Tomala Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Na stronie producenta http://www.cyberradiance.com/hairfarm/ jest już do pobrania demo rewolucyjnego podobno pluginu do tworzenia włosów dla programu 3ds max. Zachęcam również osoby które ściągną demo do dzielenia się swoimi opiniami na temat hair farm w tym wątku. Pozdrawiam :)
SUPER_OkO Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 geeenialne... wkoncu pelna kontrola nad wszystkim...
Levus Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Grube, ssam demko:) Ciekawym jak z ceną będzie:)
kannu Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 serwus :) ale to się kupuje jesli chodzi o komercyjne zastosowania ? demko zassałem, ale nie wiem kiedy bedzie chwilkażeby potestować :( pozdrawiam i zycze powodzenia :) http://www.kannu3d.com/ Łukasz Kowalik3D
Levus Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 No z pewnością się kupuje, ale dopiero jak zaczną sprzedawać. Na razie demko to beta. Wersja 0.9
Mr_SAN Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Produkt fajny, pobawiłem się nim trochę. Szkoda tylko, ze jak zwykle (tak jak w sumie wszystkie generatory kłaczaków) nie obsługuje Vray-a :( A vray fur jest w sumie nijaki.
Robertus Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 cyt. "We have successfully tested Hair Farm with major 3rd party renderer plugins of 3ds Max like v-ray and Brazil r/s. " Nie miałem czasu sprawdzić ale bez powodu chyba nie piszą...
Mr_SAN Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 No to albo ograniczenie dema albo ja się jakiegoś haczyka nie doszukałem bo renderując pod V-rayem tylko ze światłem V-rayowskim wyrenderowało mi tylko cienie włosów na kulce.
ledman Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Niestety ,jeśli miało działać pod każdy render to pod Maxwella nie działa :'( . Może ktoś jeszcze próbował?
Traitor Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 A udalo sie komus przerenderowac wysymulowane w ruchu futro? Zauwazylem, ze rendering nie bierze symulacji pod uwage.
Kris_R Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Na stronce są testy animowanego, symulowanego futra, więc pewno jakoś się da... nie testowałem jeszcze więc nie pomogę.
ZbyszekLLL Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 Traitor- liczy przesymulowane wlosy. Symulacja koszmarnie wolna jest. Fajnie, ze nawet z difoltowymi ustawieniami cieni wlosy w ruchu wygladaja dobrze, ale wg mnie bez rewelacji. Jakosciowo ten fur przypomina shag haira starego .
Rekomendowane odpowiedzi