iacu Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 (edytowane) opis: "W niedalekiej przyszłości w wyniku tajnych eksperymentów nastąpiła epidemia, która uśmierciła wszystkie kobiety. Przez wiele lat mężczyźni próbują naprawić ten błąd i po latach eksperymentów, w końcu im się to udaje. Postanowili jednak dodać małą modyfikację...." Chcę tu przedstawić okrucieństwo, żądze władzy i egoizm jakim kierują się mężczyźni. praca wykonana w programach Maya i Photoshop. Description: “In the future, after secret experiments, outbreak of an epidemic came to the world. All womankind has died. Man's tried to repair this mistake for many years , and one day, their are successful. But they decide to add small modification to woman brain...” I would like to show brutality, lust for power, selfishness of man's society. Made in Maya and Photoshop. Sorry for my english. Hi-Res: http://www.tuminski.pl/idealnakobieta/gotowe_hi.jpg Edytowane 12 Lipiec 2009 przez iacu
iacu Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 jesli macie jakies cechy charakteru ktore byly by milewidziane u idealnej kobietki to bardzo prosze. podpowiedzi mile widziane.
iacu Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 myslalem ze moze cos takiego ale bardziej "w druga strone" - bo ta akurat jest przerazajaca :) dac jej kufel piwa, dobra patelnie, zamknac usta moze :P hehe... jeszcze pomysle.. narazie rezerwuje taki tytul. powodzenia wszystkim !!!!!!!
sand Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 no idealna kobieta = fajny biust + okrągła pupa :D
iacu Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 moze cos jeszcze bardziej idealnego......:)
Destroyer Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 doby temat, pasuje do wszystkiego :D hmm... może japoneczka? :P
mileS Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Pilot do jej sterowania :) Wiesz funkcje typu przynieś obiad , rozbierz się , włącz tv , wyjdź z koleżankami bo oglądam mecz :) ..
_Arti_ Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Mmm... Japoneczki. Mmmmm... A japoneczki na pilota o_O Oh, ludzie... Cudo ^^
iacu Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 mileS: mam takiego pilota - serio !! dostalem na kawalerskim...:) ale chyba bateria padla ...:) .. dzieki za pomysl... moze tez jakas pilka nozna pod noga, pilka do kosza na trzeciej rece rece (kreci na palcu - ze laseczka umie rozne tricki - wiecie!!), piwko bo lubi znami wypic, rzeczy ktore lubia robic osobniki plci przeciwnej. zastanawiam sie czy dac jej tyle rak czy jednak zrobic normalnie (czyli 2) tylko jakos to fajnie pokazac.
KoMic Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 (edytowane) Tylko musisz uwazac, bo co na pierwszy rzut oka wydaje sie byc idealem, po chwili moze zmienic sie w udreke. taki glupi przyklad, zeby lubila grac....,,,, eeeaaa ze co? chcesz sie rozstac z kompem bo dziewczyna bedzie caly czas na nim wisiec?. To samo tyczy sie piwka, wracasz do domu i zastajesz pusta lodowke, a do panny ledwo trzymajacej sie na nogach zalatuje gorzelnia: ], zastanow sie mocno czego chcesz: ] bo ideal nie jedno ma oblicze, hehehehe pozdro EDIT: najwazniejsze jest aby nie marudzila, kiedy TY grasz i kiedy TY pijesz piwo, kiedy TY ogladasz mecz(tu tez trzeba uwazac, wszak wiele mamy klubow) hehe tylko nie wiem jak to przedstawic: ] Edytowane 16 Kwiecień 2009 przez KoMic
iacu Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 swieta prawda komic!! bede uwazal - jeszcze tego tematu dobrze nie przemysllem. moze sie okazac ze nie ma takowej :) kazde sugestie mile widziane. dzieki.
iacu Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 postanowilem jednak nie dawac kobitce 10 rak.. zmodyfikowalem ja (a raczej zli ludzie) w inny sposob. kazdy komentaz bardzo mile widziany !!!
Bielik93 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 (edytowane) Nie ma idealow a juz na pewno nie kobiety ;] Ale powinna miec czarne wlosy ok 170 dlugie nogi biust 90cm brzuszek60cm pupcia90cm sluchac nie pieprzyc glupot A co do tych rak to dwie wystarcza jak bys sobie poradzil z kims co ma 4 razy tyle rak co Ty. ;] Edytowane 20 Kwiecień 2009 przez Bielik93
Tomala Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Bielik ale pupcia 60 cm? samo udo w najgrubszej części tyle ma ;)
CzAk1 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Tomala ma rację...Z godnie ze złotymi proporcjami to jak biust ma 90 to biodra też ;) Iacu masz zamiar odpalić lasce MP3? ;)
Bielik93 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Sorry najmocniej troche sie kposlem jak to tak moze byc a wiedze ze to reszta jak zawsze czujna ;]
kotisded Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Zawsze powtarzam, że moje IQ jest wprost proporcjonalne do aktualnej temperatury pokojowej... może jest zimno, ale tak mi się trochę wydaje, ze to mało czytelne jest.
iacu Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 wprostproporcjonalne? hmmm.. to moze i masz racje... sprubuje cos z tym zrobic...(rysowac za bardzo nie umiem wiec musze z obrazkow - a ciezko znalezc pozy ludzi dokladnie takie jakie mam w glowie). A moze poprostu zmienie temat. albo w ogole sie wycofam..cos nie wjechal mi ten temat konkursu. brak pomyslu.
Ania Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Pomysł fajny, tylko jakoś musisz coś zrobić żeby ten pilot/system sterowania był lepiej rozpoznawalny, ewentualnie zrób jakieś urządzenia do macania.
iacu Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 ANIU: skoro ty uwazasz ze pomysl fajny to chyba jednak go skoncze. Ty i kotisded macie absolutnie racje ze nie jest to zbyt widoczne. postaram sie zatem walnac jakis szkic jak ja to widze (bo te posklejane zdjecia nie oddaja do konca klimatu). generalnie myslalem zeby ten starszy Pan byl np. w szlafroku, na boso lub w kapciach (wiadomo po co przyszedl - jego przedmiotowe myslenie o kobiecie ma byc widoczne) no i ten grzeszny usmieszek na twarzy w trakcie (wyraznego) przyciskania lewa reka na konsole kontrolna na prawej rece. chce tu pokazac wyrazne skupienie sie kolesia na tym guziczku. no a laseczka.. mam nadzieje ze jak zrobie obiekty to bedzie wyrazniej widac te urzadzenie kontrolne wbudowane w mozg kobitki. wciaz nie wiem czy to ma byc cyborg czy raczej klon. Jesli chodzi o otoczenie to jeszcze nie przemyslalem. (jakies pozbawione piekna zimne komnaty) w koncu nie mial facetowi kto podpowiedziec jak co ma wygladac. po odejsciu kobitek - wszelkie poczucie piekna u meszczyzn poprostu - "motyla noga - ZNIKLO". dziekuje ogromnie za komentarze...!!! ps. ANIU - do jakiego macania @#$%^&??????
Bielik93 Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Hmm wydaje mi sie ze jak by to byl cyborg to nie byla by to kobieta idealna. Jak jj zaczniesz mieszac w mozgu tez bedzie jakos brzydko wygldac. Wydaje mi sie ze obroza by pasowala. Mogl byszrobic kobiete ktora jedna reka probuje sciagnac obroze a druga ma wyciagnieta w strone faceta. Ewentualniemozna dodac np. swiecaceiczy by wygladalajak zahipnotyzowana. ;]
kotisded Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 iacu- moim zdaniem lokalizacja w muzeum to świetny pomysł jeśli ktoś zna temat, bardziej chodzi mi o to, ze trudno się domyślić czemu ten dziadek tam stoi i czemu ma zegarek i czemu ta laska ma ta elektronikę do "macania" :P. Musisz w jakiś sposób przekazać jego zamiary i dlaczego on tam stoi. Będę kibicował. aaaa... wprost proporcjonalnie jednak pisze się oddzielnie ;)
iacu Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 tak jak obiecalem wczesniej - sprobuje maznąć jakisz szkic blizszy moim wyobrazeniom. dziekuje za wasze posty !!
Ania Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 uhm cofam tą wypowiedź o macaniu, chyba zle zrozumialam zamysl pracy.
noiprox Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 (edytowane) Hmm odradzałbym rzeczy typu piwo czy piłka nożna :D Z tego co rozumiem to ma być ideał kobiety, a nie kobieta o cechach facetów. Gdyby kobiety byli jak mężczyźni, faceci by z nimi nie wytrzymali. Nie przypisuj cech mężczyzn tej kobiecie, bo wyjdzie hermafrodyta a nie ideał. Popieram pomysł z pilotem - kobiety z ładną figurą, umysłem i duszą i tak są idealne, brakuje tylko możliwości ich kontrolowania ;) Edytowane 22 Kwiecień 2009 przez noiprox
sand Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 O. Przypomniało mi się, że Pablo Francisco wymyślił idealną kobietę. Ma na plecach , tuż nad biodrami joystick do xboxa :D Temat wybrałeś fajny. Trzymam kciuki!
iacu Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Napisano 22 Kwiecień 2009 joystick powiadasz ? ...dobre.... ja uzyje konsoli kontrolnej (pilot brzmi tak polytko) ... a moze to ma takie byc? w sumie pilot (ten od TV) to taki troche symbol "kontroli"...ale to takie oklepane...bije sie z wlasnymi myslami ..mam nadzieje ze cos sensownego jeszcze wymysle... dzieki za komentarze !!
iacu Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Napisano 22 Kwiecień 2009 tak czy siak..to bedzie moja pierwsza proba zrobienia calej postaci w 3d (a nawet 2)..wiec chyba to zrobie .. przeciez trzeba podnosic swe umiejetnosci ...
Bielik93 Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 Oczywiscie nalezy caly czas podnosic sobie poprzeczke. W takim razie jeszcze raz powodzenia jak mialbys jeszcze jakies watpliwosci to napisz na forum :)
kłapouchy Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 No muszę powiedzieć, że wybrałeś ciężki temat. "Ideał" to pojęcie względne i dla każdego wygląda nieco inaczej :) Jeden woli kobiete 100kg a inny 45kg, jeden woli delikatną, a jeszcze inny taką która lubi być bita pejczem podczas miłości xD Ja lubię brunetki, a ktoś lubi blondynki i która kobieta lepsza moja czy jego? Jeśli zrobisz kobietę idealną to idealna będzie dla ciebie, a dla osoby oceniającej może być monstrum :) To takie moje małe rozmyślenia.
iacu Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 tez o tym myslalem....jakos trzeba by zaznaczyc ze sa rozne modele (i tak najwazniejsza jest kontrola jej umyslu) ale masz racje...moze jakis nr modelu dodam, w kazdym razie sprobuje cos wymyslic zeby bylo wiadomo ze inne maja inny wyglad.. dzieki za uwage!!
kłapouchy Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Fajnie by było gdybyś zrobił kilka kobiet i obok każdej postawił jakiś informator z jej "parametrami" :]
iacu Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 (edytowane) bylo by fajnie - ale moim problemem jest czas! robie 3d jako hobby i nie mam zbyt duzego doswiadczenia (zwlaszcza w modelowaniu). raczej chcialbym sie skupic na 2 postaciach dopracowujac mocno detal i tekstury, bo zauwazylem ze w mojej ostatniej pracy jak zrobilem troche wiecej modeli to zabraklo mi czasu na te wlasnie rzeczy. sam zobacz: http://www.tuminski.pl/images/portfolio/42.jpg ale dosc gadania moze bym wam w koncu cos pokazal..dzis zabieram sie za modelowanie kobitki...gdyz ta napewno bedzie w projekcie, a co do reszty obiektow to jeszcze musze przemyslec koncepcje... Edytowane 23 Kwiecień 2009 przez iacu
Bielik93 Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Wystaw te kobiety w sklepie na wystawie ;] gdzie kazdy moze kupic model jaki mu sie podoba.
iacu Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 :) nie wiem czy to nie za wolgarne juz bedzie...(moze ok jesli to cyborg) ale jesli klon to juz troche mi to nie pasuje - potraktowane zbyt przedmiotowo. to ma byc zniewolenie ale tak nie do konca! cos jak klony w gwiezdnych wojnach. maja wlasna osobowosc lecz sa lekko zmodyfikowani genetycznie, tak aby wykonywac polecenia. nie chce stworzyc niewolnika - doslownie. ale raczej "prawie" wolna istote - ktora poprostu wykonuje polecenia troszke lepiej niz ta wymarla kobitka (ktora jest w opisie mojej pracy). problem w tym ze jakos musze te zniewolenie pokazac (narazie jest to ta elektroniczna obroza na mozgu - ala Lobot Carlissiana) ale jeszcze moze mi cos wpadnie do łba! dzieki za posty !!! niech moc bedzie z wami !
iacu Napisano 4 Maj 2009 Autor Napisano 4 Maj 2009 troche mnie nie bylo... usiadlem dzis i zaczolem rysowac tak jak to widze... no i klops!! (nie chcieli byscie widziec moich rysonkow !) - dlatego zrobilem na szybko proste 3d obiekty i podrysowalem w photoshopie traktujcie to jako szkic olowkiem ;) zdecydowalem sie na KLONA - jak widac na rysunku pranie mozgu w toku ! wszelkie komentarze bardzo mile widziane !
iacu Napisano 5 Maj 2009 Autor Napisano 5 Maj 2009 chce tu pokazac bardzo zaawansowane technicznie pomieszczenie...mieszanka Star Wars, Blade Runner, THX (biale sterylne pomieszczenia), "kobieta idealna" prawie na ukunczeniu - zostaly tylko male poprawki na jej umysle ;) co myslicie ?
ttaaddeekk Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 sproboj ustawic kamere centralnie i zawezic kadr tak zeby ledwo miescila sie laska a naukowiec byl troche wysuniety w strone kamery i widoczny od kolan w gore patrzyl sie na laske, ten okrag powinien duzo dobrego wniesc do kompozycji. bialy klimat troche obcykany moze jakies retro kolorki ? moze cos ala syd mead? w takim klimacie tez bym to widzial http://www.youtube.com/watch?v=rEWzUzORjL8 pozdro
iacu Napisano 5 Maj 2009 Autor Napisano 5 Maj 2009 (edytowane) ttaaddeekk -> heeeeeeee.... troche to podchodzi pod moj temat :) idealna kobitka . podoba mi sie !! klimat - CIEMNY - czyli taki jak mi sie ostatnio wkreca w moich jedynych paru pracach jakie ostatnio zrobilem. mam wrazenie ze ze to wplyw Irlandzkiej pogody !!. boje sie ze ludziom nie wjezdzaja takie ciemne rzeczy. dlatego pomyslalem ze zrobie na maxa jasny klimat (sterylny i nowoczesny). no ale - rzecz do przemyslenia jeszcze .. narazie modeluje glowe laski :) co do kamery - zrobilem pare do porownania. (choc mam w glowie jedna mysle fajna ale musze posiedziec nad sceneria - wiec moze pozniej dodam) w zalaczeniu klimat jaki bym chcial uzyskac - szkice Pana Syda Edytowane 5 Maj 2009 przez iacu
iacu Napisano 5 Maj 2009 Autor Napisano 5 Maj 2009 (edytowane) syd mead! to jest to !! tadziu -ze cie tak nazwe- dziekuje za ten trop !!!!!! podoba mi sie... w sumie to piszac wczesniej BLADE RUNNER - juz lekko na ten trop wchodzilem - poprostu jeszcze nie wniknalem w temat. tak czy siak - dzieki wielkie za ta podpowiedz !! widzialem pare pracek i kolorystyka naprawde fajna (choc mysle ze trzeba miec wyczucie kolorow zeby osiagnac dobry rezultat - choc kolory to pewnie nie wszystko co cechuje syda meada - ale jeszcze doczytam) poki co zauwazylem ze jest jakis leki nacisk na "wariacje" KOLORow - lekko komiksowe. ME LIKE IT !! Edytowane 5 Maj 2009 przez iacu
shi Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 super mi sie zdaje ze kompozycja spoko ta pierwsza tylko dobrze z swiatlem podzialaj ale klimat naprawde świetny powodzenia
Creator Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Chciałem zrobić podobny temat :) Ale trochę inaczej to sobie wyobraziłem. Jak wymyślę coś innego, to zdradzę Ci koncept, jeśli nie wymyśl,ę to będziesz mieć konkurencje :P Pozdrawiam, Powodzenia !! :)
iacu Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 Creator -> ja nie mam nic przeciwko ! powodzenia !
iacu Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 jeszcze troszke zamieszalem w kadrze. z poprzednich chyba bym jednak zostal przy nr.1 natomiast moze ten by byl lepszy ? (wysylam 2 do porownania) klimat zostanie taki jak na zdjeciach referencyjnych wszytskie komentarze BARDZO mile widziane.
Destroyer Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 jak dla mnie ostatni z naukowcami w tle rozmyślającymi co do muzgu wpakować bardzo fajnie :) keep it up ;)
matizlob Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 a może być tak jako idealnej kobiecie nie robić jej ust? ;)
Ania Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 Bez ust? To jak ma jeść lody? Będzie jakiś update? 1
eco Napisano 12 Czerwiec 2009 Napisano 12 Czerwiec 2009 hehe - akurat dziś ktoś podrzucił mi tego linka a że tu tak o kobietach idealnych i lodach to podrzuce ;) http://www.youtube.com/watch?v=_SXNAtwYMBw co do ujęcia to to z naukowcami niezle - tylko moznaby babeczce na glowe jakas pralke mozgu nalozyc coby widz wiedzial ze remont w glowie ma kobiecina
iacu Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Napisano 17 Czerwiec 2009 dzieki za posty.... troche mnie nie bylo.. a tu termin sie zbliza,.... robie jeszcze nowy model kobity...ale nie wrzucam poki nie bede na odpowiednim etapie...(dajcie pare dni) . i biore sie za otoczenie,.... usta..hmmmm...raczej powinny byc...sa potrzebne! ale moze struny glosowe niekoniecznie ..hehe... co do kadry..dzieki za pomoc w wyborze - mi tez sie ten z naukowcami w tle bardziej podoba... niedlugo jakis update.. objecuje !!!
iacu Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Napisano 24 Czerwiec 2009 witam znowu.. dlugo mnie nie bylo dlubalem ta kobitke troche bo niegdy wczesniej nie robilem takiego modelu. jescze musze poprawic pare rzeczy ale to moze jak by sie udalo zakwalifikowac do 2 etapu :). zastanawiam sie nad poza w jakiej by sobie tam byla przyczepiona do tych mechanizmow (jakias elektronika, rurki z plynami, ) myslalem tez nad aparatura do prania muzgu i chyba zrobie cos podobnego jak w Johny mnemoniku.. a klimat tak jak wczesniej (moze troche mix z takim jak w zalaczniku) co myslicie ?
Rekomendowane odpowiedzi