Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No więc... Tematem mojej pracy będzie zdecydowanie anioł. Nie będzie to napewno niebiański wojownik, ani też słodki cherubinek. Ale pewne wizje w głowie się układają. Pozdrawiam resztę uczestników i - powodzonka

• Odpowiedzi 88
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dziś robię prezenty i zachęcam do pracy, szczególnie w tym ciężkim okresie tuż po awarii.......

Apeluję o aktywność!

Życzę Ci powodzenia!

Napisano

Witam ponownie po baaardzo długiej przerwie. Dzięki licznym obciążnikom czasu (np. studia, kłopoty ze sprzętem itp :D) udało mi się nabrać takiego dystansu do swojej pierwszej pracy, że postanowiłem zacząć od początku - na razie efekt parogodzinnej pracy, czyli propozycja twarzy. Życzę miłego krytykowania :D.

Napisano

nie podoba mi sie kilka rzeczy... po

1. czoło - dziwnie nienaturalne, za bardzo wysunięte, zbyt widoczna granica...

2. oczy - z początku myślałem że to gogle (?), w koncikach powinny przylegać do skóry, powieki zdecydowanie za wąskie

3. usta - nienaturalne, spróbuj kąciki wsunąć do środka, górną wargę pomniejsz, nadaj ustą \"łukowaty\" krztałt

aha, mógłbyś jeszcze pokazać siatke

pozdrawiam i życze ducha walki :)

Napisano

Heh... przynajmniej wygląda jak facet. Biorę się do dzieła, za może godzinkę, może szybciej coś nowego powinno być... Dzieki za rady.

Napisano

Zapraszam do dalszej \"jazdy\". Coś mi nadal nie pasuje w tych ustach, dziś już nie mam na to siły, może je jutro poprawię, jak spojrzę na nie świeżym wzrokiem. Cóż... Mój aniołek zyskał cech \"nieco\" orientalnych :D:D:D.

Napisano

No to mały upgrade.... Skrzydła mają próbną teksturę, trochę dopasuję piórka i będą mniej więcej w tej konwencji... Ten tego - ciałko nie ma drobiazgów, bo jeszcze nie wiem, co będzie odsłonięte, a co nie ... włosy w tej chwili są chyba najbardziej finalne :D... Przynajmniej na razie... No, to krytykujcie, ja tymczasem pozdrawiam wszystkich, którzy się \"biją\". Heja.

Napisano

nom w pełni zgadzam sie z darkelfem - skrzydała barzdo ciekawie przedstawione ale cała budowa ciała strasznie kuleje - dopracuj to :D a bedzie gir :)

pozdr

giorgione

Napisano

Skrzydła ciekawe w kształcie ale nie w wykonaniu...

Fakt że na tle mizernego modelu wyglądają dobrze lecz to nie zmienia faktu i troche jakby z innej bajki.. :)

Pozdrawiam

Napisano

Nie zrozumieliśmy się - czepiacie się czegoś, co zrobiłem w mniej niż godzinę jako punkt odniesienia - nie mogę go przecież \"ubierać \" w powietrzu, a to co zostanie odkryte, będzie szlifowane. to, co jest brzydkie, tego nie będzie w końcowym modelu na 100%.

Napisano

Acha, jeszcze jedno - to moja pierwsza przygoda z taką ostrą wielodniową pracą w 3dmaxie (i pierwsza ogólnie z istotą organiczną na taką skalę)... Więc starajcie się tak bardziej konstruktywnie krytykować, oki? Mogę się z tego wiele nauczyć. Dzięki, pozdrawiam.

Napisano

Zrobiłem Wam na złość i poprawiłem tylko skrzydła :D. Aczkolwiek teraz mi się mniej podobają - wtedy były za bardzo nieuporządkowane, teraz są za bardzo uporządkowane... No nic, walczę dalej, może coś się jeszcze uda z tego zrobić...

Napisano

przygarnij kropka :D hehe

---------------------------------

Narazie niewiele pokazałeś... pokaż coś wiecej to pokrytykuje :D

Zlikwiduj tą ogromną brode (chyba że takie było założenie) i popraw te usta, uwydatnij je... ściągnij sobie jakiś gotowy model głowy i zobacz jak to wygląda np. z www.forum.3d.pl

pozdrawiam

z ostatniej chwili :D - przesadziłeś z tymi skrzydłami :>

Napisano

Coś ostatnio mało się dzieje - nikt nic nie zamieszcza... coż, w takim razie pokażę swój chłam, co by rozruszać trochę atmosferę. Ludziki, aktywności trochę :D.

Napisano

Dalej podkreślam, że ciało należy traktować jako coś niewidzialnego - manekin or something. najpierw skończę zbroję, potem wypełnię jej luki.

Napisano

No raczej :D. Texturki będą na przedostatnim miejscu, przed pozowaniem go... a po dokończeniu. Chwilowo to tylko orientacyjnie biegnie.

Napisano

Zbroja fajna, skrzydła da się znieść ale twarz lepiej mu zasłoń. Ogólnie, to olbrzymie postępy czynisz w 3d.

P.S. Twarz możesz przecież zrobić od nowa :)

Napisano

Dzięki za jakieś tam miłe słowa... Czy ktośmógłby profesjonalnym okim tu rzucić i podpowiedzieć co w tej twarzy nie gra? Tak konkretnie - albo wprost powiedzieć, żebym jąjeszcze raz zrobił :D

Napisano

he im wiecej na nia patrze tym coraz bardziej pasuje mi do reszty (w pozytywnym znaczeniu)wywal wlosy to pogadamy bo caly czas mam je przed oczami,twarz jest jakas taka poharatana ale skoro to wojownik to ma prawo miec paskudna gebe :)

Napisano

Dobra, chciałeś , to masz - oto RYJ :D. Tak ze zbliżenia to widać błędy, ale najgorsze jest to, mam wrażenie, że one mnie tak otaczają, że już nie wiem za co się złapać. HELP ME...

Napisano

Jak nie chcesz zmieniac twarzy to choc troszke ja wygladz zrob wiekszy luk brwiowy ,wywal wlosy z finalnej pracy bo bez nich glowa wyglada lepiej .ewentualnie walnij jakis fikusny helm

Napisano

zrób małe łuki na dolnej wardze przy koncikach ust, zawęź grzbiet nosa, powiększ górną powieke i pogrób obie (!), na koniec wsuń skronie na ich miejsce :)

widze że idziesz w dobrym kierunku, radziłbym ci jeszcze poprawić siatke w okolicach nosa...

pozdrawiam

zawsze ktoś musi byc tym złym;) padło na mnie:D

Napisano

Oki, dzięki za bycie tym złym - kurcze, przy uczestnictwie w tym konkursie naprawde można się paru rzeczy nauczyć. Dzięki :D, jeszcze dziś będzie apdejt, a tym czasem szable w dłoń....

Napisano

Dobra, mam już już na dzisiaj dosyć tej gęby. dzięki za rady, walcie śmiało dalej, a ja pomyślę nad zaległościami na uczelnię . . . Eh........

Napisano

W przerwach między ustami a powiekami wymodelowałem jeszcze buty dla mojego uskrzydlonego pupilka. prezentują się mniej wiecej tak:

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności