Kroopson Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 http://features.cgsociety.org/challenge/secret_agent/player.php?entry_id=106921 Animacja w Maya, rendering w Blenderze. Pozdróweczka dla wszystkich którzy nas wspierali w produkcji :) 1
floo Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Gratulacje! nice... jak przenosiliście animacje z mayki do blendera? pozdro!
arturro Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 miodzio, slusznie wyroznione! gratulacje
Kroopson Napisano 9 Październik 2009 Autor Napisano 9 Październik 2009 Gratulacje! nice... jak przenosiliście animacje z mayki do blendera? pozdro! Przez pointcache.
Levus Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Super te rybki! Bardzo wesoły filmik:) Gratki ukończenia, fajnie, że tylu ludzi od nas startowało. pozdrawiam!
Santi_Animator Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Również gratuluję ukończenia. Początkowo przeglądając wasz topic nie bardzo mi podchodził pomysł, ale możliwe że przez przeglądanie wszystkich już miałem dość. Efekt finalny jest świetny, a making of bardzo mi się podobał formą jego przedstawienia. Życzę dalszych sukcesów i pozdro ;D
La R Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Fajne to to. Przyznam nie zagłębiałem się w poszukiwaniu informacji, ale zapytam się: będzie więcej w sensie uzupełnienia historii ?
Ania Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Fajne, gratulacje. Kilka uwag: Rybki w momencie kiedy słychać katastrofę i krzyki, mogłyby mieć mniej uśmiechnięte buzie, i jakoś ogólnie brakuje im bardziej "poważnych min", zwłaszcza tej grubej. "I've helped you, take me away from these idiots" tu kamera byłaby lepsza od góry w dół, byłoby łatwiej przeczytać. Oprócz tego bardzo miła animacja, ładne rendery. Ile się renderowała jedna klatka?
Kroopson Napisano 10 Październik 2009 Autor Napisano 10 Październik 2009 ... będzie więcej w sensie uzupełnienia historii ? Niestety nie, to był jednorazowy strzał ;) Oprócz tego bardzo miła animacja, ładne rendery. Ile się renderowała jedna klatka? hmmm... trudno mi powiedzieć bo już dobrze nie pamiętam ale około minuty lub dwóch na ramkę.
SEB Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Gdzie jest NEMO ? xD Gratuluje, bardzo ladne!
La R Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Niestety nie, to był jednorazowy strzał ;) Szko da, ale i tak fajne:).
Kroopson Napisano 10 Październik 2009 Autor Napisano 10 Październik 2009 no wiesz. te 40s robiliśmy prawie 2 miesiące, może do końca życia zrobilibyśmy pełny metraż :D
Gość postpunk Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Dziekuje Wszystkim za miłe komentarze (zwłaszcza odnośnie renderu ;) HE! Krupson ;) ) jedna ramka liczyła się około minuty, nie mielismy czasu na passy wiec tak to swiecilem etc zeby praktycznie od razu byl gotowy render
La R Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 no wiesz. te 40s robiliśmy prawie 2 miesiące, może do końca życia zrobilibyśmy pełny metraż :D Coś w życiu trzeba robić ;).
kannu Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 serwus :) nie wiem jak to się stało że sie tu nie wpisywałem. Byłem przekonany że pisałem - ale to widocznie było na cgtalku. animacja superowa, masa roboty, efekt superowy . No i stylistyka w mojej ulubionej konwencji. Jak ktos tyle roboty wkłada w produkt, to po zakończeniu jednego robi następne. Napiszecie nad czym teraz pracujecie i co planujecie ? pozdrawiam i zycze powodzenia :) http://www.kannu3d.com/
ZJAWA Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 No panowie superowo, czym robiliście pyłki w wodzie tą zawiesinę. Ja tez obecnie pracuje nad swoim schortem i chciałem taki efekt nanieść w Afterze. Jak to u was wyglądało. Oczywiście mój film nie będzie w całości o rybach spoko woza. Plagiau nie będzie :)
Kroopson Napisano 20 Listopad 2009 Autor Napisano 20 Listopad 2009 Jak ktos tyle roboty wkłada w produkt, to po zakończeniu jednego robi następne. Napiszecie nad czym teraz pracujecie i co planujecie ? Obecnie jakoś tak obaj jesteśmy na etapie poszukiwania stałego zatrudnienia :) czym robiliście pyłki w wodzie tą zawiesinę. To jest nagranie z akwarium normalne.
Rekomendowane odpowiedzi