TM... Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam, wrzucam wizualizację kuchni zrobioną w wolnym czasie, na podstawie zdjęcia referencyjnego. Całość wymodelowana w 3dsmax 2010. Render w mental ray, delikatnie obrobiony w PS. Las za oknem to zdjęcie. C&C mile widziane. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anihilator_x Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 ładnie ale jak dla mnie ciut za jasno:P, jakos mi mentalray nie podpada moze przez to ze go nie roqminiam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Ogólnie jest bardzo ładnie, tylko bump na odbijających powierzchniach jest za mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Bardzo ładnie. Coś tylko z tymi odbiciami na szufladach po lewej i na okapie się dziwnego dzieje. Ale ogólnie pierwsza klasa! Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Śliczne, po prostu śliczne! I do tego mental! Buduję ołtarz! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Zlewa się strasznie, białe wszystko. Bump za mocny, nie wiem jak to w mentalu wygląda, ale zakłądam, że noise za gęsty. Aa bardzo siadło gdzieniegdzie. Ma potencjał, ale zapału Piotrka z postu powyżej nie podzielam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 ma potencjał ale nie rozumiem wogóle tych bump map skoro ma to być na ile wygląda reklamowa wizka a nie realistyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barel Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Ten noise przy bumpie dodaje uroku, ale rzeczywiście jest przesadzony jak koledzy pisali :) Jeśli używasz arch&design, to mógłbyś dać jeszcze jakiś max distance w refleksach dla płytek, coby ziemia subtelniejsza była, no i wtedy pełen wypas, heheh. Ale i tak jest bardzo, bardzo fajniutko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Żeby nie było, że się łatwo podniecam ;) Widząc tą wizkę widzę wreszcie jak można wykorzystać potencjał mentala. Do tej pory nie widziałem obrazu mentalowego, który by tak zbliżył się jakością to tych tworzonych przy użyciu V-raya. Mental daje dobre efekty, ale zwykle jednak, są mało realistyczne, a bardziej ilustracyjne. Tu jest inaczej. Stąd mój zachwyt :) Szymon patrzy już z punktu widzenia speca, ja z punktu widzenia mentalowca :) Uważam, że światełko jest świetne, do tego ta dbałość o detal (właśnie bump, kaustyka (!)). Super TM... Możesz zdradzić czym świeciłeś i jakie ustawienia ekspozycji? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 (edytowane) o szit czekalem od dawna na wiz w ktorym ktos sie w koncu przejmie tym ze nie mamy na swiecie idealnie gladkich powierzchni. dla mnie rewelacja i co z tego ze bump troche za mocny. ludzie popatrzcie sobie w kuchni jaki bmp macie na szafkach, szczególnie jak macie jakieś stare szafki takie malowane... a co to zaciek? kaustyka palce lizać Edytowane 9 Wrzesień 2009 przez kamil.ochel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM... Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Cześć, Dziękuję wszystkim za komentarze, wezmę je pod uwagę przy poprawianiu scenki. Bump rzeczywiście troszkę mocniej podkręciłem niż na zdjęciu referencyjnym, no i nie wyszło to na dobre. LINK DO REFKI- http://www.braggioarredamenti.it/public/articoli%5Ccucine%5Cfoto%5C8.jpg pressenter-zgadzam się; z tym zlewaniem się bieli mam problem, ciężko uzyskać subtelności takie jak na refce, ale popracuję nad tym i resztą XizOr-to nie jest reklamowa wizka peter_f- świecone mr sun i mr sky ekspozycja:mr Photographic Exposure Control Photohraphic Exposure: Shutter Speed: 1/16 Aperature...: 8 Film...: 200 Image Control Highlights...: 0,0 Midtones: 0,98 Shadows: 0,22 Reszta wartości domyslne. kamil.ochel-domyślam się że chodzi o ten na podciągu za oknem, na refce jest trochę inny-ale nie mam akurat takiej teksturki :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 bardzo ladnie to wyglada,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 dobrze jest juz teraz a co dopiero kiedy poprawisz wszystkie bledy :) pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi