MF Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 (edytowane) Witam, Wip start, zebrawszy referencje od razu zająłem się najważniejszą częścią tego pięknego auta ;) więcej wkrótce. aha i dla krejzoli: http://wyszolmirski.com/forums/spider/090801_001_siata.jpg Edytowane 1 Sierpień 2009 przez MF
Gość User190 Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Ładne,... ale czy nie wystarczyłoby dać displacementa (wydaje mi się, że to dość mały element w stosunku do całości).
MF Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Napisano 1 Sierpień 2009 Ładne,... ale czy nie wystarczyłoby dać displacementa (wydaje mi się, że to dość mały element w stosunku do całości). Burn in hell ! :D A tak poważnie... dobry displacement jest dobry gdy się go wypali z high mesha, szybciej jest wymodelować albo wyskalpcić niż go malować :) ... Więc na jedno wychodzi. Ale mniejsza o to, jest ważny powód dla którego nie zamienię tego elementu, odegra ważną rolę :) Pozdrawiam
Oleksiak Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 mocny poczatek,pozdro heh... a kysz demonie. :P Bierz przykład z kolegi Eden'a jeśli chodzi o cierpliwość (i nie tylko ;) ) i jeżeli uda Ci się zrobić model z tak wysokim detalem jak teraz mówisz to miej ram w pobliżu duuuużo ramu :D Ale tak jak już wcześniej pisali ludziska chyba nie potrzeba aż tam się męczyć nad duperelkami ;) tak czy siak ładne i tylko czekać na więcej.
Gość User190 Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Burn in hell ! :D A tak poważnie... dobry displacement jest dobry gdy się go wypali z high mesha, szybciej jest wymodelować albo wyskalpcić niż go malować :) ... Więc na jedno wychodzi. Ale mniejsza o to, jest ważny powód dla którego nie zamienię tego elementu, odegra ważną rolę :) Pozdrawiam Aj, chyba, że to tak ;) A tak na serio, jeśli miałbyś czas spróbuj sobie na szybko w photoshopie zrobić taką b&w mapkę - naprawdę mam wrażenie, że zajęłoby Ci to 5 minut i wyglądało niewiele gorzej :)
D4D4L Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Wow... mam nadzieje ze masz duuurzo ramu.... przy takich siatkach bedzie ci potrzebny ;) A pozatym to fajni :)
rallyman Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 ładniutki ten Spiderek, nawet nie wiedziałem że wypuścili SCUDERIE Spidera :) czekam na upy no i jak reszta ciekaw jestem jak będzie z detalem :D:P
hkropinski Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 życzę przede wszystkim WYTRWAŁOŚCI w dalszym modelowaniu:) a skoro przywiązujesz ogromną uwagę do takich detali jak pokazałeś to moje pytanie chyba nie będzie nie na miejscu - ta szóstka ma być taka pogięta? Pozdrawiam
MF Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Napisano 4 Sierpień 2009 (edytowane) Ok to jedziemy, nie miałem dużo czasu ale trochę udało mi się wyskubać. Najpierw parę odpowiedzi: Eden-3d - Thanks :) M@Ti - Marudzisz :) D4D4L - Nie takie rzeczy się robiło na 256 mb ramu i było dobrze ;)... hkropinski - teraz jak patrzę na tą 6 to coś z nią jest faktycznie nie tak, ale to detal ;)... Renderów samego modelu nie będzie, nie chce tracić na to czasu, więc daję stare dobre screeny: W międzyczasie testowałem shader carbon fiber, który przyda się później: Pozdrawiam Edytowane 4 Sierpień 2009 przez MF
kamil.ochel Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Grubo! :) super detal bedzie jak sadze i carbon ładny
javor Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 oj chyba chamfery robisz za duże i linia górna zderzaka wygląda na krzywą :P
JohnZi Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 javor prawde Ci powie... sam dol zderzaka tez ma jakies wgniecenia
kliment woroszyłow Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 a fuj! Tomek..przeszedłeś na ciemną strone mocy...żal....ty kryptopacyfisto...a gdzie militaria!?
Gość User190 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Czekam z niecierpliwością na finał - muszę zobaczyć to logo na karoserii ;) :P
RA Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Bardzo lubię takie modele jak ten znaczek. Nie chodzi o szczegół, ale o sposób zrobienia. :) Model samochodu skomentowano, nic odkrywczego tu nie dopowiem. Fajny karbon.
dynia Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 no ładnie się zaczyna czekam na kolejne screeny
Rekomendowane odpowiedzi