Napisano 1 Kwiecień 200420 l Tak sobie dziubię po godzinach i uznałem, że pod Waszym okiem będzie mi łatwiej, bo zawsze mogę liczyć na motywację i krytykę... jeszcze duużo cięcia i gięcia przede mną... na razie jest tyle...
Napisano 1 Kwiecień 200420 l Autor no i taki dupny teścik z szybkimi proceduralami.. do mapowania jeszcze kawał drogi..
Napisano 1 Kwiecień 200420 l Originally posted by gollum Jak narazie, piknie Piękni to na razie nie jest. Dopiero będzie... jak praca zostanie dokonczona (?) Pozdrawiam
Napisano 1 Kwiecień 200420 l Autor Praca zostanie dokończona ... bez obaw :) Wiem co robię i dzięki za wsparcie... siatki na razie nie daję bo spory tam bałagan i tylko wam w głowach namieszam... jak ją na końcu wyliżę, to pokaże razem z modelem i ew. wprowadzimy jeszcze jakieś poprawki...
Napisano 3 Kwiecień 200420 l ladnie wykonany model, fajnie nalozone texturki, bedzie super, bo jusz jest fajnie....
Napisano 3 Kwiecień 200420 l Mam pewne uwagi do welonu - strasznie wysoko podniosł jej głowę z tyłu przez co wygląda jakby miała jakis kask:) Może nieco bardziej go pomarszczyć i jednak obniżyć calośc? No i chyba powinien bardziej rozkłądać się na ramionach ale rozumiem ze ten feragmet jest jescze niedokonczony. Razi mnie też troszkę źe nie ma on grubosci, co widac na widoku z tyłu, w końcu to rzeźba ma być ;-) Pozatym fajnie - planujesz sam model czy jakąs scenkę z kapliczką i otoczeniem?
Napisano 3 Kwiecień 200420 l zaiste atrakcyjny model idzie wielkanoc a on mi sie tak bozonarodzeniowo kojarzy, zaiste, tak...
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Daj jej może dwustronny materiał, hmm? I popraw ten welon, czy co to tam jest.
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Autor materiał dwustronny jest... nie pękaj Fafex... a co do welonu, to będzie poprawiony... spoko
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Aha, czyli po prostu jeszcze druga strona jest niewymodelowana. A szkoda. Czekam na resztę. Pozdr
Napisano 10 Kwiecień 200420 l Autor oj Fafex fafex... nie kombinuj już, bo Ci nie idzie :) bez urazy... Dzięki za miłe komentarze... pozdrawiam świątecznie! co do pomysłu na scenkę... mam dwa wyobrażenie w głowie.. albo zrobię takie realistycznie odzworowanie, łącznie z jakimś tłem, kamiennym postumentem, itp. ale obawiam się, że mołoby być dość zimno. Drugi pomysł, to takie kolorowe, kwieciste i \'dobre\' co kolwiek by to miało znaczyć... i to mi się chwilowo bardziej poodba... zobaczymy jeszcze...
Napisano 10 Kwiecień 200420 l UUU bardzo ladna praca. Ciekay pomysl...chyba tego jeszce nie bylo na forum ?? Mamy w koncu cos z Jasnej strony a nie ciagle zombi, potwory, kosmici etc. :) Pozdrowienia i Wesolego Jajka ;)
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor Zależało by mi na konstruktywnym komentarzu... Nie co do modelu, bo przecież jakoś sobie z tym poradzę. Raczej co do finalnej pracki... tzw. Finished Works.. jak byście to widzieli? Jaki klimat czujecie, jaka sceneria, jeśli w ogóle jakaś, co ze światłem... ciekaw jestem waszych wyobrażeń.... czekam niecierpliwie na posty!!
Napisano 15 Kwiecień 200420 l tiaaaa kadza ci tu chłpcy i posty sobie nabiają:)) No to ja wedla zyczenia: zdaje się, ze troszke posypałes proporcje. Myśle tu o głowie przede wszystkim. NIe mam referek dla porównania, wiec nie wiem czy sie czasem nie myle, ale na moje oko to głowa i przyległości są zbyt mocno wyciągniete w góre. I druga rzecz to \"płaskość\" tej figurki. MOże to wina oświetlenia, ale mam wrazenie że jest troche \"batmaniasta\" tzn. rekawy są tak samo grube jak korpus......mam nadzieje,z e mnie rozumiesz no ale wiem, ze to dopiero poczatek, wiec ..........\"czekam na update-y\":P jest nieźle:)) Pozdr
Napisano 15 Kwiecień 200420 l a finalna sceneria..........mnie to od poczatku w głowie buduję bieszczadzka kapliczke. I to ta z tych starszych. Wyzwanie jak nie wiem, sczególnie w teksturach
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Bry Panie Kris Pozwole sobie na przedstawienie paru pomysłów, może któryś się będzie podobał. Pomysł 1: Wstawiłbym tą matule na miejsce tego pomnika który jest na zdjęciu poniżej. Kadr panoramiczny, kamerka troche w dół. Postać umieścił po lewej stronie tak jak na fotce. Ogrodzenie i krajobraz z górami (i może chmurki w tle?). Generalnie jakaś ładna panorama. 1 plan może w 3D reszte dopracować w PS. Balans kolorów, zależy jaki klmiat chciałbym uzyskać. Dodać dużo kwiatów w pobliżu posągu żeby było czuć że jest miło, przyjemnie i ciepło. Tak bym zrobił :). Pomysł 2: Kościól, widok z frontu na matule. W dolnej części kadru głowa pana młodego i pani młodej ;). Kolorki spokojne + promienie słoneczne wpadające na statuetke gdzieś z boku kadru. Może to nie jest zdjęcie które by to obrazowało ale chwilowo nie mogłem innego znaleść :(. Pomysł 3: Wejdź na http://www.msjdominicans.org/MarieYvonne/index.htm (jest pare fotek). Wybrałbym najlepszą fote i zrobił coś na wzór tego (tzn podobne otoczenie. Po czym przerobił na klimat mocno fantasy, dodatkowo w ps dodać efekt \"plastyczności\". Chciałem dać Ci concepty (kolorystka/klimat) jakie znalazłem szukając conceptu dla siebie na bitwe ale nie znam autorów więc jeszcze złamie jakieś prawa autorskie więc tego nie robie. bądź taka fota: To na razie tyle. Jak już widziałeś te foty to sory :(. Pozdrawiam i czekam na update.
Napisano 15 Kwiecień 200420 l Autor dzięki wielgachne pionier.... zdjęcia są fajne... nie znałem... wykożystam do światła i tekstur na pewno.. co do pomysłu to nawet fajno... ale myślę że ciut bardziej pojadę
Napisano 17 Kwiecień 200420 l Kris kapliczkę można pokazac na mnostwo sposobow, zależy jaki klimat chcesz nadac pracy. Mysle ze ciekawie wyglądalo by przedstawienie jednej z kapliczek jakie stoją w zaniedbanych podworkach-studniach na pradze. Cieakwy bylby kontrast takiej odrapanej postaci i kwiatow, wstązek ktorymi są cześto dekorowane przez lokalne starowinki. ale to juz pomysl na całą scenę jest:) Standardowy jest dosc pomysł na kapliczke stojaca na rozdrozu, zbliżone do tego co pionier pokazal na 1 fotce. Wzbogacilbym ją w drzewa na 2 planie zeby wydobyc ja z tła, cos takiego jak na obrazku ktory załączyłęm - oczywiscie wszystko kontrastowe i czarno biale. Mozna tez sic w 2 stronę . lekki surreal gdzie posac niemal ginie w chmurze kwiatowych płatków, praca kolorowa, wesola itd...:) Trzymam kciuki i mam nadziej ze z tematu duzo wyciągniesz:)
Napisano 2 Maj 200420 l Autor nie mam czasu w tej chwili dla matluli, ale żebyście nie myśleli że o niej zapomniałem, wrzucam kawalek bezkształtnych (tymczasowo) pleców.. pozdro