ciastuch Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Witam ponownie po dosyć długiej przerwie. Ostatnio przyszła do mnie ochota na powrót do 3ds'a, a że ostatnio na stancję zwiozłem sobie skrzypce z nadzieją nauczenia się gry na tym instrumencie, postanowiłem je sobie wymodelować. I siatki pudła i ślimaka: Wzorowałem sie na swoich skrzypcach i referkach. Pozdrawiam, Ciastuch.
dac77 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Fajny model. Wydaje mi się że powinny być nacięcia na struny na tych takich elementach.
Cyanide Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Ładnie i schludnie, co więcej można powiedzieć.
grizleyd Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 ... co więcej można powiedzieć. brak lakieru :D
Cyanide Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 A no tekstura to już odrębna sprawa...:] Chodzi o ocenę samego modelu, ale nie powiem że sam nie ucieszyłbym się gdyby model otrzymał jakąś fajną teksturę.
Ania Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Ładny model, czysta siatka. Mam nadzieję że skusisz się na teksturowanie.
gonnog Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Witam. Mógłbyś powiedzieć dwa słowa o oświetleniu i scenie przy tych renderach???? W czym renderowane, jak? jakie śwaitła? Dopiero się ucze i najpierw chciałem opanować modelowanie zanim przejdę do światła i renderów, a na razie nic nie wiem o tym :D, a przydałoby sie jakieś gotowe ustawienie tak na razie żeby móc zaprezentować to co zrobi zanim się nauczę sam renderować. Bardzo mi się spodobały te Twoje. Pzodrawiam
peter_f Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Zacnie wymodelone. Ładna siatka. Czekamy na teksturki :)
ciastuch Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Napisano 10 Styczeń 2010 VS_ Ślimak modelowany plejn po plejnie:) dac77 Owszem, powinno tak być, ale nie wchodziłem w detal aż tak głęboko. Wymodelowałem podstawowe części, na tym najbardziej się skupiłem. Nie przeczę, że je dorobię;) Cyanidedzięks:) grizleydZobaczymy jak to się potoczy AniaDzięki:) To pierwszy w pełni skończony model. Co prawda brakuje jeszcze duuużo do dobrego modelu, ale początki muszą jakieś być:) Oteksturować spróbuję:) gonnog Silnik to Vray, światło Vray sun, ustawienia standardowe ze strony: http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/tutorials_unisettings.htm peter_fdzięki:) miło słyszeć;)
kellyq Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 bardzo ładnie, jedynie to co zauważyłem to to , że ta podpórka pod struny powinna chyba mieć lekkie wcięcia na struny
MAJKOL3D Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Modelik ładnie wygląda. Daj może jeszcze siatkę od frontu gdy już skończysz.
Rekomendowane odpowiedzi