Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Mam 7-demeke oraz SP2 3DS maxa 09 i jak ładuję blueprinty to są niewyraźne, zrobiłem to w customize ale dalej to samo. Co jest?

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

he he nie wieże że to przez windows 7 co to tego ma windows

trzeba ustawić w customieze dirver i zrestartować maxa, może spróbuje też reloud teksturę w materiale

Napisano
  • Autor

10-tka będzie działać bez problemu? Bo akurat mam na tyle budrzetu :p

I jeszcze niech sie ktoś wypowie co ma na 7 3dsa

Napisano

zapytać bym raczył, czy sterowniki mości panie najnowsze w posiadaniu masz?

Napisano

A u mnie ten sam problem co u autora tematu. 3dsmax nie reaguje na zmianę max. wymiarów tekstury w ustawieniach sterownika. Rzadko korzystam z podkładek ze zdjęć, więc jakoś z tym żyje, ale gdyby ktoś wymyślił jak to naprawić to bym się ucieszył ;)

Napisano

mam 3ds 2009 x64 i win 7 pro x64 - działa bez problemów

Napisano

magnevox - jaka karta graficzna? u mnie siedzi aktualnie ati 4850, wcześniej na gf nie miałem takiego problemu

Napisano
  • Autor

Tak, i nic to nie daje. Da się jakoś zmienic directx 11 na 9 w siódemce?

Napisano

magnevox : a jaka kartę obrazu posiadasz ? zaraz jak mi odpowiesz mam następne pytanie.

Napisano

LOL :) (przepraszam, za spam)

Zmień sobie w opcjach dokładność wyświetlania tekstur.

Napisano

Czytałem i stąd ten LOL.

Są 3 rozwiązania:

- zmienić ręcznie dokładność wyświetlania w pliku *.ini (mam wrażenie, że dzięki 7mce max zapisuje zmianę parametru do jednego pliku, a czyta z drugiego, albo w ogóle nie zapisuje zmiany ustawień)

- sprawdzić, czy aby 7mka i max nie zżera Ci całego RAMu na karcie graficznej i sama w jakiś sposób się nie zabezpiecza przed załadowaniem tekstury, której nie jest w stanie pomieścić

- zmień rozdzielczość tekstury w opcjach (zaznacz też match as close as possible (czy jakoś tak)), zrestartuj maxa i wejdź ponownie w opcje - czy masz ustawione to samo, czy domyślne wartości maxa? Jeśli domyślne to wróć do kroku 1 lub 2 :)

pzdr