Napisano 1 Grudzień 200915 l Na stronie producenta http://www.cyberradiance.com/hairfarm/ jest już do pobrania demo rewolucyjnego podobno pluginu do tworzenia włosów dla programu 3ds max. Zachęcam również osoby które ściągną demo do dzielenia się swoimi opiniami na temat hair farm w tym wątku. Pozdrawiam :)
Napisano 1 Grudzień 200915 l serwus :) ale to się kupuje jesli chodzi o komercyjne zastosowania ? demko zassałem, ale nie wiem kiedy bedzie chwilkażeby potestować :( pozdrawiam i zycze powodzenia :) http://www.kannu3d.com/ Łukasz Kowalik3D
Napisano 1 Grudzień 200915 l No z pewnością się kupuje, ale dopiero jak zaczną sprzedawać. Na razie demko to beta. Wersja 0.9
Napisano 1 Grudzień 200915 l Produkt fajny, pobawiłem się nim trochę. Szkoda tylko, ze jak zwykle (tak jak w sumie wszystkie generatory kłaczaków) nie obsługuje Vray-a :( A vray fur jest w sumie nijaki.
Napisano 2 Grudzień 200915 l cyt. "We have successfully tested Hair Farm with major 3rd party renderer plugins of 3ds Max like v-ray and Brazil r/s. " Nie miałem czasu sprawdzić ale bez powodu chyba nie piszą...
Napisano 2 Grudzień 200915 l No to albo ograniczenie dema albo ja się jakiegoś haczyka nie doszukałem bo renderując pod V-rayem tylko ze światłem V-rayowskim wyrenderowało mi tylko cienie włosów na kulce.
Napisano 2 Grudzień 200915 l Niestety ,jeśli miało działać pod każdy render to pod Maxwella nie działa :'( . Może ktoś jeszcze próbował?
Napisano 2 Grudzień 200915 l A udalo sie komus przerenderowac wysymulowane w ruchu futro? Zauwazylem, ze rendering nie bierze symulacji pod uwage.
Napisano 2 Grudzień 200915 l Na stronce są testy animowanego, symulowanego futra, więc pewno jakoś się da... nie testowałem jeszcze więc nie pomogę.
Napisano 4 Grudzień 200915 l Traitor- liczy przesymulowane wlosy. Symulacja koszmarnie wolna jest. Fajnie, ze nawet z difoltowymi ustawieniami cieni wlosy w ruchu wygladaja dobrze, ale wg mnie bez rewelacji. Jakosciowo ten fur przypomina shag haira starego .