Pionier Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 hej, postanowilem ze wrzuce moje pierwsze wypociny, na serio pierwsze, ale mysle ze jako tako juz sie prezentuja ze mozna je publicznie pokazac ;p 1. 2. 3. na razie tyle, wiec niedlugo mam nadzieje ;p sprzecik: Canon 40d + 50mm f 1.8 pozdr, pionier.
miriam Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 hehe :], Canonista widzę, a czemu akuratnie 40D kolega wybrał? Zdjęcia ciekawe, jedno co mnie drażni to ta biała ramka ;). Ciekawie przy krajobrazach wyglądają widoczki z nieco niższego pułapu :), "robaczka", czasem warto poszukać innej perspektywy, tak przynajmniej myślę ;). Powodzenia //pozdr.
mrkrzysiek Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 2 i 3 bardzo fajne na 3 bardzo fajne kolory chmur czekamy na więcej
Ex3 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 2 i 3 bardzo fajne na 3 bardzo fajne kolory chmur czekamy na więcej Nie zgadzam się. Woda ma wiele lepsze kolory :P Strasznie mi się podoba to skontrastowanie z kamieniami.
Pionier Napisano 3 Maj 2009 Autor Napisano 3 Maj 2009 (edytowane) hej @miriam, haha tak wiem o patrzeniu z 'robaka' :P, problem w tym ze nie mam szerokokątnego obiektywu i nawet statywu wiec trochę ciężko robić coś takiego na 50mm i składać to później w ps ;/. biała ramka jest za duża czy wywaliłbyś ja całkowicie? ;) a model 40d bo... bo ...bo tweety tez ma 40d ; - )) @mrkrzysiek, dzięki :) @Ex3, również dzięki ;) dzieki za posty, + kolejne zdjęcie z poprzedniej serii: 4. pozdr, pionier. Edytowane 3 Maj 2009 przez Pionier
miriam Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 haha ;] tak myślałem, odnośnie 40 ;) ostatnio zastanawiam się nad zmianą swojej 400D na coś lepszego i również pod uwagę brałem 40, przy krajobrazach dobrze jest jednak mieć statywik ;), może dodatkowo z pilotem bądź spustem. Dzięki temu można fajne panoramy kombinować lub HDRy, szczerze mówiąc samych ramek nie lubię ;), ale to indywidualna kwestia więc wszystko zależy od autora. Ostatni fajny choć imo brak jakiegoś mocnego akcentu, przez co trochę monotonii się wkrada. coś ciekawego dzieje się od środka do prawej strony, tylko mało jest to widoczne. //pozdr.
hcpiter Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Czarno- biale wogole mi sie nie podobaja ;) 2, 3 i nowa 4(ta to wymiata :D) bardzo ladnie, chmurki wychodza ciekawie i ogolnie fotki mile dla oka :) Jol
tweety Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 moją opinię znasz ;) dobre to jest i dobrze, że zdecydowałeś się wrzuć na forum. a model 40d bo... bo ...bo tweety tez ma 40d ; - )) mam też 17-40 f4L i 70-200 f2.8L zapraszam do sklepów Canona :D Pozdrowienia :)
miriam Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Chciałbym upomnieć zacnego kolegę, iż nie prowadzimy tu krypto reklamy, w szczególności tak mało znanej ludziom firmy . . . i tak cholewnie kosztownej ;).
tweety Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Od jednej użytej literki L płacą mi aż 0,0000000056 Ojro. No daj zarobić ;)
kamilsien Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 przyjemne widoczki, mi się nigdy takie nie trafiają. jak już gdzieś jadę - to i niebo wygląda jak blue box. tak więc gratki za te widoczki, zwłaszcza 3.
wiggles Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Na 3 za mocno pojechałeś niebo photoshopem, szczególnie widać to w lewym górnym rogu- zlewają się różne odcienie niebieskiego
Pionier Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Napisano 12 Wrzesień 2009 (edytowane) mały upek, dużo nauki przede mną ale z tych dwóch jestem w miarę zadowolony Dziadek: pozdrawiam i dzięki za poprzednie komentarze. pionier. Edytowane 16 Styczeń 2011 przez Pionier
wiggles Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Przy dziadku moim zdaniem za duzy balagan w kadrze, zla kompozycja
wiggles Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 za duzo lewej strony, kadr od boku, rozpraszajaca latarnia, troszke ksiazkowo powiem- ale nie ma mocnego punktu, obiekt znajduje sie PRAWIE na srodku
Pionier Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 wiggles, dzieki za opinie na temat dziadka, a czy drugie zdjęcie Ci się spodobało?
Kusanagi Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 fajnie fajnie ze pokazujesz cos ;) mi sie akurat dziadek bardziej podoba niz pani modelka / widoczki calkiem spoko tez / dawaj wiecej hehe moze ja tez w weekend zaloze swoja teczke i cos pokarze = bedzie jakas motywacja zeby sie szkolic hehe pozdro
Adam_Guzowski Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Zdjecie dziadka (na miejscowej patelni :) ) bardzo mi sie podoba, ale tak jak ktos juz napisal, kompozycyjnie troche lezy... To tak w ramach tego "dziadka" przejrzyj zdjecia Serbana Mestecaneanu http://1x.com/photos/member/1685/ ;)
Pionier Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 dzięki Panowie za komentarze :) co do dziadka to niestety nie miałem czasu żeby dobrać kompozycje, dziadek wstał 5s po tym jak osiadłem na ławce obok :/ Adam, milo Cie znowu zobaczyć 'online', widzę ze szykujesz nową stronę ze zdjęciami, będę czekał z niecierpliwością! pozdrawiam, pionier
Adam_Guzowski Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Mnie tez jest bardzo milo. W koncu znalazlem troche czasu (i haslo do konta) aby pozyc online. Co do stronki, to ojej... ona sie tworzy od lat. Nie mam czasu aby ja skonczyc. Albo praca albo podroz, a zdjec coraz wiecej, i tak to sie ciagnie ... :)
wiggles Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 Co do portretu- hmm nie podchodzi mi, bez rewelacji, ale ciężko mi powiedzieć co zmienić, zrobić inaczej- pstrykaj dużo, dojdziesz do wprawy :). pzdr
Pionier Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Napisano 16 Styczeń 2011 w wolnych chwilach wrocilem do zabawy z photo, nic specjalnego ale fajnie jest pooswietlac cos 'na zywo' a nie w 3D ;)
ETA Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Pierwsze fajne, tylko brakuje mi, żeby pasek był pociągnięty w lewą stronę. No i oczywiście klasyczny obiektyw :D
Lucek Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Śmiej się śmiej:D może obiektyw nie ma takich kolorów jak zeiss ale wiele egzemplarzy chodzi jak marzenie pomimo wieku. A poza tym znajdź coś lepszego w tej cenie;p
ETA Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Sam takiego używam i strasznie go lubię, z Sony A chodzi idealnie. Przy świetle studyjnym imo naprawdę daje rade :)
MOTHMAN Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Hej Pionier, Strzelaj czesciej bo calkiem przyjemnie te testy wypadly! Kolory w pierwszym bardzo mi sie podobaja! Czolem Moth
Rekomendowane odpowiedzi