Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wrzucam wizualizację kuchni zrobioną w wolnym czasie, na podstawie zdjęcia referencyjnego.

Całość wymodelowana w 3dsmax 2010. Render w mental ray, delikatnie obrobiony w PS. Las za oknem to zdjęcie.

C&C mile widziane.

kuchnia01f.jpg

Pozdrawiam.

• Like 1
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Zlewa się strasznie, białe wszystko. Bump za mocny, nie wiem jak to w mentalu wygląda, ale zakłądam, że noise za gęsty. Aa bardzo siadło gdzieniegdzie. Ma potencjał, ale zapału Piotrka z postu powyżej nie podzielam.

Napisano

Ten noise przy bumpie dodaje uroku, ale rzeczywiście jest przesadzony jak koledzy pisali :) Jeśli używasz arch&design, to mógłbyś dać jeszcze jakiś max distance w refleksach dla płytek, coby ziemia subtelniejsza była, no i wtedy pełen wypas, heheh.

Ale i tak jest bardzo, bardzo fajniutko.

Pozdrawiam

Napisano

Żeby nie było, że się łatwo podniecam ;) Widząc tą wizkę widzę wreszcie jak można wykorzystać potencjał mentala. Do tej pory nie widziałem obrazu mentalowego, który by tak zbliżył się jakością to tych tworzonych przy użyciu V-raya. Mental daje dobre efekty, ale zwykle jednak, są mało realistyczne, a bardziej ilustracyjne. Tu jest inaczej. Stąd mój zachwyt :) Szymon patrzy już z punktu widzenia speca, ja z punktu widzenia mentalowca :) Uważam, że światełko jest świetne, do tego ta dbałość o detal (właśnie bump, kaustyka (!)). Super

TM... Możesz zdradzić czym świeciłeś i jakie ustawienia ekspozycji?

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

o szit czekalem od dawna na wiz w ktorym ktos sie w koncu przejmie tym ze nie mamy na swiecie idealnie gladkich powierzchni. dla mnie rewelacja i co z tego ze bump troche za mocny. ludzie popatrzcie sobie w kuchni jaki bmp macie na szafkach, szczególnie jak macie jakieś stare szafki takie malowane... a co to zaciek?

kaustyka palce lizać

Edytowane przez kamil.ochel
Napisano

Cześć,

Dziękuję wszystkim za komentarze, wezmę je pod uwagę przy poprawianiu scenki.

Bump rzeczywiście troszkę mocniej podkręciłem niż na zdjęciu referencyjnym, no i nie wyszło to na dobre.

LINK DO REFKI- http://www.braggioarredamenti.it/public/articoli%5Ccucine%5Cfoto%5C8.jpg

pressenter-zgadzam się; z tym zlewaniem się bieli mam problem, ciężko uzyskać subtelności takie jak na refce, ale popracuję nad tym i resztą

XizOr-to nie jest reklamowa wizka

peter_f- świecone mr sun i mr sky

ekspozycja:mr Photographic Exposure Control

Photohraphic Exposure:

Shutter Speed: 1/16

Aperature...: 8

Film...: 200

Image Control

Highlights...: 0,0

Midtones: 0,98

Shadows: 0,22

Reszta wartości domyslne.

kamil.ochel-domyślam się że chodzi o ten na podciągu za oknem, na refce jest trochę inny-ale nie mam akurat takiej teksturki :)

Pozdrawiam.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności