the way, znam ten zbiór zadań do fizyki x_x...
piotrek Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Fajnie to z cyrklem wymyśliłeś. Ale za dużo tych parabol, moim zdaniem.
Camel Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 hłe hłe, przeciez parabole tu dominują, zgodnie z tematem pracy :P
jimi Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 fajnie ludki naciągają cyrkiel, i ten ludek na stosie :D bardzo fajna praca.
Rekomendowane odpowiedzi