3Dart Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam, Ostatnio mnie chwilkę nie było :P, pracowałem nad nowym konceptem :). Tym razem koncept który nazwałem "SOUL" nie będzie taki futurystyczny jak poprzednie cary. Na razie podrzucam 5 renderów, w trakcie jest jeszcze 1 który wrzucę jak się wyrenderuje, siatkę i czyste rendery też się znajdą poźniej :). Zapraszam do oglądania i komentowania :P Soft: 3ds Max 9 Render: Mental ray peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 HEj Fajny design jak zwykle ale Render juz kiepski :) ale nic I tak mi sie podoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 jak dla mnie bomba, chciałbym takim jeździć :) Super design zadu - takie szydercze spojrzenie samochodu na kogoś z tyłu :D Do renderu faktycznie mogłeś się bardziej przyłożyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soul Master Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Ja co do tego mam taką drobną koncepcję. Może między tylną, a przednią szybką byś zrobił dach.? Chyba, że to co zrobiłeś, to taki był cel tego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Soul Master, teraz taka moda:) cały dach to jedna szyba. Nawet przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soul Master Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Do Freedom Figter.: niech Ci bd. ^^ Może i racja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Co on taki naleśnik? O wiele ładniej by wyglądał jakby nie był taki płaski, poza tym ze środka pewnie nic by nie było widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam ponownie, Wstawiam jak obiecałem jeszcze jeden render + czyste renderki i siatke :P. Niebawem wrzucę rendery w ciemnym studiu :). Peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Euzebi Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Hmm fajny model ale długość przodu jest trochę przesadzona(tak myślę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitekkkk Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 mnie się kształty baaardzo podobają, ale wyobrażasz sobie czymś takim jeździć? masakra, zwis przedni dłuższy niż koło! jakbyś to zmieścił w normalnych proporcjach to dla mnie byłaby rewelacja, a tak po prostu ciekawy koncept, model dopracowany, ale render mógłby chyba mieć trochę więcej klimatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soul Master Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Popraw przód, jest zdecydowanie za długi. A jeszcze co do samego przodu, to sam wlot jak i znaczek jest ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Nie ma sensu poprawiać przodku :P, dobrze wiemy że znajdą się ludzi którym będzie wszystko pasować, ludzie którym coś tam nie pasuje i ludzie którym wszystko nie pasuje ;P. Trafienie w ludzi gusta to jak szukanie igły w stogu siana ;P pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Euzebi Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 dobrze wiemy że znajdą się ludzi którym będzie wszystko pasować, ludzie którym coś tam nie pasuje i ludzie którym wszystko nie pasuje ;P. Trafienie w ludzi gusta to jak szukanie igły w stogu siana ;P pozdro ! to prawda ale mimo wszystko przód jest lekko za długi(a ja z natury czepialski nie jestem :-) ) a ja tak to mniej więcej widzę (proszę wybaczyć moją małą dokładność ale to na szybko robione) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 przód nawet fajny (fakt za długi ale design ok) imo za plaski dach a tak ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Projekt ma potencjał, tylko trzeba by go "ucywilizować" :) szkoda że rendery takie zwykłe. Euzebi-> jeszcze dach daj wyżej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 fajny fajny ten koncept - ale przód przesadzony zdeka :) - zaburza resztę bryły i pomimo tego że jego krzywizny płynnie biegną aż do kupra to ma się wrażenie, że przód jest dopasowany od innego auta- taki body kit z innej parafii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Concept fajny, wersja skrócona b. fajna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 30 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Jak dla mnie wersja skrócona wygląda jak zabawka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Wersja z krótkim ryjkiem jest rzeczywiście lepsza :) Anyway - design pro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 siema all jako ze jestem po mechaniku to stwierdze iz oryginalna wersja przodu by sie dupiato sprawowala, samochod nie ma prawa pod wzgledem techniczno-wytrzymalosciowo-technicznym jezdzic poprawnie z takim przodem chyba ze ma tam silnik v20 w jednym rzedzie:P ale nie znam istniejacego rozrzadu ktory takie cos łapnie, tym bardziej ukladu ktory przeniesie to na biegi.... IMO zrob wersje z krotkim przodem, popraw materialy i bedzie zaje***szczo :D peace man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 yooo, Zrobiłem prosta animacje SOULA , co do przodu nie będę go już zmieniał :P, przy następnym koncepcie postaram się nie przesadzić z przodem :P. peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Euzebi Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Jak zwykle ciekawi mnie ile czasu zabiera wy renderowanie tego typu animacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 zależy jaki procek :P ja to renderowałem na laptopie z prockiem Intel® Core 2 Duo T7500 2.2 GHz, koło doby się renderowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Fajnie ale mi sie wydaje ze lepiej go scisnac o te 10-15 ale w calosci :) w sumie to sie nie znam ale chyba lepiej. (nie gniewaj sie za scisniecie Twojej pracki) :) edit: tylko kola zostaw normalnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Fajna animka ale wystarczyloby gdyby trwała 20-30 sekund bo teraz taka nudna jest jak autko się ponad minute obraca w jedną strone :) Samo auto mi się podoba chociaż ten przód... ale to juz inni powiedzieli :) A co do materiałów to nie wiem czemu sie przyczepili, jak dla mnie moga zostac takie jakie są, wkońcu to tylko koncept i realistyczny nie musi byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 no tak ale wyglada jakby byl z plastiku matowego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Allucard Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Bardzo ładny modelik mnie się podoba właśnie z oryginalnym przodem a nie z jakimś pyskiem mopsa, Wiadomo prowadziło by się to ciężko ale kto by się tym martwił przy takiej Furze. Materiały faktycznie troszkie plastikowe. Zapytam z ciekawości 3Dart czy przypadkiem twoim natchnieniem nie był Aston Martin DB9 i pytanie 2 zastanawialiście się ile taki sprzęt by kosztował jak by juz ktoś go zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2009 Allucard - nie wzorowałem się na żadnym samochodzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Na żadnym? Nie gadaj że sam wymyśliłeś koło po czym umieściłeś je, po dwie sztuki, na każdym boku odpowiednio uklepanego pudełka. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2009 prrrszalony - może dla ciebie to niemożliwe wymyślić coś takiego :] burn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Jak to niemożliwe? Możliwe, skoro jest :P Zapomniałem dodać, że bardzo mi się podobają Twoje pomysły. Zwykle wolę patrzeć na niszczone starocie, a te wypięknione renderki współczesnych modeli omijać, ale w przypadku Twoich samochodzików jest inaczej. Brakuje im tylko dobrego zaprezentowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2009 no rendering u mnie leży ale pewnie bardziej bym się postarał jak bym nie pracował na laptopie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 zauwazylem wlasnie jedna niedogodnosc, boczne szyby sa bardzo niekomfortowe sa bardzo waskie....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Dart Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2009 yoo, zrobiłem dzisiaj nowe renderki mam nadzieje że trochę lepiej będą prezentować concept :P peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktotam1 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 fajnie nawet, chociaz tył auta jako design - srednio mi leży. bardziej bym poleciał w coupe niż hatchback (czy coś w tym rodzaju) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Troszke ten przód zbyt masywny, ale ogólnie gitara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi