Napisano 9 Kwiecień 200420 l Witam i przygotowuje moj 3 model w maxie ,a drugi juz samolot , tym razem 2-silnikowy JU-88.Wydaje sie dość skomplikowany ,ale \"sie da Sie zrobi\" na razie tylko rysunek dla pokazania co chce wymodelować.(W tej chwili rozmieszczam i wymierzam proporcje w kolejnych rzutach bluprintów.)
Napisano 9 Kwiecień 200420 l jak by to był render to bym powiedział że śliczny :D no cóz, poczekamy... w każdym bądz razie życzę powodzenia w tworzeniu zamieść szybko jakieś wstępne rendery
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Kiedys sklejalem ten model i musze powiedziec ze fajny obiekt sobie wybrales do zrobienia. Zycze powodzenia i wesolych swiat i czekam na piewsze rendery.
Napisano 9 Kwiecień 200420 l Będzie duuuużo roboty...Jestem ciekawy jak będzie ci to wychodziło :) Powodzenia
Napisano 9 Kwiecień 200420 l jezeli zrobisz chociaz 3/4 tego co na rysunku to bedzie slicznie :) powodzenia !
Napisano 10 Kwiecień 200420 l O Ty byq :]. Prosze abyś się bardzo postarał przy tym samolocie :). Pozdrawiam i czekam na 1 rendery.
Napisano 10 Kwiecień 200420 l no to my czekamy a ty pracujesz....(czemu w szkole tak nie ma tam jest wy piszecie ja czekam ;-()
Napisano 10 Kwiecień 200420 l Oj, Pionier będzie chyba obserwować ten wątek. Będziesz musiał się postarać. Powodzenia!
Napisano 11 Kwiecień 200420 l Autor Dzieki za tyle zainteresowania. Updaty na pewno sie pojawi.Jedbnak ja nie naleze do szybko modelujacych wiec prosze ocierpliwosc .Na poczatku renderki beda z bardzo wczesnych wersji tworzenia wiec prosze o wyrozumialosc i podpowiedzi co jest nie tak.Ale obiecuje wykonac jak najbardziej dokladny modelik (ile wyrobi moj komputer. Wszystkim zycze wesolych swiat!!!
Napisano 11 Kwiecień 200420 l To już dwa dni a renderków nie widać. Mogłeś założyć wątek dopiero gdy miałbyś już coś do pokazania. No ale nic, będziemy czekać.
Napisano 11 Kwiecień 200420 l Autor renderek juz mogbym pokazac ale znalazlem dokladniejsze plany i zaczynm od nowa co niektorych zasmoci ale brakowalo mi kilku szczegołow.Dzis dam jakis renderk z powstawania kadluyba (w nocy ?)
Napisano 11 Kwiecień 200420 l Originally posted by tomek renderek juz mogbym pokazac ale znalazlem dokladniejsze plany i zaczynm od nowa co niektorych zasmoci ale brakowalo mi kilku szczegołow.Dzis dam jakis renderk z powstawania kadluyba (w nocy ?) wrecz przeciwnie. Bardzo mnie to cieszy ze masz dokladniejsze plany. Czekam na updaty.
Napisano 12 Kwiecień 200420 l Autor z tworzenia kadlba i zarys skrzydel HEHE Swieta to nienajlepszy okres na tworzenie w maxie (rodzinka krzywo patrzy) heheh
Napisano 13 Kwiecień 200420 l Jak narazie to wygląda jak samolocik ze styropianu :] Nie znam się na robieniu samolotów ale połączenie skrzydeł z resztą jest dziwne. Powodzenia
Napisano 13 Kwiecień 200420 l Autor Jak pisalem jest to bardzo wczesny etap i na razie wyglada to mizernie - do pojawienia sie bardziej zaawansowanych renderkow nie ma co komentowac :( Prace sa w toku...
Napisano 13 Kwiecień 200420 l Autor 1.kadlub ma juz w miare nadany ksztalt 2.skrzydla sa juz wyprofilowane 3.ogo n tez jest juzz gotowy ale nie dam rady go dzis surfacem oblozyc bo mi juz nie ce ..... hrr..hrrr...
Napisano 13 Kwiecień 200420 l no ... musze powiedziec ze po tym co tu widze nabieram ochoty na zrobienie jakiegos latajacego czegos :) powodzenia ... zapowiada sie swietnie ... byle tak dalej ... PS ... jestem tu nowy ... wiec kozystajac z okazji ... witam wszystkich ... :)
Napisano 14 Kwiecień 200420 l Originally posted by eax88 witamy, samolot mi sie podoba juz nie moge sie doczekac texturek ;) jeszcze model ledwo zaczety a juz mowa o texturach. Na razie wydaje się ok, zobaczy się jak wyjdą Ci detale itp (np. podwozia :D). Aha, będziesz robił wnętrze kabiny?
Napisano 14 Kwiecień 200420 l Autor Ilosc deteli wyznaczy mozliwosci mojego kompa .Mam troche materialu i bede ryc go dlugo -mam nadzieje ze efekt bedzie ok. Co do textur to ten samolocik bedizie bral udzial w scence ze stalingradu i w wersji medium poly zostanie juz oteksturowany- jednak nie wplynie to na wykonczenie wersji \"full wypas\".
Napisano 14 Kwiecień 200420 l modeluj fullwypas do filmu, moj komputer moze to pociagnie. A samolot chcialbym pokazac ze wszystkich stron, a zalezy mi (czyt. nam) na jak najwiekszym realizmie
Napisano 15 Kwiecień 200420 l ok zanim zaczniesz robic detale, Dobrze sie zastanów jaka wersje chcesz wymodelowac!!! Ju88 wystepował w kilku wersjach w jedym czasie. Czesto w obrebie jednej jednostki było w uzyciu kilka rodzajów tego samolotu. Jest sporo materiału na ten temat wiec dobrze poszukaj. W razie czego łap mnie na priw, cos sie znajdzie:)) Pozdr
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Autor to wybralem ta co u gory widac na rysunku. Polaczylem juz polowki dodane tylne skrzydelka i to czego nie widac to baniakowate uchwyty bomb. Prace ida w tempie bardzo slimaczym bo dostep do kompa ma tylok poznymi wieczorami. Teraz kolej na kratkei kabin a potem silniki.