SCORPI Napisano 23 Grudzień 2002 Share Napisano 23 Grudzień 2002 Do¶ć póĽnio przyst±piłem do bitwy... Dopiero gdy kolega podsun±ł mi pewien pomysł, chwalił się w klasie swoimi czołgami tworzonymi w paincie. Od razu odpaliłem maxa i zacz±łem tworzyć swój... Dało to też pocz±tek pomysłu z uczestniczeniem w tej bitwie... Scena ma wygl±dać mniej wiecej w ten sposób: powiedzmy że jest rok kilka tysięcy który¶, na dnie oceanu odkryto dziwny pojazd, czołg z III Rzeszy... Holowniki przyczepione do czołgu o¶wietlaj± go swymi refrektorami... Pierwszy model zd±żyłem już zrobić, i okryłem go muszelkami :) jeszcze została reszta... Chciałem wcz¶niej zamie¶cić już to na forum, wtedy kiedy zacz±łem, znaczy się 2 dni temu... ale nie wiedzieć czemu forum nie działało... no ale szybko nadrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 23 Grudzień 2002 Share Napisano 23 Grudzień 2002 Hehe, ale oble¶ny:D. No fajny pomysł, modelik też. Tylko pospiesz się bo masz niecałe 2 tygodnie. Pozdrawiam: Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 23 Grudzień 2002 Share Napisano 23 Grudzień 2002 rewelacja! w jaki sposób zrobiles te muszelki? wyglada naprawde realistycznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 23 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2002 No i wydłubałem z maxa kawałek holownika... Narazie są to tylko chwytaki, ale jutro może pojawi się coś więcej... A i sory za te kropki czarne między miejscem zetknięcia się oiektów... zlikwiduje je, ale póżniej, żeby niepsuć elastyczności w tworzeniu wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 23 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2002 No i dodałem kolejny elemęt... Będzie jeszcze ich dużo. Zresztą widać chyba, że dużo brakuje, no i troche detali. Mam nadzieje, że zdażę przed terminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 24 Grudzień 2002 Share Napisano 24 Grudzień 2002 ponowie tylko pytanie Adamkosa: jak zrobiles te muszelki?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 24 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2002 No dziś rano przez godzine tyle zrobiłem :P ale ciągne dalej... Co do reszyt to zrobie jeszcze mu taką odstającą główke, taką na wzór battle droida ze Star Warsów epizod I... Dość mała będzie w porównaniu z resztą... tyle, że szyjka bedize długości tak miejwięcej 1/3 całości. Wogóle to ogólnie ma wyglądać jak ten mały holownik z gry HOMEWORLD, ktoś kojaży? Bo głównie na nim sie wzoruje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 24 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2002 Aaa... i co do muszelek :P bo ktoś sie pytał... Znalazłem nad morzem! Prawda, że ładne? Mając 14 lat ma sie czas... A tak serio to są poprostu sfery, liczba scianek każdej to max. 10 ( chodzi o obwód, czyli dośc kańciasty) przy tych miejszych troche mniej... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 24 Grudzień 2002 Share Napisano 24 Grudzień 2002 czołg idstny wypsa, muszelki rewelacyjne tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 24 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2002 No i zrobiłem tę \"główke\", co wcześniej wspominałem.... teraz tylko przyczepić do reszty, i bedzie prawie całe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 24 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2002 No a tu już widać prawie całość... Kilka jeszcze detalów, i musze tył wykończyć, oraz teksturki... No i czekam na komętarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 24 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2002 Drobne zbliżenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 24 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2002 No na dzisiaj daje sobie spokuj... Czekam na komentarze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 A tu już oteksturowane, tylko główka jeszcze nie... Wogule się zastanawiam czy nie zmienić tej teksturki... Np torche wygładzić, dodać refleksji, no i kolor taki bardziej brazowo jasny, nio i czekam na uwagi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 25 Grudzień 2002 Share Napisano 25 Grudzień 2002 eee...wiesz osobiscie to widzialem to w innej tonacji kolorystycznej :D:D...nie umiem teraz okreslic jakiej ale jakos to mi nie pasuje :)...moze cos z bieli :)...tylko przybrodzic...troche rdzy itp. ale moge sie myslic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 No i już w skórce calutki :) ale chyba zmienie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 zmieniłem troche cienie.... ale niewiem które lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 Noo i puszczam rendering całej sceny... no brakuj jeszcze oświetlenia, bąbelków powietrza, mułu piachu i rybek, śiwatła relfektorów, flary :) mam nadzieje, że się nie zawiesi i, że rano będą już wyniki... a jak tak to umieszcze... ale jeszcze dużo zmienie :P. Zastanawiam sie ciagle nad teksturkami tych holowników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 ozesz Ty w morede... :o ladnie... nawet bardzo... :D co do cieni... bardziej mi lezy pierwsza wersja dodasz jakis bump? nity i te sprawy? moze jakies zadrapania lakieru? pozdrowki keep it up! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 He he, boms, dzięki... nity dodam :) a tymczasem wysyłam to co sie wyrenderowało... ( czas 51:25, scianki 2.340.030, obiektów 554) a co do cieni... to pierwsza wersja może gubić kolory jak wtopię w ciemną otchłań wód oceanu... ale jeszcze zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 a i jeszcz jedno, faktycznie zapomniałem o bumpach... dzięki za przypomnienie... nio i troche jeszcze poździeram sreberko... ...JAK na 14 latka to dobrze czy nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 jasne, ze dobrze... :P BTW, (pytam chyba 3. raz :mad: ) jak zrobiles muszelki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 boms ja ci pospiesze z odpowiedzia, a slyszales o takim narzedziu jak scatter? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 thx, Crash... a i owszem... :P slyszalem... :) po prostu myslalem, ze to jakis plug-inek... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 Brakuje jeszcze Volume light, planktonu i innych takich syfów... a, Crash dzięki za wyręczenie mie w sprawie muszelek... FAktycznie to scatter, w różnych ustawieniach, Area, Even i Skip N.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 Odchyliłem mu główke... lepiej czy gorzej??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 wiesz co, ale tą antenke to jednak przydalo by sie odciac, wiesz no jednak pare lat pod woda to ze stali nie wiele zostaje, a przynajmniej z takiej cienkiej antenki.(przyklad titanic), dno morza widac ze prostokatne bo za blisko sie koncz, a po za tym to calkiem fajne, pozdrawiam, nie chwal sie tak wiekiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 Y.. troche zmieniłem ogulny wygląd sceny... troche jasniej teraz jest... może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 zapowiadalo sie swietnie a tymaczsem jest na 2+ scena ma ogromny potencjal, musisz sobie tylko z tego zdac sprawe, bo moze byc nawet na 5+. Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrik Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 czy te cholowniki lepiej nie wygladaly by bez tych \"glow\" ??? czolg jest masywny wiec powinien chyba osiasc w piasku. brakuje tez jakichs roslinek czegos takiego jak \"trawa morska\" :) w tle. ten ciemniejszy render jest chyba lepszy, tylko powinien miec jasniejsze tlo ( takie morskie zielonkawe ;). no i oczywiscie brakuje caustica, bez pozadnego caustica nie moze byc scen podwodnych :) fajne oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 garsc rad bez slow :D chcialem ci tylko pokazac jakie oswietlenie mogloby byc ciekawsze, aha i nie smiejcie sie bo robilem to w 5 min :) Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 Eh.. kulcze crass... nieźle mie skrytykowałeś... 2+... takie oceny to tylko z histy sie zdażały :( nio ale pokombinuje coś... zmienie obiecuje... ale jakbym sie decydował na ciemniejsze napewnio nie bedzie efektu cactiusic.... prziecie kikla tysięcy metrów pod powierzchnią wody castiusic już niknieje no nie? dla tradycji umieszczam renderink... większy odpowiednik wcześniejszego... to na 2+... ale zmienie jeszcze dzięki za krytyke... oto chodzi przecie... i czekam na jaśniejsze uwagi... co do antenki jeszcze zdąże popsuć :P... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 yyy troche to dziwnie wygląda to co zorobiłeś crass... jakby ktoś to pomazał gąbką... i wgyląda jak choinka świąteczna... zadużo pod nią chyba siedziałeś... nio i zadużo bajek, szczególnie o rudolfie tym reniferze z świecącym nosem :) mam lepszego pomysła... bedzie dobrze :) jeszcze sie wygrzebie... odratuje wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrik Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 skoro czolg jest kilka tysciecy metrow pod woda to ten jasniejszy render odpada , ten ciemniejszy tez - bo na takiej glebokosci jest ciemno jak w dupie ;) dodaj caustic ( no i volume light ) i zobacz jak to wyglada. btw. jak czolg ( z III rzeszy ) mogl sie dostac na glebokosc kilku tysiecy metrow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 mogl, wiesz no po 3 wojnach atomowych usytuowanie wod sie zmienia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrik Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 po 3 wojnach atomowych nie ma wod :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 heheheh za duzo bajek :) coz nie ogladam duzo telewizji, a image zrobilem na szybko zeby ci pokazac jak moglbys ew. rozmiescic swiatla zeby bylo ciekawiej, a i tak przy okazji dorzuce krytyke mojej dziewczyny ktora z grafika komputrowa nie ma nic wspolnego :) Zgadza sie ze mna, znaczy modele qll, tekstury z poczatku tez natomiast kompozycja wedlug niej wyglada tak: jakis zartownis wyjal czolg z morza i wrzucil go do 5 metrowego basenu na ktorego dnie ktos namalowal piasek. TAkze zastanow sie nad tym, jak juz mowilem ma potencjal, a to juz duzo. Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 26 Grudzień 2002 Share Napisano 26 Grudzień 2002 quote: \"i wgyląda jak choinka świąteczna... zadużo pod nią chyba siedziałeś... nio i zadużo bajek, szczególnie o rudolfie tym reniferze z świecącym nosem\" A, moze i masz jakies predyspozycje ale brakuje ci umiejetnosci dyplomatycznych i troszke samokrytyki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2002 Hej, od krytyki to wy panowie jesteście a nie ja :) inaczej bym tu swoich prac nie umieszczał :P ej, ale fajnie, że nawet swojej dziewczynie pokazujesz moje prace... pozdrów ją :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 bez odpowiedniej dozy samokrytyki zadna krytyka nie pomoze :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 27 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2002 co do samokrytyki tio inio wsumie też prawda... :( ale rzochmurzmy sie... jakoś bedzie... może :) co do twojego modeliku też jes spoooox... tylko teksturek się nie moge doczekać... życze powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 27 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2002 A o to baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wstępny rędering... może jeszcze niewidać o co dokłanie mi chodzi... jak ma za niedługo dokładnie wyglądać... dość dużo jeszcze do zmienienia... ale już lepiej od wcześniejszyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 zdecydowanie lepiej, tylko nadal za ciemno jak na takie glebiny, czekam na kolejne poprawki, greetz KU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modest Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 no niezle :) mowisz, ze na dzisiejsze rano bedziesz mial to gotowe :)? acha, od ilu lat sie bawisz maxem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 27 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2002 NO jeszcze niema skończonego... Musze jescze poustawiać troche z mgłą i dodać kilka rzeczy... a i chce umieścić takie stare zardzewniałem koło po lewej... może być? A co do ile już w maxie siedze... jakieś 4 lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 zadziwasz mnie co raz wiecej podobienstw do siebie u ciebie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 27 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2002 W troche innych kolorkach... znaczy jaśńiejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 27 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2002 I jak :P jescze gorzej czy lepiej już??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 Ładniej napewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 mala uwaga... czolg nadal jest w basenie a przynajmniej najwyzej na glebokosci 10-20 metrow, czyli nie bardzo sie to pokrywa z tym co wczesniej mowiles Greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi