Gość _Kreska_ Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 Heja Kolejny samolocika jaki zamierzam zrobic w maxie. Nie wiem co mnie podkusilo aby robic akurat b-52, samolot jak dla mnie raczej nieciekawy (no moze poza siła razenia jaka posiada) ale co tam. No wiec zamieszczam pierwszy render. Niewiele jak na razie, moze jutro beda kolejne.
kulexy Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 heh... narazie wyglada jak wiellllkie cygaro :D pozdrowienia... mam nadzieje ze ci sie uda zrealizowac swoj projekt :)
Sharp Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 B 52 jest piekny :DD i do tego robi duze bum...hehe ciekawe co tobie wyjdzie:>
Falcrum Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 POWODZENIA !! Będę często tu zaglądał :) Ładnie się zapowiada :) Pozdr
Gość _Kreska_ Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 wolno mi to idzie ale musze go skonczyc. Za duzo modeli ostatnio zarzucilem:). Tymczasem kolejny update.
mkk3a Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 jaką masz zamiar scenęrię dać do tego samolociku? jak tak popatrzyłem na ostatni render to pomyślałem, że może \"posadzisz\" go na oceanie/morzu? :) tak jak po awaryjnym lądowaniu aha, jeszcze pokaż może jakieś obrazki na których się wzorujesz, ew. może jeszcza jakaś fotka
Gość _Kreska_ Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 co do obrazkow na ktorych sie wzoruje to lece glownie z planow, no i czasem zagladam na http://www.globalsecurity.org/wmd/systems/b-52.htm, poza zdjeciami wiele ciekawchy informacji mozna tam znalezc. O sceneri jeszcze nie myslalem, a \"sadzanie\" na wodzie to niezly pomysl. Nie widzialem zeby ktos tak przedsatwil samolot, naprawde pomysl w pytke fajny:D:D A co do ostatniego apdejtu to wlasnie zauwazylem ze kamere strasznie skopalem, nastepnym razem bedzie lepiej:)
Kryhas Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 No no całkiem nieźle ale mnie gnębiom te silniki połączone ze sobą w dziwny sposób i te okienka. Reszta jest OK :]
Gość _Kreska_ Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 no po prawie 4 miechach ruszylem mojego b-52, niedopracowany ale zawsze otexturowany. Jeszcze sporo do zrobienie w kwesti texturek.
kozioo Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 Ładnie:) Bardzo dobrze wyglada syf na kadłubie. Jest w odpowiednich miejscach:) No i łączenia elementow poszycia. Tez dobrze wyszły. Wpasowanie w zdjęcie również porządne:)
Archangel Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 No no jestem pod wrazeniem :) Zabrudzenia rzeczywiscie bardzo ladne ;) tylko jedno pytanko co to za nieregularne glebokie rysy na pionowym stateczniku ??
rdo Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 to na prawdę jest render? nie do wiary... jeśli tak to jest super... szczególnie tekstura... zrób pare zbliżeń na model cobyśmy mogli szczegóły po podziwiać
Gość _Kreska_ Napisano 31 Lipiec 2004 Napisano 31 Lipiec 2004 Archangel, rysy na pionowym stateczniku to zwykla zje....ka, nie powino ich byc:), co do szczegolow i zblizen to nie bardzo jest co pokazywac. to co widac to wszystko, nie ma zadnych szczegolow. Ba, skrzydla nawet lotek nie maja wymodelowanych. W kabinie nikt nie siedzi, nie ma kokpitow. Taki prosty model...
Gość _Kreska_ Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 mały apdejt... troche poprawilem textury i kolorki zmienilem, a i dzialko ogonowe w koncu zrobilem:)
Archangel Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 te kolory chyba lepsze bardziej naturalne. Niezle Ci idzie z ta pracka...a co teraz jest w tym stateczniku dziura ??? :)
Master Kiełbaster Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 To niebieska flaszka a nie dziura ;P
Gość _Kreska_ Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 aaa, ta dziura:), to statua wolnosci z niebieskim plomieniem:) nie wiem czemu niebieski, taki byl na zdjeciu statecznika
Obywatel Napisano 1 Sierpień 2004 Napisano 1 Sierpień 2004 Taka praca i tylko tyle postow? Swietne textury, jakiego typu to jest material i ktore sloty w mapach sa zajete?? Super
MareG Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Jedna rada - wywal tą ziarnistosc, akurat w tej sytuacji jest to zupelnie niepotrzebne zePSucie ladnego obrazka. Widok w niebiosach ma byc czysciutki, daleki, otwarty. Takiego jestem zdania. Pozdro
Gość _Kreska_ Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 dzieki za komentarze, zalaczam wersje bez szumu, czy aby nie za ostre tym razem? Co do materialu to jest to brazil advance z zajetymi slotami: color, diffusion, bump i specular glossy.
kozioo Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 No i jest super. Nie wiem czy jest tu coś jeszcze do roboty. Chyba tylko kosmetyka. Kawał dobrej roboty:)
Gość _Kreska_ Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 dzieki Kozioo, a tu jeszcze wersja w innych barwach, nie do konca oznakowana (statecznik pionowy kompletnie nie ruszany).
Krzysiek Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 Super wyglada poprzedni render, wlasciwie to wyglada jak skonczony, chyba ze masz jeszcze jakies inne plany co do tej sceny? Pozdrawiam
Gość _Kreska_ Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 nie mam innych planow co do tej sceny, tak sie bawie texturami, tyle tych malowan juz widzialem ze nie moge sie zdecydowac.Chyba jeszcze takiego prawie czarnego zrobie.
illy Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 zrob caly srebrny!!!! i daj 1024x768 bo chce taptke:D
Rekomendowane odpowiedzi