Napisano 9 Wrzesień 200915 l Witam, chciałbym zaprezentować wam kolejny motocykl jaki udało mi się zrobić - KTM RC8. W planach mam jeszcze jedną scenkę z tym modelem, ale to może za jakiś czas... Liczę na wasze komentarze i krytykę :) Soft: 3dsmax, vray i photoshop. Pozdrawiam. UPDATE 21-09-2009 Edytowane 21 Wrzesień 200915 l przez hawrok
Napisano 9 Wrzesień 200915 l model super, render też niczego sobie, ale wymieniłbym podłoże jednak. te jest jakieś takie rozmyte. a i na drugim renderze przednia opona wtopiła się w grunt :) pozdr.
Napisano 9 Wrzesień 200915 l jak tak patrze to materiały są ok, ktm ma trochę specyficzne malowania i całej reszcie, to nie jest żaden japończyk przez co można się trochę zmylić. Podłoga mnie jakoś nie pasuje tyle mojego zdania.
Napisano 9 Wrzesień 200915 l Spoko, mi sie wydaje ze właśnie fajnie wygląda ta podtopiona opona bo on chyba stoi w takiej delikatnej kałuży to się na wodzie nie bedzie unosił na dodatek srodek ciężkości jest przeniesiony na przednia cześć poprzez te podpórki.
Napisano 9 Wrzesień 200915 l Modelik meeeega, do materiałów delikatnie bym się przyczepił, szczególnie na drugiej wersji. Ogólnie spoko :)
Napisano 9 Wrzesień 200915 l Tło i otoczenie ogólnie mocno psuje efekt sprawiając wrażenie, że motocykl to makieta/zabawka. Scena gubi skalę motocykla, popracuj nad tym;) Pozdr
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Całość wery nice ale podłoga jakaś dzika, za dużo odbić, przydało by sie ją przybrudizć. I te oponki jakieś czyste. Materiały miejscami jakieś dziwne (np ten stojaczek)
Napisano 11 Wrzesień 200915 l Autor Dzięki za komentarze i cenne uwagi. Pracuje teraz nad inna scenka z tymi modelami i wezmę pod uwagę niedociągnięcia z tych renderów ;).
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Autor Zrobiłem jeszcze jedno ujęcie w innej sceneri (obrazek w pierwszym poście) i dorzuciłem siatki. Mam nadzieje, że sie spodoba ;)
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Wszystko bardzo realistyczne:) tylko tak po cichu to ta zielen taka...o, Ale super ze wszystko model:)
Napisano 23 Wrzesień 200915 l Piękna robota! Śliczny model, super otoczenie (może tylko na 1 te kałuże lekko nie tego, ale tylko to). Ta zieleń to co to? Jakieś onyxy czy coś?
Napisano 23 Wrzesień 200915 l W widoku z lasem kolory nie takie jak powinny być. Fajne pokazanie siatki. Woda na podłodze ma nienaturalne refleksy. A tak to jest ok.
Napisano 23 Wrzesień 200915 l Według mnie świetne, zwłaszcza nr 1 i 2. W trzecim renderze tez nie jest złe, jednak poprawił bym jeszcze oświetlenie, może jakiś mocno słoneczny dzień, gdzie fajnie by się refleksy rozchodziły po modelu.