simonhc Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 (edytowane) Witam, przedstawiam projekt zadaszenia juz istniejacego basenu. Dom klienta jest w "murze pruskim", pomysl polega na odwroceniu sytuacji i zastapienia zastrzalow i belek otworami. Prosze, komentujcie Edytowane 1 Listopad 2009 przez KLICEK
kamil.ochel Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 super pięknie ładnie ale mam jedno ale :P kieliszek to chyba dla jakiegoś wielgusa!
simonhc Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Napisano 29 Sierpień 2009 super pięknie ładnie ale mam jedno ale :P kieliszek to chyba dla jakiegoś wielgusa! Dziekuje za komenty. Kieliszek jest w dobrej skali. Swiecznik jest o 60% wiekszy niz standard (na zyczenie;) )
Bielik93 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Podziwiam Cie stary. Materac i ta wielka donica po lewej troche mi ne pasuja ale to takie moje upatrzenia male. ;]
kamil.ochel Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 No teraz widze :P bo tam dalej jest kielon. to w takim razie jakie wymiary ma ten stolik? 20x20cm? bo coś mi w nim tylko nie gra
simonhc Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Napisano 29 Sierpień 2009 No teraz widze :P bo tam dalej jest kielon. to w takim razie jakie wymiary ma ten stolik? 20x20cm? bo coś mi w nim tylko nie gra 30x30cm:) Przyznaje ze przez te swieczniki giganty oko zaczyna bladzic:P Dziekuje wszystkim za komentarze i mile slowa.
WAKi Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Jestem na forum dość nowy i nie wiem czy wypada pytać o takie sprawy... ale czy autor byłby tak dobry i uchylił rąbka tajemnicy: jak długo w przybliżeniu pracowałeś nad tym? (od czasu rozpoczęcia, aż do wysłania do klienta; nie wnikam ile zajął modeling, przygotowanie materiałów, post produkcja itp.) Po prostu mnie wgniotło i zastanawiam się w jak głębokie kompleksy mam wpaść... a pomysł z kulką po prostu genialny.
simonhc Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Jestem na forum dość nowy i nie wiem czy wypada pytać o takie sprawy... ale czy autor byłby tak dobry i uchylił rąbka tajemnicy: jak długo w przybliżeniu pracowałeś nad tym? (od czasu rozpoczęcia, aż do wysłania do klienta; nie wnikam ile zajął modeling, przygotowanie materiałów, post produkcja itp.) Po prostu mnie wgniotło i zastanawiam się w jak głębokie kompleksy mam wpaść... a pomysł z kulką po prostu genialny. Dzieki, dzieki! Calosc(szkicowanie i rozkmina bryly+modeling+rendering) 2 dni z przerwami na rolki i kolacje z dziewczyna Czasy renderingu jak dla mnie przyzwoite ok 1h na kazde ujecie, post drugie tyle. Pozdrawiam P
blomd Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 2dni? to bardzo szybko się z tym uporałeś :) A ten dom na drugim planie to zdjęcie, czy model 3d?
hcpiter Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Super wizualizacje :) Widac ciekawy klimat i fajne swiatelko !
Czeczen Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Uważam, że trawa jest zbytnio szpilkowata. Pozdro
WAKi Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 2 dni, o kruca piii piiiii piiiii! Ja w nieporownywalnie cienszej jakosci wydalam w najlepszym przypadku 1 still dziennie. Fakt moj zasob bibliotek jest zaden, umiejetnosci takie na ile pozwala praca pol na pol arch/viz, ale wciaz... poszedles ogniem...
simonhc Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Nvidia- 2x xeon quad 2.83, 16GB ram, v ray- sety ir+lc( ir default medium, lc 3000 subdivs, s.z.=0,01, Mitschelnetravali+adaptiv QMC) Czeczen- racja, bede pracowac nad tym(pojde raczej w proxy a moze zainwestuje w grassowy plu) Waki- dziekuje:) Ogien bedzie na budowie:) Powinni skonczyc przed zima. fenks wszytskim za komenty
Tores Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Bardzo mi się podobają. Mają klimat i mimo, że widać, że to render to obiekt został bardzo dobrze przedstawiony.
comander_barnik Napisano 26 Sierpień 2010 Napisano 26 Sierpień 2010 2 XEONY i 16 ramu? Taa i to ja rozumiem, wtedy można mieć szybko podgląd całosci i szybko wprowadzać korekty, nie czekać 2h na przeliczanie szkieł i odbić, nie mówiąc już o crashach. Pogratulować ciężkiej pracy i umiejętności.
Rekomendowane odpowiedzi