tomek Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Witam i przygotowuje moj 3 model w maxie ,a drugi juz samolot , tym razem 2-silnikowy JU-88.Wydaje sie dość skomplikowany ,ale \"sie da Sie zrobi\" na razie tylko rysunek dla pokazania co chce wymodelować.(W tej chwili rozmieszczam i wymierzam proporcje w kolejnych rzutach bluprintów.)
mkk3a Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 jak by to był render to bym powiedział że śliczny :D no cóz, poczekamy... w każdym bądz razie życzę powodzenia w tworzeniu zamieść szybko jakieś wstępne rendery
Charzak Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Kiedys sklejalem ten model i musze powiedziec ze fajny obiekt sobie wybrales do zrobienia. Zycze powodzenia i wesolych swiat i czekam na piewsze rendery.
Falcrum Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Będzie duuuużo roboty...Jestem ciekawy jak będzie ci to wychodziło :) Powodzenia
Myszek Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 jezeli zrobisz chociaz 3/4 tego co na rysunku to bedzie slicznie :) powodzenia !
Pionier Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 O Ty byq :]. Prosze abyś się bardzo postarał przy tym samolocie :). Pozdrawiam i czekam na 1 rendery.
chveti Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 no to my czekamy a ty pracujesz....(czemu w szkole tak nie ma tam jest wy piszecie ja czekam ;-()
Fafex Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 Oj, Pionier będzie chyba obserwować ten wątek. Będziesz musiał się postarać. Powodzenia!
Kryhas Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 No zapowiada się niezły modelik. Czekam na rendy :]
tomek Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Napisano 11 Kwiecień 2004 Dzieki za tyle zainteresowania. Updaty na pewno sie pojawi.Jedbnak ja nie naleze do szybko modelujacych wiec prosze ocierpliwosc .Na poczatku renderki beda z bardzo wczesnych wersji tworzenia wiec prosze o wyrozumialosc i podpowiedzi co jest nie tak.Ale obiecuje wykonac jak najbardziej dokladny modelik (ile wyrobi moj komputer. Wszystkim zycze wesolych swiat!!!
Fafex Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 To już dwa dni a renderków nie widać. Mogłeś założyć wątek dopiero gdy miałbyś już coś do pokazania. No ale nic, będziemy czekać.
tomek Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Napisano 11 Kwiecień 2004 renderek juz mogbym pokazac ale znalazlem dokladniejsze plany i zaczynm od nowa co niektorych zasmoci ale brakowalo mi kilku szczegołow.Dzis dam jakis renderk z powstawania kadluyba (w nocy ?)
Pionier Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Originally posted by tomek renderek juz mogbym pokazac ale znalazlem dokladniejsze plany i zaczynm od nowa co niektorych zasmoci ale brakowalo mi kilku szczegołow.Dzis dam jakis renderk z powstawania kadluyba (w nocy ?) wrecz przeciwnie. Bardzo mnie to cieszy ze masz dokladniejsze plany. Czekam na updaty.
tomek Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Napisano 12 Kwiecień 2004 z tworzenia kadlba i zarys skrzydel HEHE Swieta to nienajlepszy okres na tworzenie w maxie (rodzinka krzywo patrzy) heheh
Kryhas Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 Jak narazie to wygląda jak samolocik ze styropianu :] Nie znam się na robieniu samolotów ale połączenie skrzydeł z resztą jest dziwne. Powodzenia
tomek Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Napisano 13 Kwiecień 2004 Jak pisalem jest to bardzo wczesny etap i na razie wyglada to mizernie - do pojawienia sie bardziej zaawansowanych renderkow nie ma co komentowac :( Prace sa w toku...
tomek Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Napisano 13 Kwiecień 2004 1.kadlub ma juz w miare nadany ksztalt 2.skrzydla sa juz wyprofilowane 3.ogo n tez jest juzz gotowy ale nie dam rady go dzis surfacem oblozyc bo mi juz nie ce ..... hrr..hrrr...
zipper Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 no ... musze powiedziec ze po tym co tu widze nabieram ochoty na zrobienie jakiegos latajacego czegos :) powodzenia ... zapowiada sie swietnie ... byle tak dalej ... PS ... jestem tu nowy ... wiec kozystajac z okazji ... witam wszystkich ... :)
Gość eax Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 witamy, samolot mi sie podoba juz nie moge sie doczekac texturek
Pionier Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 Originally posted by eax88 witamy, samolot mi sie podoba juz nie moge sie doczekac texturek ;) jeszcze model ledwo zaczety a juz mowa o texturach. Na razie wydaje się ok, zobaczy się jak wyjdą Ci detale itp (np. podwozia :D). Aha, będziesz robił wnętrze kabiny?
tomek Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Napisano 14 Kwiecień 2004 Ilosc deteli wyznaczy mozliwosci mojego kompa .Mam troche materialu i bede ryc go dlugo -mam nadzieje ze efekt bedzie ok. Co do textur to ten samolocik bedizie bral udzial w scence ze stalingradu i w wersji medium poly zostanie juz oteksturowany- jednak nie wplynie to na wykonczenie wersji \"full wypas\".
Gość eax Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 modeluj fullwypas do filmu, moj komputer moze to pociagnie. A samolot chcialbym pokazac ze wszystkich stron, a zalezy mi (czyt. nam) na jak najwiekszym realizmie
Lookas Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 ok zanim zaczniesz robic detale, Dobrze sie zastanów jaka wersje chcesz wymodelowac!!! Ju88 wystepował w kilku wersjach w jedym czasie. Czesto w obrebie jednej jednostki było w uzyciu kilka rodzajów tego samolotu. Jest sporo materiału na ten temat wiec dobrze poszukaj. W razie czego łap mnie na priw, cos sie znajdzie:)) Pozdr
tomek Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 to wybralem ta co u gory widac na rysunku. Polaczylem juz polowki dodane tylne skrzydelka i to czego nie widac to baniakowate uchwyty bomb. Prace ida w tempie bardzo slimaczym bo dostep do kompa ma tylok poznymi wieczorami. Teraz kolej na kratkei kabin a potem silniki.
Rekomendowane odpowiedzi