Napisano 8 Styczeń 201015 l Witam ponownie po dosyć długiej przerwie. Ostatnio przyszła do mnie ochota na powrót do 3ds'a, a że ostatnio na stancję zwiozłem sobie skrzypce z nadzieją nauczenia się gry na tym instrumencie, postanowiłem je sobie wymodelować. I siatki pudła i ślimaka: Wzorowałem sie na swoich skrzypcach i referkach. Pozdrawiam, Ciastuch.
Napisano 8 Styczeń 201015 l Fajny model. Wydaje mi się że powinny być nacięcia na struny na tych takich elementach.
Napisano 8 Styczeń 201015 l A no tekstura to już odrębna sprawa...:] Chodzi o ocenę samego modelu, ale nie powiem że sam nie ucieszyłbym się gdyby model otrzymał jakąś fajną teksturę.
Napisano 9 Styczeń 201015 l Ładny model, czysta siatka. Mam nadzieję że skusisz się na teksturowanie.
Napisano 9 Styczeń 201015 l Witam. Mógłbyś powiedzieć dwa słowa o oświetleniu i scenie przy tych renderach???? W czym renderowane, jak? jakie śwaitła? Dopiero się ucze i najpierw chciałem opanować modelowanie zanim przejdę do światła i renderów, a na razie nic nie wiem o tym :D, a przydałoby sie jakieś gotowe ustawienie tak na razie żeby móc zaprezentować to co zrobi zanim się nauczę sam renderować. Bardzo mi się spodobały te Twoje. Pzodrawiam
Napisano 10 Styczeń 201015 l Autor VS_ Ślimak modelowany plejn po plejnie:) dac77 Owszem, powinno tak być, ale nie wchodziłem w detal aż tak głęboko. Wymodelowałem podstawowe części, na tym najbardziej się skupiłem. Nie przeczę, że je dorobię;) Cyanidedzięks:) grizleydZobaczymy jak to się potoczy AniaDzięki:) To pierwszy w pełni skończony model. Co prawda brakuje jeszcze duuużo do dobrego modelu, ale początki muszą jakieś być:) Oteksturować spróbuję:) gonnog Silnik to Vray, światło Vray sun, ustawienia standardowe ze strony: http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/tutorials_unisettings.htm peter_fdzięki:) miło słyszeć;)
Napisano 10 Styczeń 201015 l bardzo ładnie, jedynie to co zauważyłem to to , że ta podpórka pod struny powinna chyba mieć lekkie wcięcia na struny
Napisano 11 Styczeń 201015 l Modelik ładnie wygląda. Daj może jeszcze siatkę od frontu gdy już skończysz.