adek Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 (edytowane) Jako, że polskich książek poświęconych 3D nie mamy zbyt wiele, warto informować o pojawiających się nowościach. Właśnie pojawiła się książka wydawnictwa Helion "3ds max 2010. Ćwiczenia praktyczne". Jest to tym samym pierwsze książka wydana w języku polskich dotycząca najnowszej wersji tego programu. Więcej o książce przeczytacie pod tym adresem: helion.pl Edytowane 2 Grudzień 2009 przez Adek
jaras Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 wow ! jestem pod wrazeniem ! tempo wydania jest niezłe - zwykle ksiązki dotyczyły 2 wersji maxa do tyłu ;)
dac77 Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Ciekawy tytuł. Czekam na "Ćwiczenia teoretyczne". Z doświadczenia wiem że tego typu książki mają słabą jakość i lepiej przeczytać instrukcję obsługi programu.
RA Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Ciekawy tytuł. Czekam na "Ćwiczenia teoretyczne". Z doświadczenia wiem że tego typu książki mają słabą jakość i lepiej przeczytać instrukcję obsługi programu.pitu pitu :) To są świetne książki dla nastolatków, którzy właśnie usłyszeli o programie i nie zaboli ich wydanie 30zł (kiedyś chyba były tańsze...), by sprawdzić czy ta zabawa warta jest zachodu. Dobrze opisane są podstawy podstaw i jest kilka smaczków na przyszłość. Tutaj jest to akurat animacja. Biblie, instrukcje i pomoce są dla tych, którzy wiedzą czego szukają, mają jakiś punkt zaczepienia lub migrują z oprogramowania do oprogramowania, raczej. :)
09121986 Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Ksiazeczki Joanny Pasek ,są bardzo przyjemne w odbiorze i łatwe do zrozumienia , do tego cena to grosze ... Ja zaczynałem miałem do czynienia z taką ksiazeczka i byłem bardzo zadowolony ...
Muddy Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Dawniej te ksiazki kosztowaly 14 zlotych. Sam kupilem jedna na poczatek, chyba do maxa 7. Fajna zeby zalapac o co chodzi np. co robi button ze strzalka a za kilka dni sprzedac :) Ale dla kompletnie zielonych jest bardzo dobra.
adek Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 Mnie się wydaje, że chyba to nazewnictwo chyba jest trochę złe.Faktycznei dawniej ćwiczenia kosztowały kilkanaście, pod 20zł, ale był ciensze. Ta ma 232 strony więc nie jest to jakiś zły wynik.
Orangegraphics Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 też kilka takich książek miałem w ręce i na sielony zerowy początek uważam że opcja jest dobra, ponieważ ma jakiś plan, poukłądanie, po kolei, a nie ja kto jest z zaczynaniem z tutoriali, wiedza z wielkimi dziurami odnośnie podstaw i teorii
comander_barnik Napisano 5 Grudzień 2009 Napisano 5 Grudzień 2009 najlepiej się uczyć z tutków i znależć sobie kolegę-pro, który zawsze doradzi w problemie ^^
claude Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 najlepiej chyba być twardzielem i przejść przez biblie 3dmax to daje dobre podstawy ja zacząłem zabawę z maxem od tej właśnie książeczki kupionej pod wypływem impulsu w empku, przeczytałem ją w jeden dzień teraz się kurzy, ale był to jakiś początek, i coś tam załapałem
Rekomendowane odpowiedzi