Master Kiełbaster Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Swoją pracę pt. \"Anielica na sprzedaż\" stworzyłem sam. Inspiracją do niej były wyprawy do supermarketu - świątyni konsumpcji. Pracę zrobiłem w : 3ds max 6 z pluginem Shag Hair, tektury zostały namalowane własnoręcznie w Adobe Photoshop 7.0. [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > Master Kiełbaster] [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > Master Kiełbaster] [Wyedytowany dnia 4-7-2004 > Master Kiełbaster] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Powodzenia Master... Narazie dobrze Ci wychodzi :) Nie licząc włosów...(mam nadzieję, że je zrobisz = wymodelujesz/sfurujesz...) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 I nie licząc ust... jakoś jej tą dolną wargę wywaliło... no i ewidentnie brakuje detali ale na nie przyjdzie czas, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Marzec 2004 Autor Share Napisano 31 Marzec 2004 Włosy zrobię 3d o ile uda mi się ujarzmić demo shag haira (jeśli to się komuś udało to bardzo proszę o kontakt na u2u :) ). A co do detali to jakich dokładniej brakuje? Tu mikro nano update: Teksturę zrobię od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 zmniejszyłbym trochę tęczówki i dziurki w nosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Doprawdy ta teksturka przeszkadza w oglądaniu. Wszyscy wiemy że to ładna dziewczyna! Chyba za nisko zrobiłeś jej szczękę (tuż przy bródce). I UCHO- jakieś takie rozepchane. Możesz wrzucić czysty model z frontu i z boku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Rendery bez materiałów: Możesz zaznaczyć co poprawić ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 wydaje mi się że szyja jest za szeroka, ucho zniekształcone, dziurki w nosie troszkę za duże, bródka za szeroka (a może nawet cała żuchwa) - jeśli to ma być realizm (?) a jeśli ma być podobna do tej na zdjęciu to jeszcze kilka rzeczy ale i tak nieźle Ci idzie, przynajmniej jesteś aktywny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Podobnej do tej na zdjęciu nie mam szans zrobić, staram się tylko zrobić coś człekokształtnego :) i wmiarę realistycznego. Ucho faktycznie było zniekształcone, teraz jest chyba troszkę lepiej, dziurki w nosie i bródkę zmniejszyłem. Szyja się zmieni jak będę przypasowywał głowę do reszty ciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hikoo Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 jezeli nie chcesz odwzorowac idealnie referencji, to pierwsze co sie rzuca w oczy do poprawy : - usta (taki nijaki ksztalt; wiecej detali; i zrob bardziej pelniejsze, glownie gorna warge) - nos nie wiem co w nim jest nie tak, ale jest ;p ( proponowalbym znalesc jakas refke z ladniejszym nosem ) - luki brwiowe ( moim zdaniem za szybko opadaja w dol, nadajac jakby mimice smutku, tymczasem oczy sa powazne co nie pasuje do siebie ) - dolne powieki oczu ( wiecej detali, szczegolnie tuz przy wewnetrznym zlaczeniu z powieka gorna ) sie rozpisalem, ale to wiesz moge sie mylic :D jak cos to olej mojego posta eheheh pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Efekt sześcio dniowego skrobania :) (jest to ciało w wersji pre alpha) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Zejście łopatek za za daleko - przybliż je do siebie musisz łokcie uwydatnic:D Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 z tymi zebrami to przesadziles :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 mila buzie wymodelowales :) mi sie podoba no pare poprawek wytkneli ci poprzednicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 glowka jest fajnie wymodelowana :D hmm a cialo... musisz troszke poprawic :D Nogi sa za cienkie, rece chyba tez:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Fenks for koments :) Mikro update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 bardzo fajnie to wygląda. Ciało nie za chude co jest ieststy popularne. Poporostu prawdziwa kobita :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Nie jestem Rubensem :) Zresztą anioł z nadwagą nie oderwał by się od ziemi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Stopy maja platfusa :D Z długie ś amoim zdaniem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Aż tak to widać ? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 No nie wiem czy aż tak .. ale chciałem się do czegoś przyczepić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość David-78 Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Moim zdaniem to z lewą nogą jest coś nie tak,no i jak wyżej już ktoś wspomniał ma płaskostopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Fenk for replaj end nał ... Updacik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Fajowo tylko szyja za dłuuuuuuuga :) czekam na updaty, fajnie to robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 No i troszkę za gruba też .. ta szyja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość $David$ Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Oprócz tego,że szyja za długa i za gruba to oczy są jakieś wyłupiaste,no i jeśli ma ona wyglądać naturalnie to moim zdaniem wygląda ona jak plastykowa lalka.Ogólnie zajebiście to Ci wychodzi.Pozdrawiam i czekam na update\'y.Zauważyłem też,że ma zadługie palce u nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Nie wiem czemu, ale wydaje mi się,że ma troszkę kanciaste u dołu piersi. Jakby ścięte czymś ostrym :P Może tak ma być, nie wiem. Ogólnie w porządku, chociaż nie jest ona w moim typie :( Pozdro Salvator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Piersi poprawiłem dodałem skrzydła: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Stopy i kolana poprawiłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 mnie te zebra nadal smiesza -> taka troche baba przy kosci, a ty jej zebra ;)... i w ogole, smiesznie wyglada, bo caly model jest smooth,a tutaj takie 3 smugi :/... tak nawiasem, to ciekaw jestem czy ktos zdobedzie sie na cos oryginalniejszego niz koles/baba z piorkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Według mnie szyja jest za długa i głowa za wielka - reszta ok. Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Teraz lepiej? A co do orginalności to anioł to facet/babka ze skrzydełkami i nic orginalnego się nie wymyśli :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Ma wyraz twarzy, jakby stała czekając na rostrzelanie przez hordę rozbestwionych i żądnych gwałtu czortów ;P Swoją drogą przypomniałem sobie, że miałem cię pochwalić za anatomię stóp, bardzo dokładnie odwzorowałeś palce. Mógłbyś ją pokazać pod lekkim kątem, bo od frontu trudno ocenić jej kształty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Fenks for koments :) Wyraz twarzy się zmieni... kiedyś Updaciątenieczenieczko: Zrobił bym włosy gdyby demo shag haira na to pozwalało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Sukieneczka nawet fajna, chociaż jeszcze trzeba ją gdzieniegdzie przybliżyć do ciałka. Nie wiem, czemu, ale wciąż kojarzy mi się z transwescytą... może to przez wyraz twarzy ;P Ogólnie robisz dużepostępy (nawet za duże) Pozdro Salvator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 Skróć stopy! I będzie si! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garfield_junior Napisano 12 Kwiecień 2004 Share Napisano 12 Kwiecień 2004 stopy faktycznie nieciekawe :P i pokaż jakieś próby z włosami, bo łysa strasznie głupio wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Nie mogę zrobić włosów bo moja wersja shag haira coś jakoś dziwnie działa i resetuje się co 15 min :(. Jak ktoś miał taki problem i go naprawił to proszem o kontakt na u2u. EDIT EDIT EDIT ETC letki retusz twarzy i stopów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Powiększ skrzydła i popraw te stopy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Myślem że takie skrzydła jej wystarczą. Co jest nie tak z tymi stopami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 bardzo ladna sukienka :) niezle ci faldy wyszly skrzydelka jakby troche za male ale terexturka piorek mi sie bardzo podoba stopki do poprawy sa w sumie ladne ale ... wygladaja tak jakby jej reumatyzm czy jakies inne chorobsko stawow powyrecale ( w sumie tylko paluszki popraw /// i zoptymuj twoja stronek pod opera browser ;) /// kocham asci art ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 mi tez sie sukienka bardzo podoba ale chyba trzeba bedzie dolozyc do niej jakies szeleczki bo inaczej bedziemy mieli prace for adults only:D skrzydelka sa rzeczywiscie za male... Ogolnie rzecz biorac kawal dobrej roboty [piwo] !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Thx za komentarze. Skrzydełka się rozrosły o kilkanaście %, szeleczki dodałem a do stóp to muszę lepszych referek poszukać :( A stronka to w jaki sposób jest rozoptymalizowana :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 hmm tak patrze ona ma strasznie grube kostki mysle ze to psuje calosc moge sie jednak mylic a praca jak juz pisalam bardzo mi sie podoba ( jak sobie tam chcecie bez szeleczek bylo ladniej jak dla mnie ) stronka leci pod IE calkiem ladnie ale pod opera ma problemy ( sczegolnie reklamy lycos´a mi lata ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 a stopami tak sie nie przejmuj sama sie nad nimi biedze ;) no to na 3dtotal znalzlam a tu tutek o lapkach tyle ze do maya ale co tam zawsze mozna podpatrzectutek o stopach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Thx właśnie z tego korzystałem :) tylko trochę większych wziętych z www.3d.sk . Ty robisz anioła ja anielice może się stopami wymienimy :DDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Fajniutkie skrzydełka i sukieneczka :), ale daj spokój z takimi ramiączkami ;), myślę że spód powinieneś również zróżnicować. Poniżej masz taki rysunek poglądowy/propozycję. Miłej pracy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 heh ja robie anioly meskie i zakochane w mezczyznach raczej damskich stop nie bede robic moze jakies znajde w moich starych modelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 thx Gotham zaraz poprawię. MeG chodziło mi o prawdziwe stopy a nie wymodelowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Zaraz się rozciągnie w czasoprzestrzeni ~1 dzień dzięki wspaniałej stabilności paint moda :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi