Skocz do zawartości

Animacja - AquarYum! (cgChallenge entry)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Również gratuluję ukończenia.

Początkowo przeglądając wasz topic nie bardzo mi podchodził pomysł, ale możliwe że przez przeglądanie wszystkich już miałem dość. Efekt finalny jest świetny, a making of bardzo mi się podobał formą jego przedstawienia.

Życzę dalszych sukcesów i pozdro ;D

Napisano

Fajne to to. Przyznam nie zagłębiałem się w poszukiwaniu informacji, ale zapytam się: będzie więcej w sensie uzupełnienia historii ?

Napisano

Fajne, gratulacje.

Kilka uwag:

Rybki w momencie kiedy słychać katastrofę i krzyki, mogłyby mieć mniej uśmiechnięte buzie, i jakoś ogólnie brakuje im bardziej "poważnych min", zwłaszcza tej grubej.

"I've helped you, take me away from these idiots" tu kamera byłaby lepsza od góry w dół, byłoby łatwiej przeczytać.

Oprócz tego bardzo miła animacja, ładne rendery. Ile się renderowała jedna klatka?

Napisano
... będzie więcej w sensie uzupełnienia historii ?

Niestety nie, to był jednorazowy strzał ;)

Oprócz tego bardzo miła animacja, ładne rendery. Ile się renderowała jedna klatka?

hmmm... trudno mi powiedzieć bo już dobrze nie pamiętam ale około minuty lub dwóch na ramkę.

Napisano

Dziekuje Wszystkim za miłe komentarze (zwłaszcza odnośnie renderu ;) HE! Krupson ;) )

jedna ramka liczyła się około minuty, nie mielismy czasu na passy wiec tak to swiecilem etc zeby praktycznie od razu byl gotowy render

Napisano

serwus :)

nie wiem jak to się stało że sie tu nie wpisywałem. Byłem przekonany że pisałem - ale to widocznie było na cgtalku.

animacja superowa, masa roboty, efekt superowy . No i stylistyka w mojej ulubionej konwencji. Jak ktos tyle roboty wkłada w produkt, to po zakończeniu jednego robi następne. Napiszecie nad czym teraz pracujecie i co planujecie ?

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

http://www.kannu3d.com/

Napisano

No panowie superowo, czym robiliście pyłki w wodzie tą zawiesinę. Ja tez obecnie pracuje nad swoim schortem i chciałem taki efekt nanieść w Afterze. Jak to u was wyglądało. Oczywiście mój film nie będzie w całości o rybach spoko woza. Plagiau nie będzie :)

Napisano
Jak ktos tyle roboty wkłada w produkt, to po zakończeniu jednego robi następne. Napiszecie nad czym teraz pracujecie i co planujecie ?

Obecnie jakoś tak obaj jesteśmy na etapie poszukiwania stałego zatrudnienia :)

czym robiliście pyłki w wodzie tą zawiesinę.

To jest nagranie z akwarium normalne.