Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ostatnio mnie chwilkę nie było :P, pracowałem nad nowym konceptem :). Tym razem koncept który nazwałem "SOUL" nie będzie taki futurystyczny jak poprzednie cary. Na razie podrzucam 5 renderów, w trakcie jest jeszcze 1 który wrzucę jak się wyrenderuje, siatkę i czyste rendery też się znajdą poźniej :). Zapraszam do oglądania i komentowania :P

Soft:

3ds Max 9

Render:

Mental ray

soul_01.jpg

soul_02.jpg

soul_03.jpg

soul_04.jpg

soul_05.jpg

peace

• Odpowiedzi 35
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dla mnie bomba, chciałbym takim jeździć :) Super design zadu - takie szydercze spojrzenie samochodu na kogoś z tyłu :D

Do renderu faktycznie mogłeś się bardziej przyłożyć :/

Napisano

Witam ponownie,

Wstawiam jak obiecałem jeszcze jeden render + czyste renderki i siatke :P.

soul_06.jpg

inferno_soul_cl.jpg

inferno_soul_viu.jpg

Niebawem wrzucę rendery w ciemnym studiu :).

Peace

Napisano

mnie się kształty baaardzo podobają, ale wyobrażasz sobie czymś takim jeździć? masakra, zwis przedni dłuższy niż koło! jakbyś to zmieścił w normalnych proporcjach to dla mnie byłaby rewelacja, a tak po prostu ciekawy koncept, model dopracowany, ale render mógłby chyba mieć trochę więcej klimatu...

Napisano

Nie ma sensu poprawiać przodku :P, dobrze wiemy że znajdą się ludzi którym będzie wszystko pasować, ludzie którym coś tam nie pasuje i ludzie którym wszystko nie pasuje ;P. Trafienie w ludzi gusta to jak szukanie igły w stogu siana ;P

pozdro !

Napisano
dobrze wiemy że znajdą się ludzi którym będzie wszystko pasować, ludzie którym coś tam nie pasuje i ludzie którym wszystko nie pasuje ;P. Trafienie w ludzi gusta to jak szukanie igły w stogu siana ;P

pozdro !

to prawda ale mimo wszystko przód jest lekko za długi(a ja z natury czepialski nie jestem :-) )

a ja tak to mniej więcej widzę (proszę wybaczyć moją małą dokładność ale to na szybko robione)

soul02.jpg

Napisano

fajny fajny ten koncept - ale przód przesadzony zdeka :) - zaburza resztę bryły i pomimo tego że jego krzywizny płynnie biegną aż do kupra to ma się wrażenie, że przód jest dopasowany od innego auta- taki body kit z innej parafii

Gość User190
Napisano

Wersja z krótkim ryjkiem jest rzeczywiście lepsza :) Anyway - design pro :)

Napisano

siema all

jako ze jestem po mechaniku to stwierdze iz oryginalna wersja przodu by sie dupiato sprawowala, samochod nie ma prawa pod wzgledem techniczno-wytrzymalosciowo-technicznym jezdzic poprawnie z takim przodem chyba ze ma tam silnik v20 w jednym rzedzie:P ale nie znam istniejacego rozrzadu ktory takie cos łapnie, tym bardziej ukladu ktory przeniesie to na biegi....

IMO zrob wersje z krotkim przodem, popraw materialy i bedzie zaje***szczo :D

peace man

Napisano

yooo,

Zrobiłem prosta animacje SOULA

, co do przodu nie będę go już zmieniał :P, przy następnym koncepcie postaram się nie przesadzić z przodem :P.

peace

Napisano

zależy jaki procek :P ja to renderowałem na laptopie z prockiem Intel® Core 2 Duo

T7500 2.2 GHz, koło doby się renderowało :)

Napisano

Fajnie ale mi sie wydaje ze lepiej go scisnac o te 10-15 ale w calosci :) w sumie to sie nie znam ale chyba lepiej.

(nie gniewaj sie za scisniecie Twojej pracki) :)

carrtv.jpg

edit: tylko kola zostaw normalnie :P

Napisano

Fajna animka ale wystarczyloby gdyby trwała 20-30 sekund bo teraz taka nudna jest jak autko się ponad minute obraca w jedną strone :) Samo auto mi się podoba chociaż ten przód... ale to juz inni powiedzieli :) A co do materiałów to nie wiem czemu sie przyczepili, jak dla mnie moga zostac takie jakie są, wkońcu to tylko koncept i realistyczny nie musi byc.

Napisano

Bardzo ładny modelik mnie się podoba właśnie z oryginalnym przodem a nie z jakimś pyskiem mopsa, Wiadomo prowadziło by się to ciężko ale kto by się tym martwił przy takiej Furze. Materiały faktycznie troszkie plastikowe.

Zapytam z ciekawości 3Dart czy przypadkiem twoim natchnieniem nie był Aston Martin DB9

i pytanie 2 zastanawialiście się ile taki sprzęt by kosztował jak by juz ktoś go zrobił.

Napisano

Jak to niemożliwe? Możliwe, skoro jest :P

Zapomniałem dodać, że bardzo mi się podobają Twoje pomysły. Zwykle wolę patrzeć na niszczone starocie, a te wypięknione renderki współczesnych modeli omijać, ale w przypadku Twoich samochodzików jest inaczej. Brakuje im tylko dobrego zaprezentowania :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności