Araiel Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 W końcu koniec projektu. Na tyle ile potrafiłem to zrobiłem, jak na pierwszy raz z interiorem, to myślę że wyszło całkiem spoko. Teraz mam już kilka nowych pomysłów - tak więc spodziewajcie się niedługo czegoś nowego :D Ps. Chciałem Wszystkim podziękować za uwagi, komentarze i dopingowanie mnie podczas tworzenia tego interioru :) 1200x1200 (jak będę mieć czas to może zrobię w 2000x2000, ale nawet na moim kompie będzie to trochę trwać, tak więc muszę poczekać na jakiś bardziej wolny od zajęć dzień): http://burning-brushes.pl/imghost/uploads/f2992c580f.jpg
ReflectVision Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 pokoj braci blizniakow ? Popraw pan smootching na dechach od łozek i tilling na dywanie :)
pionix Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Bardzo fajne. Ładnie dopracowane. Mocno fotorealistyczne. Co bym poprawił to: 1. Dokładniejsze GI ale to tylko kwestia podbicia ustawień i dłuższego czasu renderowania. 2. Plamy na żaluzji bym zlikwidował. 3. AA też by mogło być lepsze ale to się wiąże z punktem 1. To są właściwie tylko niedoróbki techniczne. Generalnie pracka bardzo ładnie wykonana. Interesująco ten detal świetlny na dywanie i fotelach wyszedł. Jak dla mnie to gitarra :D
aknochaco Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Hehe widzę ze ostatnio wszyscy zaczynają używać tej czarnej ramki
peter_f Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Świetna robota! Jeśli to jest Twój pierwszy interior to jesteś WIELKI! Pozdrawiam
Araiel Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 ReflectVision, pisałem w wipie, że pokój mam razem z bratem :P A jeśli coś się sprawdza, to lepiej kupować już od razu dwie takie same rzeczy - wychodzi taniej, hehe. Co do poprawek, to już mi się nie chce nic zmieniać w tym projekcie. Było, minęło - teraz czas na jakieś nowe prace :) Noe, dzięki :) Pionix, odpowiedź co do poprawek zawiera się już wyżej. Przy następnych pracach postaram się już nie popełniać tych błędów w renderze. Oczywiście dzięki za miły komentarz :) aknochaco, widocznie jest w nich jakaś magia, hehe. peter_f, tak to mój pierwszy interior - wcześniej były raczej same drobne pracki, prócz jednego większego projektu miasta fantasy (więc jeśli chodzi o wizualizacje, to było moje pierwsze podejście do tego tematu). Mam teraz kilka nowych pomysłów, chciałem też może zrobić w końcu jakiś model samolotu (marzy mi się F4U-4 Corsair, ale jak widzę Twojego wipa Lancastera, to mi się odechciewa, bo widzę jak mało jeszcze potrafię jeśli chodzi o 3d).
kuro Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Winszuję porządku i czystości w pokoju gdzie mieszka dwóch facetów. No, chyba, że w ramach wizualizacji specjalnie posprzątaliście. ;) Książki i płyty w idealnym szeregu co do milimetra; idealnie proste kartki na których ktoś zawzięcie rysował pana Jacka; wreszcie pionowe pasy żaluzji, geometryczne motywy na materacach i dywanie, poduszki leżące w symetrycznie tym samym miejscu, kwadratowe obudowy komputerów i monitory (jeden nawet wyświetla chyba sam siebie jako model)... Wszystko jest wykonane bardzo poprawnie i ładnie, a całość wyrenderowana pięknie, ALE... Jeśli miało to być zamierzone, to pokój ułożonych braci, systematycznych, chłodnych braci (duuuużo niebieskiego pomaga) wyszedł jak bajka. A ja, wieczny bałaganiarz, bym i tak dodał jakieś niesymetryczne ułożenia, rozrzucone książki zamiast w szeregu, wymiął odrobinę kartki i rzucił na biurko papierek po batoniku.. ale może za bardzo się panoszę. :P Pozdrawiam! :)
Neb Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Jak na pierwszy raz to extra wizka, zresztą jak na 100 również :) Ładne światło, mapowania, materiały - widać, ze masz warsztat opanowany w dużym zakresie.
plasti Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 kurde, dopiero teraz sie przyjzalem tej wizce, takiego detalu jeszcze nie widzialem w zadnej innej wizualizacji!!! masz ode mnie 4*, i gdybym ja byl adminem to mialbys fronta!!!
ormus n2o Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Scenka lepsza od zdjęcia. Bardzo fajne błękitne żaluzje, gitarka i cienie na krześle i dywanie oraz cała kolorystyka. Trochę tekstury na tapczanach - nieostre. Ale jakieś 30 sec mi zajęło dopatrzenie że to nie jest prawdziwe zdjęcie. Mojej mamie też się podoba :P.
Araiel Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 Po pierwsze to jestem zdziwiony, że ktoś jeszcze dotarł po tych 3 miesiącach do tego tematu, hehe. Kuro, porządek w pokoju jest tylko przed gwiazdką i wielkanocą :P Wiadomym jest, że normalnie wszędzie wala się masa różnych rzeczy - ale jakbym miał zrobić wszystko to co się znajduje w moim i brata pokoju, to pewnie spędziłbym nad tym cały rok. Do tego jeszcze jakbym chciał pokazać drugi koniec pomieszczenia to już w ogóle by była masakra. Sterty książek, perkusja, piec lampowy, kilkadziesiąt sklejanych modeli samolotów i czołgów itd. itd. Robić by to można było w nieskończoność :) Neb, ormus, dzięki - fajnie, że w jakimś stopniu ten efekt fotorealizmu udało mi się osiągnąć. Zawsze takie komentarze cieszą twórcę :) Plasti, gdzie tam na fronta, hehe. Ja jeszcze jestem amator, a tutaj w galerii jest dużo więcej lepszych prac, które zasługują na takie wyróżnienie. Obecnie robię kolejny interior, tak więc może za kilka dni umieszczę coś w wipie ;)
Rekomendowane odpowiedzi